MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://glaszapadnesrbije.rs/6841900/Radovic---Formirati-cenu-pre-berbe-maline/

- - - - - - - - - -

Sve mi lici da ce Arilje i okolina biti izigrano za cenu kao prosle godine.
I bre Slavisa,ti sve crno,cekaj da pocne da se bere ta malina. Necemo dati da nas i ove godine odrade,kao i prosle,cena MORA biti ista za celu Srbiju ili treba tuziti DRZAVU sudu u Strazburu zbog udruzivanja sa hladnjacarima u cilju monopola i sopstevene dobiti. Drzava je obavezna da spreci monopola a ako to ne radi onda tu nesto debelo smrdi.

Ode nam tema sa foruma a tako smo imali lep raspon od 100 do 500 dinara , bi zarade i nama i hladnjačarima. Ako ste ljuti podjite sutra kod mene na branje bit ce ladne vode , trešanja, rakije a moze i pivo.:ideja:

Nije mi jasna samo ovolika ravnodusnost ljudi. Ako ne uspem i pored sve dobre volje da dovedem ikoga u Ivanjicu uzmem radnika vise i vozim svako vece za Sabac. Organizujte se sa komsijama rodjacima prijateljima ako nemate prevoz zajedno iznajmite i druzenje do sapca i nazad. Danas sam pricao sa rodjakom imamo karavane i ja i on 200-250kg ce da stane u njih i polako jedan za drugim idemo do sapca. Prosle godine sam izgubio par hiljada evra ove godine necu pa makar svaki dan morao za sabac i nazad

- - - - - - - - - -

Ako imate kombi poterajte svoju malinu pozovite jos nekoga neka vam ti ostali pokriju gorivo dovoljno je i da razbijemo monopol koji nam unistava proizvodnju jer ako i ove godine popustimo molicemo za cenu od evra

I ja imam karavana,pa pravac Sabac ako cena bude manja kod mene,a mozda i blize negde ako bude moglo.Kod nas se jos nista ne zna za cenu.

I bre Slavisa,ti sve crno,cekaj da pocne da se bere ta malina. Necemo dati da nas i ove godine odrade,kao i prosle,cena MORA biti ista za celu Srbiju ili treba tuziti DRZAVU sudu u Strazburu zbog udruzivanja sa hladnjacarima u cilju monopola i sopstevene dobiti. Drzava je obavezna da spreci monopola a ako to ne radi onda tu nesto debelo smrdi.
Ja sutra pocinjem da berem javicu cenu ako bude imalo cene.

Javljajte ovde na forumu gde je najblize najbolja cena.Ako ne moramo bas do sapca bilo bi super.I do valjeva da skratimo dosta je. Pozdrav svima i nedajte se ove godine ili ode malinarstvo dodjavola

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

u Krupnju od ponedeljka pocinju sa 25o din,u ambalazi malina dobrog kvaliteta max 2,3kg a losijeg kvaliteta 22odin

I to je dosta blize od sapca. Pitaj hladnjacare hoce li malinu sa strane i sta im treba od papira

- - - - - - - - - -

zezno sam se ipak je slicna razdaljina

- - - - - - - - - -

Ljudi pitajte svoje hladnjacare koji su istakli 250 da li bi hteli malinu iz Ivanjice i Arilja i postavite ovde ko hoce i koje uslove trazi.Hajde malo se angazujte za nas kolege iz ovih opstina ipak moramo se pomagati koliko mozemo.

Polakooooo ne paniciteee ...?

E ovako nekako.... 10 god unazad Hladnjaca iz Panceva u nasem kraju startuje sa cenom 10-20% vecom od svih drugih .
Hladnjaca iz Arlja u Lipolistu kod Sapca 5 god unazad startuje sa cenom od 10-20 pa i 30 % nizom Ostali su u nekoj sredini.

Sta nam gvori ova god....? Kad su sve hladnjace u paketu startovale sa jedinstvenom cenom od 250 din

Meni to govori da se i drzava napokon uplivala u ovu problematiku...? po meni su to VEOMA pozitivni signaliii...? videcemo uskoro.

Skoro sve hladnjace pa i Eliksir mi napravile posetu ....? i vrse pritisak da bih sa njima radio....?

Sve mi nude 20 do 30 din vecu cenu .... al toboze samo meni zbog kolicine koja prati i kvalitet a procenjuje se 50 do 60 t ....njihove procene na licu mesta ....a i ja PRIZELJKUJEM istu. i zbog ,sto je u pitanju MIKER.

Jedna ...? mi nudi 30 din + 5 din onih ...kao da ja kupujem za njih dolazice oni da voze . sto znaci = 35 din na 250.

