Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vi mislite da je se lako preusmeriti na drugu ne poznatu proizvodnju,a godine ulaganja da bacite.
Ali prema vasim shvatanjima to bi i trebalo uraditi,onu dobit ? od malina preusmeriti u nesto lakse,perspektivnije itd.
Cudno je da ljudi ne reinvestiraju,zar ne?
I ja se spremam za mini hladnjacu,jer samo tako mozemo se otrgnuti od ovih ne zasitih hladnjacara sto unistavaju srpsko malinarstvo.
Nemoj misliti da ces ih se otrgnutiiii ..... Razmiyli dobroooo u koju problematiku drugu ulazis.... ? moze ti se desiti da tek tad pojacano unistavajuuuu..... ? razmisli i raspitaj seee. ja nebih nista o ovom vise govorioooo .... mada mozda se i ja odlucim na neku mini hladnjacuuuu .....al veruj mi neradoooo ....?
Pa normalno je da ljudi koriste za potrosnju,to je plata clanova porodice koji vode malinjak,a dobit se ulaze.Problem je sto dobiti nema jer ona zadovoljava samo uslove zivljenja.Lako je to izracunati.
- - - - - - - - - -
Sve je radjeno i ulagano po ps ali stalno i neki rizici,uglavnom odozgo ali te rizike nece niko da pokrije cak ni osiguranja.
Nemoj mi pises vise molim te. Kad vidim koliko ne znas zao mi da trosim vreme na tvoje postove
Onda nauci da je stvarna dobit od malina 0,4 evra i da normalnoj porodici da pristojno zivi treba 12000 evra godisnje minimum minimuma.Da bi to jedna porodica zaradila treba da ima 30 t maline(recimo 2 hektara sa razmakom za masinsku obradu).
Covece 2 hektara,znas li ti koji je to posao?I ovo je da porodica samo zivi a da bi ulagala treba da ima bar jos 1 hektar.
Predvidjam da ce i od ove berbe pred nama da se napravi rijaliti program i da ce da profitira samo veliki brat. Zar je buducnost naša to da pravimo svako sebi hladnjaču, neki delovi ove naše privrede bi se svakako tome i obradovali. Moze i to da se uradi da nikne još 300 hladnjačica... Mene lično to izludjuje zar moramo baš svaka vaška obaška? Zar niki niskim ne moze? Zar ne mogu 10 ljudi u selu da prave organizaciju pa zajednicki zalede pa na trziste????