Lepo izgelda na modelu.. Imam par ideja, pa ako ti se svide, ti primeni... Meni se licno ne svidja ova remenica za zatezanje kaiseva...Kod mog, a mislim da i vecina drugih tako rade, imas trecu remenicu, sa vise kanala (4 u tvom slucaju) koja se nalazi sa gornje strane, ali ispod gornje strane kaisa, i gura ga na gore... Donji kraj kaisa (onaj do zemlje) je vucni, tu ostavi da bude ravno, nemoj da tu zatezes, nego gornji kraj... Meni se cini da je remenica, sa unutrasnje strane, bolja verzija...Evo kako to izgelda na mom, pa probaj nesto slicno da napravi....Cisto da znas, mulcer rotira u kontra smeru u odnosu na rotokopacicu na primer... Vverovatno to znas vec, al nije na odmet napomenuti, posto mi deluje da ti je zatezna remenica mozda zbog toga na pogresnom mestu, tj sa pogresne strane kaisa...Mozda bi moglo i po tvom modelu, ali mi ovaj drugi ko na slikama deluje pravilnije i bolje pa vidi sta ti se vise svidja...Moras u obzir i da uzmes dimenzje da mzoe lako da se namontira kais, kad se rastereti zatezna remenica, a da opet kad se zategne, da ne poveca ugao puno...Remenice mozes 20cm, zapravo, sto su vece, to je bolje mogu vecu snagu da prenesu, ali mislim da bi mogo da prodjes i sa malo manjim, pogledaj za kasieve koje su minimalne za te koje oces da koristis, pa onda izaberi...Bice to malo nezgodno da se sve razmeri kako treba posto povecanje jedne dimenzije resava jedna, a pravi durgi problem, pa mora da se nadje optimalan razmak za sve...
https://www.techniekwebshop.nl/frame-en-riem-passend-voor-perfect-kl-150.html
Za lagere, tj kuglicne lezajeve, mozes na istom sajtu da vidis koji idu na moj, pa uzmi slicne... za rotor sa cekicima, i za zadnji valjak moraju tzv samorotirajuci da idu posto ne mozes da izvedes da sve bude pod pravim uglom idealno, pogledaj koje su specifikacije ovih kod mene, pa uzmi ili iste ili bolje... Imas i model Perfect BG2, koji je za jace grane do 10cm, i ima jace lagere naravno, mozes da vidis i na njemu koji idu pa da prekopiras te ako oces jacu konstrukciju... Evo ti link za lager za rotor sa cekicima...Ispod njega je link za lager za zadnji valjak...Isto obrati paznju za podmazivanje lagera, posto se to radi na 10-20 sati, i moras da imas lak pristup... Kod mog ovi pozadi za valjak mislim da se ne podmazuju, nego su zatvoreni, a ovi za rotor za cekice, mislim da se podmazuju na par desetina sati, odnosno dodaje se masinska mast...
https://www.techniekwebshop.nl/ina-...309tvh-1309-tvh-38-5-kn-12-6-kn-6100-rpm.html
https://www.techniekwebshop.nl/looprol-passend-voor-perfect-kl-150.html
Ovo otvaranje pozadi, vidjao sma to na nekim mulcerima uglavnom za travu, ali dosta ih i nema, pa ja to ne bi komplikovao osim ako ti bas ne znaci... Mislim da smanjuje svrstinu konstrukcije malo...
Te sipke koje idu sa zadnje strane ("rakes" na engleskom), sto sma ja postavio sliku u postu gore, one sluze da zadrzavaju masu i da je cekisici provrte vise puta, i bolje usitne... Mislim da je to bitnije za bolje drobljenje grana, ali i za travu, ali ja se ne bi toliko cimao oko toga, mislim da moze i bez da radi zadovoljavajuce i da se ta masa psole lako zaore ili sa frezom ili malim podrivacom...
Evo i slike dole kako izgleda taj deo za zatezanje, kolko ja vidim, to uvek ide sa nekom oprugom koja zateze trecu remenicu za kais, i u radu pri vecim opterecenjima mu daje malo pomeranje da apsorbuje udare... Mislim da je to bolja varijanta od krute veze tj remenice koja se zasrafi i ne mrda ko sto si hteo... Inace, kaisevi se bas jako zatezu da ne bi proklizali pa mora i jaka opruga da bude..Evo slike...
https://www.techniekwebshop.nl/riemspanner-passend-voor-perfect-kl-150.html
Za secenje, ja bi preporucio CNC masinu ako mozes da nadjes, ne smao za secenje nego i za busenje rupa, mora to da se uradi precizno puno, ne verujem da ce klasicna stona busilica to moci dovoljno precizno..
Za limove napred mislim da je svejedno dal oces lance ili limove, moj ima limove, vidjao sam na jacim modelima i lance, sta ti je lakse, to stavi, ali lanci su fleksibilniji, i bolje zatvariaju rupu da ti nozevi ne izbacuju napred materijal...Ali sta znam, i limovi bi trebalo to da odrade ok..
Moja porcena je da ti treba 6mm lim da napravis konstrukciju, mada za neke delove ce morati i vise...Meni se vise svidja za nijansu ova njihajuca paralelogram konstrukcija koju ima moj, mada ta tvoja je laksa da se izvede verovatno... Te cevi okrugle po kojima kliza ram za kacenje za traktor ces morati od debljeg materijala, ili modda cak i od pune cevi, da izdrze sile a da se ne pokrive...
Ako hoces, javi mi se na PP da ti posaljem link gde imam uputstvo za upotrebu od mog, gde mozes par stvari da procitas kako se sta steluje i zakljucis iz toga kako se sta pravi, a imas i par slika sa ovim presecima, i izometrijsku sluku koji deo gde ide, sa brojevima delova pa mozes da nadjes specifikacije istih na netu...