Sta mi preostaje nego da ih prihvatim....? stim sto sam se odlucio da neku kolicinu 5 do 10 t dam i hladnjaci u Lipolistu (al ne onoj iz Arilja) i po nizoj ceni .Zarad plodne saradnje . i nekom kolicinom sa hladnjacom iz Loznice. i zbog Titine skole nikad se ne drzi samo jednog poslovnog partnera. Sto isti razlog vecina njih uvazava i postuje .

Ukratko , primoran sam da angazujem autobus za dovoz i odvoz radnika.... dodatni trosak . Kao i niz drugih dodatnih troskova kojih sam imao zadnjih 3 meseca.

Npr.

Godina je bila problematicnaaa ....kako prosla tako i mart-april ove god.
Nad covecanske napore i dodatne troskove sam ulozio da bih poboljsao stanje .
Tako da sam kad god se moglo malini sam pored ( pecenja ) osnovne prihrane ,

Davao sam i (mineralne vode) folijar. i kpk . amino ,fulvo,exsencijalne,humusne kiseline iiiii drugih kojestarija ...biljnih hormona, organike koje kakve.

Zatim na isti nacin i ( salate ) mikro elemenata Cu ,F .Bo .......iiiii itd.

Brizno je ( povijao kao prehladjenu bebu ) 4 x okopavao ...borba sa korovima. + borba od crve iiiiiii ...??

Svi navedeni i ne navedeni troskovi..... uslovljavaju VECU cenu od 250 din, da je nisam postigao ,verujte da bih simbolicno PROSIPAO i nebih je ni braoooo...? bez obzira na sve . Zato sto se nebih uklopio ni u donju granicu rentabilnostiii....?

Imam info ... da ove slicice bit ce na RTS 2 program u nedelju u 11 h u emisiji za poljopr... ... slike od juce . A kakav Coment... neznam..??':ppozdrav:::novac::

picture-525.jpg

http://www.dodaj.rs/f/1m/hq/tAbT3jc/picture-519.jpg

Pogled iz pticje persp...
http://www.dodaj.rs/f/2S/5o/4XhzYuqG/picture-515.jpg

Veci deo je ovako ...al ima i dronjaka ...nadam se da cu ih eliminisati ....drugi put slike dronjavih...?

picture-517.jpg

naravno da tvoja malina zasluzuje vecu cenu ali je verujem da ce ova cena od 250din biti jedinstvena u celoj Srbiji,ovo je tek pocetak a maline nece biti mnogo pa se nadam da ce cena ici i za nekih 20-30 dinara gore

Mamu im lopovsku.Kazu li nesto za cenu???

NEMAAA potrebe takooo.....????

KKazzzzuu neki da ce verovatno ici i na 270 a mozda posle kise na 220 i varirace u tom rasponu ...? u svim krajevima.....postaje im zanimljiv kako Prjepoljski kraj tako bolji deo Macvanskog kraja ko ji jos uvek i nema maline..i zanimljiv je delovi Vojvodine.

Sve vise aludiraju na vise ( VISOKE ) prinose .... sto tvrde da novim saznanjima i tehnologijama se moze postici....?

Sto i ja verujem u njihove price ...al mislim da Drinom ce jos dosta vode proteci da se sve to obestinii...?

- - - - - - - - - -

Danas prvo branje predao bez cene.

jel registrovano otkupno mesto ili pred hladnjacom? mora biti zakonski napisana cena na otkupnom mestu zato pitam,makar kao St..ic pre 10 din

- - - - - - - - - -

Pole
vasa Elixir hladnjaca je u Ivanjici a sada se probila i u Arilju,zanima me kakva je ona za saradnju,cene,isplate,korektnost, itd

jel registrovano otkupno mesto ili pred hladnjacom? mora biti zakonski napisana cena na otkupnom mestu zato pitam,makar kao St..ic pre 10 din

- - - - - - - - - -

Pole
vasa Elixir hladnjaca je u Ivanjici a sada se probila i u Arilju,zanima me kakva je ona za saradnju,cene,isplate,korektnost, itd
U hladnjaci bez cene predato hahahah gde stoji cena pise 0 kao ovih dana ce formirati

zato i pitam,cuj "ovih dana" hmmm bice njima ovih dana. oni ko devojka pred udaju,oce biti nece biti :osmeh:
a mi sto crkavamo sta ce biti njih bas briga,oooopustenooo::jako_besan::

ja cu davati njima malinu dok ne istaknu cenu ako mi cena ne bude odgovarala teram je dalje za dzabe im malinu ove godine ne dam

- - - - - - - - - -

ovaj hladnjacar sto mu sad predajem deluje mi korektan i cuo sam sve reci pohvale za njega valjda ce dati i cenu korektnu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh