MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa razlika je u generali i dunava to sto kod mene dunav nece da osigura od oluje a generali hoce,dunav cenu maline do 200din a generali 180din 200kg oba. za kupinu generali 120din dunav 60din s tim sto generali kupinu do 200kg a dunav do 250.takodje nema od oluje u dunavu. ddor jos ne povoljnije. eto to su barem neke zvanicne cene malina i kupina barem od osiguranja, i osigurane u generali po tim cenama i kolicinama. steta ispod 5% nema, oluja se smatra 63-64km/h a mere u kv,ks,vb ili jbm ga gde, a zasto da dam nasim kad nasi namestaju da se osigurava pa necu zainat da njima dam. a vraca drzava i opstina

- - - - - - - - - -

Meni je covek koji mi godinama radi osiguranja nudio cenu do 250din za malinu.
izgledami da je svuda po malo razlicito,meni je porez 4,7% dok u kv-u 5% nisam bas siguran dal je bas taj % al jesam siguran da je meni manji porez na premiju

I ti mislis da ce generali da ti isplati to za oluju hahahahahhaha.
Jesi citao ti sta ja postavih malopre. coveku nudili da mu plate 5% i da mu ukinu premiju eeeejjjjj. Hajde ti dokazi da je vetar bio 65km/h znas kad ces kada rodis mecku.
Djenerali upravo i osigurava zato STO NECE DA PLATI A DUNAV MAKAR KOD MENE SVE REDOVNO PLACA I NE ZAKIDAJU NA STETI KAO ovi svetski poznati lopovi. I radije cu da platim da pare ostanu u drzavi nego da daje belosvetskim krvopijama

Ja sam juce bio u Dunavu i Wineru.Dunav njihova preporuka je 200 din. a moze i vise,u Wineru 180 din i ne moze druga cena,kod obadva osiguranja je ucesce u steti 10%.

Ponuda za 10 tona maline:Dunav suma osiguranja 2 000 000 din. premija 158 400 din.
Winer suma osiguranja 1 800 000 din. premija 106 200 din.
Ponuda za 15 tona maline:Dunav suma osiguranja 3 000 000 din. premija 237 600 din.
Winer suma osiguranja 2 700 000 din. premija 159 200 din.

Za iste pare kod Winera se moze osigurati 15 tona maline kao 10 tona kod Dunava.

to isti onaj winer sto osigurava plod???? Dobro procitaj ugovor ako budes osiguravao. Nije bitno koliko platis nego da li ce i koliko da ti isplate ako bude stete. Ja vam kazem da stranci opasno zakidaju i umanjuju procene ,a vi kako god hocete sto kazu ameri slobodna zemlja pa svako kako misli da treba

I odmah da ti kazem da ti je losa racunica ja sam novu malinu osigurao na 300000 premiju i uplata mi je 17200. Ne znam ko ti je rekao tolike iznose.
Znaci ova moja x10 je 172000 dinara.

Bas sam pitao za to i kazu bezveze nije istina to je pokusao Generali.Ja nisam pristalica osiguranja,pisao sam o tome ranije,ali sam se malo bio uplasio ovih najava pa sam svratio da vidim koliko bi kostalo.Moj zakljucak je da osiguranje ima smisla samo u slucaju totalne stete a sve ostalo a pogotovu sa najcescom stetom oko 20 posto je bespotrebno davanje novca ovim prevarantima.Kad ti od 20 posto odbiju premiju i ucesce skoro da si na nuli.

- - - - - - - - - -

to isti onaj winer sto osigurava plod???? Dobro procitaj ugovor ako budes osiguravao. Nije bitno koliko platis nego da li ce i koliko da ti isplate ako bude stete. Ja vam kazem da stranci opasno zakidaju i umanjuju procene ,a vi kako god hocete sto kazu ameri slobodna zemlja pa svako kako misli da treba

I odmah da ti kazem da ti je losa racunica ja sam novu malinu osigurao na 300000 premiju i uplata mi je 17200. Ne znam ko ti je rekao tolike iznose.

Ovo je ponuda koju sam dobio i stoji ispred mene,nema nikakve racunice tj, takvu sam ponudu dobio.Ima nekog uticaja na cenu od grada do grada odnosno njihova procena da li je gradobitno podrucje ili ne.

I ti mislis da ce generali da ti isplati to za oluju hahahahahhaha.
Jesi citao ti sta ja postavih malopre. coveku nudili da mu plate 5% i da mu ukinu premiju eeeejjjjj. Hajde ti dokazi da je vetar bio 65km/h znas kad ces kada rodis mecku.
Djenerali upravo i osigurava zato STO NECE DA PLATI A DUNAV MAKAR KOD MENE SVE REDOVNO PLACA I NE ZAKIDAJU NA STETI KAO ovi svetski poznati lopovi. I radije cu da platim da pare ostanu u drzavi nego da daje belosvetskim krvopijama
mozda i nece ali zato postoji nadlezni nezavisni pa ce se teramo,sto se tice naseg-njihovog osiguranja, pa nemam iskreno pojma koje je nase a koje je njihovo,pa to malo ko i zna pravog vlasnika,odkud znas da je dunav u drzavnom vlasnistvu i to bez neke hipoteke ili ko zna cega vec? i da jeste bas nikad necu da osiguram kod nasih jer im dosta sto zakidaju ovako pa i tu da im dam.iskreno da ti kazem bas me briga osigurano bas 100% mislim da rodi pa da slomi i bolje mi se isplati da ubije oluja,grad. ja placam oko 10% ne znam dali vracaju porez ali mislim da ne. evo primer osigurano na 1 000din a ja placam 18 din osnovno+ oluja a 90% drzava i opstina tako da nasima necu da dam,tako si pre par god morao da sipas naftu na nis-u i svi se bunili pa juris racune... sad je bolje sipas na bilo kojoj pumpi.tako i osiguranjem,bolje kad ih ima vise da se i taj dunav malo opameti i radi kako treba

- - - - - - - - - -

i mislis da je to bas tako? od cega si osigurao?grad,pozar i udar groma?tebi ce grom da unisti nesto isto kao kad meni plate od oluje:osmeh:

- - - - - - - - - -

Bas sam pitao za to i kazu bezveze nije istina to je pokusao Generali.Ja nisam pristalica osiguranja,pisao sam o tome ranije,ali sam se malo bio uplasio ovih najava pa sam svratio da vidim koliko bi kostalo.Moj zakljucak je da osiguranje ima smisla samo u slucaju totalne stete a sve ostalo a pogotovu sa najcescom stetom oko 20 posto je bespotrebno davanje novca ovim prevarantima.Kad ti od 20 posto odbiju premiju i ucesce skoro da si na nuli.

- - - - - - - - - -

Ovo je ponuda koju sam dobio i stoji ispred mene,nema nikakve racunice tj, takvu sam ponudu dobio.Ima nekog uticaja na cenu od grada do grada odnosno njihova procena da li je gradobitno podrucje ili ne.
ako ti je 20% procena stete mada zavisi koje si osiguranje platio-osnovno ili jos nesto ostaje ti da platis premiju i jos 13x po toliko ako vam daje opstina neki povracaj

@marko987 Naravno da se osigurava samo plod,nece valda i list i cvet da osiguravaju.Jedino sto mozes osigurati posebno su mladari-lastari za sledecu godinu,al to je posebno ugovaranje.Ja sam imao 2 godine naplatu osiguranja,jednom kod generali a prosle kod viner stedise ,viner je najjeftiniji a korektno su isplatili oba,stim sto je sve stvar procenitelja,nekako mi je onaj iz Vinera dao veci procenat u odnosu na stetu npr. dao mi 20% a ni ja ne bih dao vise.Medjutim to su male stete i tada oni ne zatezu,a kao sto rece kolega Ćegovac dok odbiju premiju i ucesce u steti 10%,i nema se neka racunica. Ako se steta tj grad desi u vreme vegetacije,cvetanja ,tada procenitelj samo izadje u zasad,slika ,napravi zapisnik,kontaktira te pred pocetak berbe,dogovori dolazak i tada pravi novi zapisnik i donosi konacnu procenu stete,s tim da svako osiguranje traje do samog kraja berbe svaka naredna steta se dodaje na prethodnu.to su prave ,proverene informacije iz licnog iskustva,Generali i Stedise ,a cuo sam i da Dunav isto tako radi!

Poslednja izmena:
Ma oni cele godine smisljaju samo kako da im ostane vise,nemaju druga posla.Da nije ovih povracaja od drzave i opstina niko im nebi ni osigurao,tako im je dobra ponuda.Ovako drzava ih pomaze subvencijama(plate im na minimalcu,kasne i da bi bili likvidni) a za korisnike osiguranja nikog nije briga.

Kada sam pitao za osiguranje samo ploda,rekli su mi da cim se otvori pupoljak podrazumva se rod,e sad oni sve lepo kazu dok ne potpises,a posle?

plod osiguran na 3 472 410 od grad,pozar,grom,oluja ukupno za placanje 349 393+17470 =366 863 i sad ajde 20% steta to je 694 482 da se naplati. ko kaze da je 20% stete taman da se pokrije osiguranje i to da nema povracaj para? a zna se da se vraca 40% drzava i opstina zavisi ali u vecini barem 40% pa cak i do 60% . mislim da je dosta o osiguranju ja sam samo dao cenu koju su oni meni dali jer je to barem provereno i potpisano.takodje se slazem da je lopovluk jer je bolje da podele pg mrezu i provere dali je postavljena ali eto tako sami rade protiv sebe jos pricaju kako treba da se osigura bas svakog dana

- - - - - - - - - -

od ovoga ja placam 53 000 din a 20% stete je blizu 700 000din ko kaze da se samo pokriva osiguranje?ali bolje da ne bude nista od toga jer oni idu na 5% najcesce. onaj plod sto ostaje nije obuhvacen ovim osiguranjem tako da je losiji kvalitet... i zato bolje da je normalna godina

Kako cete vi ove godine placati berace?Kod mene nece niko ispod dve hiljade dnevnicu,plus moja hrana i moj prevoz.

20150509120948.jpg

- - - - - - - - - -

20150509120847.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

20150520141403.jpg
[/IMG]

dobro je nego odozdo dosta prazne i kod mene,ono mi slke od pre nedelju dana,mislim da cu 5 polako da pocnem u jednom malinjaku

- - - - - - - - - -

i list nesto slab,nisam uspeo da popravim na vreme

U mom kraju u vecine je ostala celavija odozdo,posledica kisne godine i prerastao lastar,dok mi u malinjaku prosle godine posadjenom spustila je do zemlje.Pa na ovim slikama kod tebe je lepo spustila.

Ja ne verujem da cu pre 10-og u Vilamet,dok Tulamin i Miker tek pocinju da cvetaju.

@Cegovac Kod mene muka naci radnika,a iako nadjes nece niko po kg,samo dnevnica.::lose::

e zato sam ih ja sad ocistio skroz da ne prerastu,valjda ce normalna god pa da ne rastu previse

- - - - - - - - - -

meni skoro precvetale neke parcele,pocele jos 1 tako da jos koji dan i pocece

Kod mene je dnevnica radnika inace od 1800 do 2000,ali dnevnicu hoce ne radnici da ubere 40 kg i da se vuce po malinjaku i trazi piva i rakije,a ko po kg bere ispod 50 kg,menjam ga a ako nabere 70 ima preko 2100 i moja hrana i smestaj pa neka se bore koliko ce da zaradi,moje je da kontrolisem da ne preskacu jer se to desava kad beru po kg.Zadnjih sedam dana placam 5 din po kg vise jer tada opada rod i beru manje.Inace normalno je da beru oko 60 kg.

Pre sam bio u Valjevu i covek mi kaze da mu radnici rade jagode za 100-120 din po satu,a u Pozezi rade 2500 din sve njihovo,kod mene u Cacku je sat 150 din.

Sve zavisi od mesta do mesta,od ponude i potraznje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh