MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je mnogo bolje i lakse da zaokruzim svoju proozvodnju sa cuvanjem plodova i onda se udruzim sa drugima koji rade isto. Nije problem kada ima vise ljudi samo u zajednickoj hladnjaci nego bi tu moralo da bude isto tretiranje pa dogovor kada prodati(nekome trebaju novci a nekome ne pa bi on cekao jos) snas li kooiko tu ima promenljivih boyla. Mnogo lakse da ja svako zalesi svoju malinu i odgovara za kvalitet. Zamisli da se desi prodate malinu i necija je tretirana necim sto je problem i vrate svu malinu zamisli samo taj cirkus??? Pa ko je kriv pa nisam nisam ni ja neka hvala. Svako obelezi kutije pa se zna ko je i ako je zeznu stvar. Mnogo lakse makar za mene samostalno doci do cuvanja plodova pa onda u udruzivanje

Za to oko novaca moze da se resi, pisao sam o tome samo niste pazljivo citali. Sto se tice tretiranja i to moze da se resi, kako, lepo tehnolog pravi listu i odgovara za preparate koji se koriste za proizvodnju i svi tretiraju samo sa time, usput obzirom da bi se nabavila veca kolicina sredstava za zastitu uslovi bi bili puno bolji nego kada ljudi nabavljaju samostalno, na vece kolicine dobijaju se razni rabati i ostale pogodnosti.

Sve je to tako Marko. Meni to smeta sto je tako, sto ne mozemo da napravimo taj kvalitetniji iskorak napred na svakom segmentu uzgoja pa do prodaje. Širom sveta se ljudi organizuju u razne oblike i naprave biznis od toga samo mi nemoyemo ni sami sa sobom a kamoli 10 organizovano zajedno.

Samo sto treba da platim 5 ljudi da mi obave posao za koji sam i ja sposoban IDI SPAVAJ.

- - - - - - - - - -

Boyla retke su zadruge u svetu gde ljudi saradjuju u proizvodnji na taj nacin koji ti pominjes. Svi oni imaju zaokruzen proces proizvodnje samo prodaja i nabavka ide zajedno jer je mnogo isplativije. Eventualno isto pakovanje isti brend ali ne i zajednicka proizvodnja jer ako udjes ravnopravno u zajednicku proizvodnju ko je sef SVI??? Tako ne moze da se radi. Vrh piramide mora da postoji.

Samo sto treba da platim 5 ljudi da mi obave posao za koji sam i ja sposoban IDI SPAVAJ.

Videli smo svi na delu koliko su ljudi bili sposobni sa vasom hladnjacom u komsiluku koju vam je izgradila drzava, koliko znam ona je prodata nekome ko bolje vodi posao, vi treba da radite ono sto najbolje znate a drugo treba da rade drugi. Sve troskove nastale oko angazovanja ljudstva garantujem da bi pokrile ustede koje bi imali po osnovu raznih nabavki plus bi nesto novca i preostalo. Ali vi ne razmisljate kako treba i tu je problem kod vas....

To nije nikada bila nasa Hladnjaca. Niko ne zna ko je vodio tu hladnjacu i zasto proizvodjaci nisu pozvani na saradnju. Ali ti naravno znas da ja nisam u pravu jer si procitao da je to namenjeno proizvodjacima jos i da im je drzava izgradila...

To nije nikada bila nasa Hladnjaca. Niko ne zna ko je vodio tu hladnjacu i zasto proizvodjaci nisu pozvani na saradnju. Ali ti naravno znas da ja nisam u pravu jer si procitao da je to namenjeno proizvodjacima jos i da im je drzava izgradila...

Ja ne znam iz kog razloga vi niste pristupili tom udruzenju, mozda niste bili obavesteni. Pisani trag o tome postoji, cini mi se da je neko i postovao to na forumu.

- - - - - - - - - -

Ja ne znam iz kog razloga vi niste pristupili tom udruzenju, mozda niste bili obavesteni. Pisani trag o tome postoji, cini mi se da je neko i postovao to na forumu.

http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest304064.html

evo jedan tekst o tome, drzava je novac dala a to sto su proizvodjaci "mislili da sve znaju" to je neka druga prica, oni su izgleda poput vas, vi tvrdite da sve znate. Projekat u prilikama je propao jer su ga vodili nestrucni ljudi, nisu hteli nista da plate a rezultat je da vise nemaju svoju hladnjacu.

Evo i drugi tekst o tome da je drzava ulozila novac u hladnjacu u Prilikama

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/71039/Problemi+sa+malinama.html

Morate se bolje informisati, jer ja pisem samo proverene stvari.....

pa to bas ubilo skroz?
Da skroz je unistilo par okolnih sela kazu ostale samo trske od malina

- - - - - - - - - -

Kako da ubacim slike

- - - - - - - - - -

pa to bas ubilo skroz? http://91.222.6.92/vesti/aktuelno/padao-grad-u-arilju-rakete-stoje-u-magacinu/97233 kazu manje stete i imaju 22 rakete,taman da gadjaju vrane
to je padao juce i imalo manje stete u selima Radobudja,Brekovo,Grivska tu je juce manji grad bio a danas je unistio Dobrace i Brekovo toliko za sada znam za ta dva sela

Slavisa74
slike ubacujes tako sto odes na sajt dodaj.rs,tu ubacis sliku i kada je uploaduje link koji dobijes prekopiras ovde na sajtu gde kucas

Pa ove nase muke nabavile 192 rakete sto je oko 8 po stanica zar je arilje samo po 2 nabavilo????????

- - - - - - - - - -

Pise jos u nekom tekstu sto sam nasao da ce republika nabaviti jos po 3 pa ce ukupan broj raketa po stanici biti 11 za ivanjicu sto i nije lose ali samo 5 za Arilje onda.
Sta rade ovi vasi jesu li normalni????

Iz A rilja juce nijednom nisu opalili raketu narodu je unistio malinu ono je tuga pogledati kako sad izgleda sramota sta nam vredi sad da daju cenu i 500 din kad nema sta da se nabere

- - - - - - - - - -

Kakvo je stanje u Ivanjici imali gore stete

- - - - - - - - - -

112187881051086798254854.jpg

- - - - - - - - - -

112630841051086528254881.jpg

- - - - - - - - - -

110524551051087138254820.jpg

- - - - - - - - - -

112056181051089208254613.jpg

- - - - - - - - - -

025.jpg
024.jpg
023.jpg
022.jpg
017.jpg
018.jpg
019.jpg
026.jpg

- - - - - - - - - -

Moje maline

U ivanjici ojadilo Malic i Sarenik i jos neka sela ja znam za ova dva. nema nista znaci nista samo stoje stabljike bez ijednog lista. Sestra kaze da je cula da su pucali ali ona drzi apoteku u Ivanjici bas u gradu ne znam da li su sta radili ovi nasi prilicani

chileanci izgoreli od vrucine a nas pomlati grad evo preliminarni rezultata berbe u chileu
Чиле ревидира наниже 2014 производњу малина
Производња малине у Чилеу за 2014. је ревидиран наниже за 20% на испод 37.000 тона, у складу са главним трговинске асоцијације у земљи за обрађене индустрији.

Давиде Гхилотти
Објављено: 13 Мај 2015 03:05 АМ

Цхилеалиментос упдатед излазни процену малине за земље на 36,217 тона за 2014. Ово је једна петина испод претходних процена од 45.000 тона који организације званични сектора ставила раније.

Цифра је такође 20% мање од 2012. године

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh