Dukanac je napisao(la):
A i zasto bi trebao fakultet za poljoprivredu,
Naravno da ne treba.
Upravo o tome i govorim. Da li je vecina proizvodjaca srednjeg obrazovanja ili ne, ne zelim da dokazujem, jasno je da nije, a to nije niti tema niti vazno.
Posao proizvodnje malina je jednostavan posao za koji nije neophodna visoka strucnost. Nizak stepen obrazovanja vecine proizvodjaca malina sam naveo kao dokaz da visoka cena maline nije uslovljena ni teskom i komplikovanom tehnologijom, niti neophopdnom strucnoscu onih koji se njome bave, vec je iskljucivo rezultat ponude i potraznje i donekle prirodnih monopola.
njihova borba sa nama je uvek ko ce koga zajebati.
Posteno.
I na kraju smo se izgleda slozili sa mojom pocetnom tezom da cena ispod jednog evra u sebi sadrzi i neku zaradu za proizvodjaca a da nikako nije propast sve ispod dva evra kako su neki tvrdili.
Sav ovaj bes oko jedne matematicki dokazive tvrdnje pokazuje mozda i nesvesni starh od ulazenja u kalkulaciju jer i oni koji nisu sposobni da tu kalkulaciju sacine znaju da kalkulacija nije na njihovoj strani i da im ostaje samo da pokusaju da "zajebu" saradnika u poslu. A ako neko pokusava da "zajebe" nekog drugog onda je logicno da i taj drugi pokusava isto.
Sretno vam "zajebavanje" i nemojte bar na ovakvim mestima pokusavati da izazovete samilost i da sebe predstavite kao zrtve jer po nekad izgubite kontrolu i napisete "necu valjda ja da....."
I sledeci put kada pomislite da blokirate puteve razmislite, jer vi zapravo samo niste uspeli da "zajebete" vase kupce a za to ne treba da ometate one koji sa tim nikakve veze nemaju.