Malčeri

Drugar ima Dabaki malčer (čistokrvni kinez) i prezadovoljan je. Mislim da je menjao ležajeve ali preventivno koliko se sećam priče.

Sto god je bilo polovnih na oglasima bili su duplo skupli od ovog novog, a opet vareni na dosta mesta, iako su poznatije marke. Meni je trebao ovakav tip tarupa i za sebe ce sluziti. Normalno da su bolji neke poznatije marke ali ipak bih radije izmenjao 3 - 4 ova nego 1 taj poznatiji.

Sent from my SM-A356E using Tapatalk

Da li ovi malceri sa rukom mogu da unistavaju izrasle izadanke bagrenjaka i kiseljaka pored puteva (drva,šiblje) i ako mogu do koje debljine drva? Ili za takve stvari treba neka ozbiljnija i drugacija masina?

Da li ovi malceri sa rukom mogu da unistavaju izrasle izadanke bagrenjaka i kiseljaka pored puteva (drva,šiblje) i ako mogu do koje debljine drva? Ili za takve stvari treba neka ozbiljnija i drugacija masina?
Ja sam ga za to i uzeo, ja mislim da moze, neke tanje sigurno, 4 - 5cm sigurno ne moze

Mislim da je za te lagane malčere 1-2 cm plafon i to da ne ide često u to šiblje. Za to (i deblje) treba malo ozbiljnij malčer.

Mislim da je za te lagane malčere 1-2 cm plafon i to da ne ide često u to šiblje. Za to (i deblje) treba malo ozbiljnij malčer.
Po meni u debljem i guscem rastinju ne moze nista ni ozbiljniji malcer osim sumskog. Gledao sam bertijev tarup 190cm ovaj sa rukom, vidi se masivna i jaka verzija, ali istu u guscem siblju prepolovi stabljiku. Mislim da dosta igraju ulogu i cekici koliko su potroseni. Ovako do su novi mocice i ovaj da melje 2 3cm

Šta kažete za tarupe iz Bečeja, ima li ga neko i kako su se pokazali? Uzeo bi vučeni što ide pored traktora za suncokret i po potrebi za ostale žetvene ostatke.

Skidao sam poklopac da proverim zatezenost remenja i prijatno se iznenadio kad sam video da ima 4 remena. Oni ranije su imali 3, fiksni i sa bocnkm pomakom, koga god sam pitao svaki je imao 3, 4 je svakako predonst.
2f08a012e32fb3c822562e5a457c7bb6.jpg

I ja juce sipao ulje u reduktor i podmazao tarup; napravio sam razvodnik na traktoru i probao malo kako radi; isto je prvi utisak da mnogo brzo reaguje ali kako meni ide ulje sa kipera ja ga regulisem tu i posle radi kako treba. Inace uzeo sam za zetora 4911, videcemo u radu kako ce da se pokaze, ovako ga ne oseca, on 315kg.

Ne znam koje je marke surakov vocarski tarup (plavo zute boje) ali ono mozes terati gde hoces. Pokazao mi je kako i veliko drvo da pocepam i probao sam na jednom mestu neki bagrem bio je jedno 6-7 cm debeo sigurno ako ne i vise. Podignem gore i u rikverc dok ga ne oborima a kad padne spustam polako sve do zemlje sravni i ostane samo panj u zemlji.

Po meni u debljem i guscem rastinju ne moze nista ni ozbiljniji malcer osim sumskog. Gledao sam bertijev tarup 190cm ovaj sa rukom, vidi se masivna i jaka verzija, ali istu u guscem siblju prepolovi stabljiku. Mislim da dosta igraju ulogu i cekici koliko su potroseni. Ovako do su novi mocice i ovaj da melje 2 3cm

Ma može i "obični" (ne šumski) samo mora biti dobar tj. imati dobar ulaz, dovoljno velik rotor i čekiće, dobro konstruiran plašt da što bolje i što prije izbaci masu van itd. Naravno i majstor mora znat kako takvo šiblje-šikaru malčirat da poso bude napravljen i malčer ne oštećen.

Jedno pitanje>koja firma prodaje te malcere sa rukom,ne vidim na netu te sa povoljnom cenom samo skupe.

https://dabaki.cz/sr/
ovi su dosta povoljni,kum je od njih kupio pre par godina i ja sam ga koristio u kukuruzistu i lepo radi. Pre par dana sam zvao da pitam za cenu sa rukom i zahvat od 140cm sa tezim cekicima od 1.2kg i taj moze do 6-7 cm precnika drobi cena ugrubo oko 300.000din
IMG-20220922-143524.jpg

IMG-20220922-143453.jpg

Poslednja izmena:
Jedno pitanje>koja firma prodaje te malcere sa rukom,ne vidim na netu te sa povoljnom cenom samo skupe.
Prodaju ljudi privatno, neki uvoz iz Kine, Indije, kako ko

Nazad
Vrh