Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
vidi se dikle doguralo nase malinarstvo sa 15500 hekt dogurasmo do 11000 ,sa 95000 tona na 63000tona i to u najboljoj godini za maline( raspored padavina, temperatura i td),ovakav rod se ne ponavlja dve godine za redom, ali ima tu novih zasada tako da i naredne godine mozemo racunati na slicnu kolicinu ubrane maline ,moram da napomenem da vecina novoposadjenih povrsina pripada needukovanim proizvodjacima koji po meni ne obecavaju mnogo cast izuzetcima ( da se ogradim)
I sta imaju proizvodjaci od toga kolika je izvozna cena.Moze biti i 2oo evra oni ce dobiti 200 dinara.Cim malina zavrsi u hladnjacama zavrsena je i prica o ceni maline za proizvodjaca.Sada je ona aktuelna za otkupljivace i izvoznike.Ali ce prica ici u smeru visoke zarade na malinama i podizanju novih zasada.Nju ce lansirati proizvodjaci sadnog materijala,otkupljivaci i izvoznici.Ona zaista deluje primamljivo, pogotovu kad se prikriva zarada ostalih ucesnika u lancu.Jer potencijalni proizvodjac kalkulise tako sto poredi malinu sa svim ostalim i tu nadje racunicu,jer mu je sve drugo gore.Dugogodisnji proizvodjaci sa gorcinom u dusi gledaju kako godinama na njihovom znoju drugi debelo zaradjuju.I tako to traje u nedogled.
Ne bih ulazio u to ko koliko zaradjuje u lancu jer nije ni poslovno, ni moralno a ni korektno "viriti" u tudji tanjir. Ono sto ne razumem je zasto uvek volite da sirite taj defetizam? Da li mislite da ce vas to odvesti negde? Evo ovih dana se odrzava najveci sajam hrane, gde izmedju ostalog imaju cele dve hale posvecene zamrznutim proizvodima... Moje pitanje za vas je, koliko je vas bilo tamo, koliko predstavnika imate na jednoj ovakvoj priredbi, gde su na jednom mestu, trgovci, preradjivaci, agenti, veleprodaje, marketi, svi oni koji na bilo koji nacin imaju dodira sa DZ vocem. Ja sam bio, ulozio sam svoje vreme i novac da sretnem ljude, da porazgovaram, da mozda napravim neki posao itd.
Ja kada mi se nesto ne svidja trudim se da to promenim, ne kukam, borim se, ne sirim defetizam vec pozitivnu energiju. Ako vam trenutna situacija ne odgovara zasto se ne pokrenete ali ne da cekate, uradite to danas jer cete ako sutra pocnete izgubiti jedan dan. Mozda moj model o kome sam pisao nije dobar, uradite neki drugi model sednite dogovorite se... Svaki dogovor je bolji nego da kako vi kazete sa gorcinom u dusi gledate kako neko drugi zaradjuje na vama....
drug poznavalac prilika ajde mi samo odgovori na ovo pitanje
da li je nasa zamrznuta malina najlosijeg kvaliteta ?
Nasa malina je izuzetno dobrog kvaliteta, odredjeni proizvodi od malina se prave za odredjene kupce iskljucivo od nase maline, kazu ima bolju aromu... Znam koje ce biti vase sledece pitanje....
http://postimg.org/gallery/168l0ks8k/cf0fdd76/
Na mene deluje jako inspirativno a na vas??
Nama treba vise ovakvih proizvoda i mladih ljudi koji ce takve proizvode "gurati" na ovakvim manifestacijama.