MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Forum je valjda sloboda izrazavanja,i razlicitost misljenja.......Postovi treba da se brisu ISKLJUCIVO ako je govor mrznje i vredjanja...
Ne navijam za nikoga,a postujem sve...
Po meni ovako je interesantnije.....ko moze vise i bolje,pametnije,sposobnije neka IZVOLI....
Svaki pametan covek ce prihvatiti ono sto je pametno i od najvece budale,a osuditi ono sto je lose od najpametnijeg....
DEMOKRATIJA
Onaj kome bilo ko ovde smeta i nesvidja mu se njegovi stavovi i misljenja on ne obraca paznju na to
Budimo tolerantni i savesni

Postovi se brisu ako nemaju vezu sa temom,ako vam je do zajebancije otvorite temu za Chat.

Po meni forum ne treba da sagledava nicije muke, forum treba da sluzi za razmenu misljenja i ideja, svako je slobodan da pise sta god zeli sve dok svojim pisanjem direktno ne vredja ucesnike foruma ili treca lica. Misljenje koje ne podrzava vecina takodje ne predstavlja uslov da se forumas sankcionise....

rec bot nije vredjanje a ja pretpotavljam da ti to radis jer ja vise od decenije radim u IT sektoru tako da m nije tesko da vas prepoznam,imao sam malinjak i znam kakva je to muka,samo zelim da zastitim proizvodjace od upada botova koji su poceli ovde u zadnje dve godine na ovom sajtu da seju dezinformacije kako bi sto povoljnije uzeli malinu,znam da ce mi post biti obrisan kao i predhodni ali u svakom slucaju pozdrav za malinare

Ja nisam primetio da je poznavalac prilika izneo bilo sta sto je van teme.Ideja da se sankcionise neko cije nam se pisanje ne svidja ,jer mi mislimo drugacije je besmislena.A zastita proizvodjaca od upada botova je tek cirkus.Hvala ,ne treba.Pa ne mozemo svi misliti isto.Ko misli da postojeca udruzenja i nacin njihovog rada necemu sluze,po meni ,nije na pravom putu.Udruzivanje robe ,a ne kuknjave,je jedini put da bi se cena dovela u red.A cena je samo jedan faktor,koji odredjuje uspeh ove nase price.Poznavalac prilika je izneo nacelno neke ideje o kojima vredi razmisliti.Ne treba ga anatemisati.

Zvanična cena hladnjače Lipkom za koju Xsale i ja otkupljujemo malinu je 250 dinara. Otvoreni smo za saradnju sa proizvođačima iz cele Srbije, potrebna je potvrda o aktivnom statusu domaćinstva. Osnovica je na ruke, PDV na račun. Jedini uslov je da malina bude odgovarajućeg kvaliteta. Pozdrav iz Mačve!

rec bot nije vredjanje a ja pretpotavljam da ti to radis jer ja vise od decenije radim u IT sektoru tako da m nije tesko da vas prepoznam,imao sam malinjak i znam kakva je to muka,samo zelim da zastitim proizvodjace od upada botova koji su poceli ovde u zadnje dve godine na ovom sajtu da seju dezinformacije kako bi sto povoljnije uzeli malinu,znam da ce mi post biti obrisan kao i predhodni ali u svakom slucaju pozdrav za malinare

Sad je stvarno dosta ,ko sledeci napise bilo sta sto nema direktne veze sa cenom nece vise imati prilike da pise na temi cena maline 2015.

Poslao sam JELENI I Xsalu pp a sad ovde i javno.

Nudim svim zainteresovanim hladnjacama iz sapca i okoline koje su spremne da plate 250din malinu u Ivanjici magacin od 120 km za dzabe samo da dodju i kupuju malinu za kes.Takodje cu organizovati i besplatan utovar maline u kamione jedini uslov je isplata za kes jer ne zelim da prevarim ikoga i da se i jedno kilo uzme ,a novac ne da proizvodjacima zbog iskustva iz ranijih godina.Poruke saljite na pp za sve mozemo da se dogovorimo i poslujemo i na vase i na nase zadovoljstvo. NAPOMINJEM jos jednom ne trazim za sebe nista samo hocu da pomognem narodu tamo

- - - - - - - - - -

Zvanična cena hladnjače Lipkom za koju Xsale i ja otkupljujemo malinu je 250 dinara. Otvoreni smo za saradnju sa proizvođačima iz cele Srbije, potrebna je potvrda o aktivnom statusu domaćinstva. Osnovica je na ruke, PDV na račun. Jedini uslov je da malina bude odgovarajućeg kvaliteta. Pozdrav iz Mačve!

Moja malina je extra kvaliteta ali kako ja da ti garantujem extra kvalitet kada moram da je vozim 200km do sapca.Ja cu sad da podpisem da je svu dajem naq 250 i da ti je teram svaki dan tamo ali ne znam sta ce biti kada ona dodje do tebe posle 3 sata truckanja u kolima

Evo konacno nekog konkretnog resenja,makar za jedan deo Ariljskog kraja.
Kolega Spetsnaz,svaka cast,tako se pristupa problemu.
Samo jos da vidimo kako ce da reaguju nadlezni organi i inspekcije,lepo bi bilo da puste slobodan otkup i da na taj nacin dokazu da nema MONOPOLA.

