MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probacu da postavim bolje slike ma uzas sad me zvao prijatelj iz jednog sela pored Arilja kaze nema nista samo trska od malina stoji poslace mi danas slike okacicu ovde

- - - - - - - - - -

112056181051089208254613.jpg

Sad sam procitao da ce u moravickom okrugu trebati 10-14dana da se rakete rasporede po protivgradnim stanicama jer ih razvozi samo jedno specijalno vozilo.
Za ostale ne znam ali nece biti manje sigurno jer su rakete u centralnom magacinima OKRUGA a ne opstina.

Narode sprema nam se opasna igranka sa cenom maline. Čujem da se pokušavaju dogovoriti o startu sa 150 din. Derikoze.

evo vec gledam kako su poceli otkum sa 150 din , zatim dolazi nas vucko da bude medijum i naravno koliko toliko popravlja situaciju, novine pune, tv izvestava u uspesno postignutom dogovoru naravno uz pomoc tog i tog i td i td

E moj taso pa znao sam ja i prosle godine da je realna cena izmedju 220-260 dinara pa video si sta nam uradise. Kao sto sam prosle godine na pola branja cuo da je neko rekao da se ne ide preko 180din tako ce i ove biti ako se ne umesa neka visa sila. Neko je resio ozbiljno da zaradjuje na malinama i treba da budemo srecni samo da je drze na evro i po. Ako krenu dole ,a mogu nece biti dobro.

- - - - - - - - - -

Perspektiva su hladnjace ali bi moglo i da se razmisli o usluznom ledjenju nekih kolicina ove godine. Ako je neka godina za to onda je to ova.

- - - - - - - - - -

Perspektiva su hladnjace ali bi moglo i da se razmisli o usluznom ledjenju nekih kolicina ove godine. Ako je neka godina za to onda je to ova.[/QUOTE]

ako krenu sa bezobrazno niskom cenom bice perspektiva krcenje zasada , ionako su u ocajnom trenutnom stanju jos losa cena i etko kraja naseg sporta idemo na socijalu tu ni grad ni niska cena ne mogu da pogode zivac

Cena ce u svakom slucaju biti po meri hladnjacara.Na sve moguce nacine nastojace da ponude minimum ,ili kako neko rece bezobrazne cene.Moguce je da se ponovi i proslogodisnja prica sa dvojnim cenama ,ili neko novo iznenadjenje.Otkupna cena ce biti doneta jednostrano i skoro su nikakve sanse da se izadje u susret proizvodjacima.Ovde je dominantan interes hladnjacara i sve dok oni postupaju jedinstveno prema diktatu najvecih male su sanse za bilo sta.

Meni samo nije jasno sta je sa udruzenjima, zasto stalno jurimo cenu u julu mesecu???!!!
Ove godine su u martu rekli da ce otpoceti pregovore oko cene, zahtevajuci cini mi se 2.3evra po kilogramu. Ali posle toga nisam video da se ista desilo. Zar cemo po ko zna koji put ponoviti istu gresku, stvarno mi nije jasno. Kako pregovarati u jeku berbe kad su nam mu.... u procepu i nemamo nacina da uticemo na bilo sta... opametimo se jednom u zivotu!!! PREGOVORI O CENI POD HITNO!!!

Meni samo nije jasno sta je sa udruzenjima, zasto stalno jurimo cenu u julu mesecu???!!!
Ove godine su u martu rekli da ce otpoceti pregovore oko cene, zahtevajuci cini mi se 2.3evra po kilogramu. Ali posle toga nisam video da se ista desilo. Zar cemo po ko zna koji put ponoviti istu gresku, stvarno mi nije jasno. Kako pregovarati u jeku berbe kad su nam mu.... u procepu i nemamo nacina da uticemo na bilo sta... opametimo se jednom u zivotu!!! PREGOVORI O CENI POD HITNO!!!

Hehe,a gde nam je udruzenje?

Upravo tako. Junacili se u januaru februaru sad niko nos da pomoli. Nema od toga nista.Kao i prosle godine imacemo koliko nam daju dok ne napravimo hladnjace.
Mi smo totalno nebitan faktor u celoj toj prici oko cene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh