Branko je napisao(la):
@lanskisneg
Ne bi bilo loše da se predstaviš u odgovarajućoj temi.
A koja je to odgovarajuca tema?
Na ovom forumu sam pisao na temama vocarstva (visnja, sljiva, djubrenje, mehanizacija...) a zasto cena maline nije odgovarajuca tema?
Razumem vlasnistvo nad stranicom i pravo da vlasnik odredjuje sta sme a sta ne sme da se pise. Da mu kriterijumi budu kakve on izabere pa i ti da se istina ne sme pisati.
A istina jeste da svako ko kaze da je bacio tonu mineralnog djubriva na hektar malina, da uz to svake godine razbacuje jos po 8 prikolica stajnjaka da za berbu 10 tona malina potrosi 5000 evra i sl ili pojma nema ili laze.
Moze se zabraniti i logicko razmisljanje sa pozicije vlasnika sajta ali logika govori da ako neko u posao unese komad bezvredne zemlje i skoro nista od mehanizacije, ako pri tom kaze "necu valjda ja da razbacujem stajnjak" smatrajuci sebe vrednijimod onih koji to rade, dakle logika za takve govori da o ekonomiji i poslu pojma nemaju.
Sta to smeta njihovim velicanstvima da razbacuju stajnjak? Plava krv? Visak obrazovanja?
I takve treba uvazavati i ne reci im istinu u lice?
E pa ja ne zelim da cutim na to.
Ja sam pokusao da razlozno razgovaram a onda su usledile uvrede na moj racun i to od starne onih koji se potpisuju priprostim vulgarnim prastarim "umotvorinama"
Ako ti moderatoru zelis takav razgovor spreman sam da ciframa dokazem da je cena kostanja maline daleko ispod onog sto ovi "menadzeri" u svojoj prostoti i neznanju govore.
Govorim o ceni po kojoj se moze proizvesti 1 kg maline, a ne o nekoj gornjoj prodajnoj koja me ne zanima.
Jednostavno, svako prodaje po najvisoj mogucoj ceni i uvek zeli jos vise, ali ne mogu i ne zelim da ocutim kada ocigledne neznalice govore o tome da su razlozi visoke prodajne cene veliki troskovi proizvodnje,