Prijavimo otkupno mesto imama istaknutu cenu i mogu da se nose svi u paketu sto kaze velja. To je dovoljno da si zakonski pokriven
Ako opet budu pravili probleme ima da zovem televizije od leskovca do beograda iz svih opstina u kojima se gaji malina da prave reportaze o bandi koja nas pljacka.Ima da skupim sve od dokumentacije sto mi treba pa kad dodje kamera bacim na sto i kazem evo imam sve a ne daju mi da radim.

Nudim svim zainteresovanim hladnjacama iz sapca i okoline koje su spremne da plate 250din malinu u Ivanjici magacin od 120 km za dzabe samo da dodju i kupuju malinu za kes.Takodje cu organizovati i besplatan utovar maline u kamione jedini uslov je isplata za kes jer ne zelim da prevarim ikoga i da se i jedno kilo uzme ,a novac ne da proizvodjacima zbog iskustva iz ranijih godina.Poruke saljite na pp za sve mozemo da se dogovorimo i poslujemo i na vase i na nase zadovoljstvo. NAPOMINJEM jos jednom ne trazim za sebe nista samo hocu da pomognem narodu tamo

- - - - - - - - - -

Moja malina je extra kvaliteta ali kako ja da ti garantujem extra kvalitet kada moram da je vozim 200km do sapca.Ja cu sad da podpisem da je svu dajem naq 250 i da ti je teram svaki dan tamo ali ne znam sta ce biti kada ona dodje do tebe posle 3 sata truckanja u kolima

Prvo, HVALA Jeleni na onoj poruci-250-LAKSE SE DISE..! Drugo,OVAJ COVEK JE ZA SVAKU POHVALU (SPETSNAZ).Mislim da bih trebalo da se svi ugledamo na njega.

E sad je mirnije.ocekivana cena.zasto xsale ne kazes da kupujes malinu nego svi nesto ovde kriju.tog vlasnika ako ima jacu cenu da dogovorimo otkup na nasim krajevima samo ako on sme da ide van drugih cena.aj xsale kad pocne berba da upadnes barem u najjacem rodu

To je cena u Mačvi, niko ništa ne krije. Za istu hladnjaču smo otkupljivali i prošle godine, a nadamo se uspešnoj saradnji i u narednim godinama.

- - - - - - - - - -

Mislim da se treba bolje organizovati i svu malinu voziti u Sabac. Neka trucka i 4h,neka ide sporije ali ce stici gde treba,ne treba malinu predavati ariljskim ucenjivacima. Valjalo bi da se malo uhvate za glavu. Samo obezbediti sve potrebne papire da ne bi bilo problema. Ako uz sve to bude bilo problema izaci na ulice.

Poz ljudi, zovem se Mirjana, suprug i ja se od nedavno bavimo malinarstvom i zanimalo bi me da li neko od Vas zna koja ce biti otkupna cena polke ili polane ove godine? Unapred hvala na odg i poz za sve super ste :*

slucajno veceras pratih forum i malo se zgranuh,sta se sve pise a sta sve modelatori,administratori i vec kako daih nazovem brisu.
prvo da se zahvalim Jeleni i Xsalu sto su nam uneli malo vedrine sa cenom,jer dok taj monopol ne pukne nema ni boljitka,jer oni samo sastance i razmisljalju da sto vise zarade,mi ako cutimo uzece nam i po 100 dinara.kazu da zaradjujemo,pa koliko malinjaka je propalo i koliko ce tek i kako se oseca covek koji u sve to ulozi svoj rad,trud,znoj i zivce,a i novac i energiju i ispada da mu to sizifov poso...
poznavalac prilika postujem tvoje stavove ali verujmi da imas malinjak i dase satim bavis uopste nebi imao vremena da ovde toliko razglabas i ne razumem te koji ulaze u tolike rapravke i teoretisanja.
koliko znam dosta jake proizvodjace koji sve ovo samo citaju a isto i vecina hladnjacara osluskuje i sve prati...
nem nista protiv hladnjacara ali za ovu godinu sve ispod 2e je mizerija,2.3 je realno.2.5 je super cena a uveliko podrzavam mog dobrog druga i priljatelja pola koji tvrdi 3e.
da li iko zna muke i sikiraciju ljudi kojima malinjaci propadaju a nema sta im nisu dali,a i realno znase cena maline na svetskom trzistu,vecina hladnjacara ovo cita,ali i oni znaju da samo veliki igraci u tom uzimaju pare a i oni su piuni..
jos jednom ogromno hvala Jeleni i Xsalu sto nam unose vedrinu sa cenom jer ovo je bukvalno borba za osnovna ljudska prava
svaci rad da se ceni i postuje
zivot je suvise prolazan i sto rece pokojni patrijah pavle
https://www.youtube.com/watch?v=-u1DV_eFcNw

Ovde u Temerinu gde ja zivim prodavnica koja je na dan od mene uzimao 700-1000kg jagoda prodaje malinu po 450din/kg. Ne znam po kojoj ceni je uzimao ali znam kada je u pitanju bila jagoda oni su isli na manju zaradu...eto ako vam nesto pomognem oko cene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh