lanjskisneg
Član
- Učlanjen(a)
- 5 Jun 2010
- Poruka
- 43
Dukanac je napisao(la):Ako si zeljan znati, na 1ha maline ima rashoda ukupno 7000e
E za ovo jesam zeljan znati
Gde ti ode tih 7000 evra?
NE MO GU CE!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dukanac je napisao(la):Ako si zeljan znati, na 1ha maline ima rashoda ukupno 7000e
zoran sef je napisao(la):A kad si ti tako pametan Lanjskisneg zasto ne odgovoris na pitanje: "Zasto vlasnici hladnjaca ne utovaraju i istovaraju maline, ne otkupljuju, ne prebiraju, ne voze..." Zasto? Zasto? Oni ne moraju a ja moram da on ne bi morao. On ce da zaposli radnike a ja ne treba, vec cu sam da uzorem, pa cu sam da podjubrim, pa cu sam da posadim, pa cu sam da oplevim,pa cu sam da okopam,pa cu sam da udaram direke,pa cu sam da zatezem zicu, pa cu sam da prskam, pa cu sam da povezem,pa cu sam da orezem,pa cu sam da freziram, pa cu sam da prskam jos dvaput,pa cu sam da okopam,pa cu sam da kidam lastare,i na kraju najbolje sam i da oberem da bi hladnjacari bili zadovoljni.
Pa ako neces ti onda nemojte o muci i berbi na vrucini govoriti.RED STAR 4-EVER je napisao(la):Neko mora da razbaci djubrivo vestacko. Moras da kupis 8 prikolica stajnjaka.Ko ce da razbacuje taj izmet po malini.Dal necu mozda ja?
Kako mislis da radnik nabere 60 kg na pocetku i na kraju kad ima jedna ovde jedna onde. Nemas pojma. A kad padne kisa i radnika placas a on bere 5 sati danas a jede tri puta, i normalno ubije celu dnevnicu... Ja pisem apsolutno svaki dinar koji dam na radnika i na sve sto se tice maline i ove godine sve ispod 134.7 din po kg ce biti cist minus.
Kad sve tako lepo znas reci meni koja imam savrsen malinjak po svim standardima,koja sam dobila i priznanje od Poljskog udruzenja Polana kako da izvucem ulozene pare? Ni u jednoj stavci u lancu proizvodnje nije bilo improvizacije.Hteo ti da priznas ili ne TROSKOVI su OGROMNI i jednostavno ne postoji idealna povrsina za profit...lanjskisneg je napisao(la):Zasto drzava ne dozvoli bilo kom stranom kupcu da dodje,kupi kolko hoce malina i ode
Zato sto bi onda morala i bilo kom stranom proizvodjacu mleka recimo da dozvoli da dodje ovde proda svoje mleko i ode a onda bi cena mleka jos pala.
Malo je komplikovanije to nego sto se to vama cini.
Ili vi mislite da samo malina treba da postoji i samo o vama da se misli a kad nije onako kako vama pase vi blokirate puteve.
Da se razumemo, meni ni iz dzepa ni u dzep damalina bude i 10 evra, ali ove budalastine o tome da se ne isplati ispod 2 evra za kg bas ne mogu da ocutim.
Pa predjite na sljivu, ona je 10 dinara, mozda vam se to bolje isplati.
Preganjajte se vi sa tim vasim hladnjacarima kolko hocete ali nemojte druge smatrati budalama a samo vas koji sebe zovete nekim malinarima ( a imate po nekoliko ari ili najvise nekoliko destetina ari pod malinom) smatrati za izabrane.
Ne postoji proizvod koji na 10 20 30 ari moze da donese profit od koga ce ziveti porodica godinu dana.
To ne uspevaju ni oni koji su angazovali mnogo veci kapital u proizvodnji od vas koji ste angazovali po parce zemlje cija je vrednost zanemarljiva i nista visea. Mehanizacija vam je najcesce frezica od par stotina evra a hteli biste da zivite tako da vam na pamet ne pada "da razbacujete izmet"