Sta ima da budem zapanjen,proizvodac i treba da ima mnogo veci profit po jedinici jer je on ulozio u tu proizvodnju,limitiran je kolicinom i snosi ogroman rizik,problem i jeste sto je profit isti a a ogromne su razlike u jedinicama prodaje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U redu dokon sam i mogu da prodam na 2.5 eura vilamet orginal
Postovani, cene jesu otisle gore to je sada svima jasno, ali je pravo pitanje koliko ce i koje ce to hladnjace zaraditi bas velike novce posto koliko ja znam i koliko sam upucen 90% maline je ugovoreno po znatno nizim cenama koje se sada ovde pominju. Kada je sezona zavrsena u srbiji roba je jako lose izlazila i od straha da ce roba ostati neprodata 90% maline je ugovoreno jer nikome nije prijatno da drzi veliki lager i izlaze sebe riziku da roba mozda ostane neprodata sto bi se mnogima i desilo da je rob u Poljskoj bio prosecan. Ovako posto je Poljska podbacila stvorila se nestasica robe na trzistu sto je znacajno podiglo cenu robe u izvozu ali sta to vredi kad robe retko ko ima. Iz svega ovoga milslim da do doplate nece doci jer realno jako mali broj hladnjaca ima ekonomske mogucnosti za tako nesto.Da li ima neko informaciju o eventualnoj doplati,obzirom da su cene smrznute otisle gore. Koliko sam upucen svim proizvodjacima je isplacena cena oko 200 dinara. Da li se mozemo nadati nekom dinaru vise?
Uz duzno postovanje vase konstatacije ne stoje,cinjenica je da veliki igraci na trzistu trenutno otkupljuju malinu od proizvodjaca,koji imaju sopstvene kapacitete lagerovanja,po cenama znatno iznad 300 dinara. Po vasim tvrdnjama oni srljaju u propast,valjda imaju neki japanski osecaj za cast, pa da bi ispunili od ranije dogovorene obaveze prema kupcima oni placaju malinu skuplje pa je prodaju jeftinije. Ko bude razuman,pa izadje sa doplatom dogodine moze racunati na ozbiljnu kolicinu maline. Ovi drugi... neka lede vazduh i prodaju maglu. U tom poslu su ipak najbolji!Postovani, cene jesu otisle gore to je sada svima jasno, ali je pravo pitanje koliko ce i koje ce to hladnjace zaraditi bas velike novce posto koliko ja znam i koliko sam upucen 90% maline je ugovoreno po znatno nizim cenama koje se sada ovde pominju. Kada je sezona zavrsena u srbiji roba je jako lose izlazila i od straha da ce roba ostati neprodata 90% maline je ugovoreno jer nikome nije prijatno da drzi veliki lager i izlaze sebe riziku da roba mozda ostane neprodata sto bi se mnogima i desilo da je rob u Poljskoj bio prosecan. Ovako posto je Poljska podbacila stvorila se nestasica robe na trzistu sto je znacajno podiglo cenu robe u izvozu ali sta to vredi kad robe retko ko ima. Iz svega ovoga milslim da do doplate nece doci jer realno jako mali broj hladnjaca ima ekonomske mogucnosti za tako nesto.
moj ti je savet posadi 10 ari i malo vise se posveti nego da posadis 20 ari sa manje nege , i vise ces imati dobiti sa tih 10, nego sa 20 ari, pa kasnije kad savladas tehnologiju proizvodje prosiruj povrsinu,a za odmore bice sigunood decembra do prvog marta imam vremena napretek,tada mogu ja da radim,kad dodje berba morao bi da platim berace,izmedju zime i berbe mogu da uhvatim vikende da radim sam. meni ovaj posao sa malinama ne treba da zivim od njega,ja i supruga zaradimo oko 900 evra mesecno,ovo mi treba za zimovanje i letovanje da platim
od decembra do prvog marta imam vremena napretek,tada mogu ja da radim,kad dodje berba morao bi da platim berace,izmedju zime i berbe mogu da uhvatim vikende da radim sam. meni ovaj posao sa malinama ne treba da zivim od njega,ja i supruga zaradimo oko 900 evra mesecno,ovo mi treba za zimovanje i letovanje da platim
Pozdrav druze,od decembra do prvog marta imam vremena napretek,tada mogu ja da radim,kad dodje berba morao bi da platim berace,izmedju zime i berbe mogu da uhvatim vikende da radim sam. meni ovaj posao sa malinama ne treba da zivim od njega,ja i supruga zaradimo oko 900 evra mesecno,ovo mi treba za zimovanje i letovanje da platim