MAHINDRA

Jeste to su te slike. Svaka cast. Da li je to traktor od nekog sa foruma? Imao bi nekoliko pitanja.

Mene interesuje da li kada koristi izvode moze da koristi i poluge ili mora da zatvori ventil koji se nalazi na toj dekni gde su priključeni izvodi? Dobro bi bilo da moze uporedo da se koristi jedno i drugo na ovaj način bez dodavanja razdeljivača protoka ili tako nečeg.

Mahindra u voćnjaku:

dscn0057.jpg

dscn0054.jpg

Bio sam da pogledam Mahindru ali kada sam seo unutra, strartovao i odmah se razočarao. Sve iznad 1500 obrtaja bruji i to jako. Preglasan je u kabini. Prodavac kaže da je to hidraulična pumpa što se čuje dok je ulje hladno. Dali je tako neznam , ali sam rešio da ga zasad ne uzimam.

- - - - - - - - - -

Bio sam da pazarim Mahindru 575 ili 595 , ali kada sam seo u kabinu i startovao, veliko razočaranje. Sve iznad 1500 obrtaja je preglasan. Odustao sam od kupovine za sada.

Mene je vise razocarala cena i opsti utisak u vezi kabine i svega sto je naknadno skarabudzeno.Taj traktor realno ne vredi vise od nekih 12 000 evra .

Mene je vise razocarala cena i opsti utisak u vezi kabine i svega sto je naknadno skarabudzeno.Taj traktor realno ne vredi vise od nekih 12 000 evra .

Ja sam se razmišljao između Solisa i Mahindre.

Rezultat nov Solis

Da kazem poput 575 je Solis 50 bez prednje vuče i bez kabine je skoro 13.000 sa kačketom s tim da je 50 ks a sa duplom vučom i kabinom je 18.000 taj sam i kupio i vrlo sam zadovoljan, a 575 bez kabine bez kačketa je 12.200 meni je bilo male razlike u ceni a ima malu visinu u poređenju sa ovim i još mi se čini da ovaj malo bolje izrade nego Mahindra.

I jedan i drugi imaju neke svoje prednosti i mane, a najbitnije pri odluci je za koje poslove planiraš da koristiš te traktore. Za Mahindru mogu da potvrdim da je traktor jako ŽILAV, i da ima jako malo kvarova u eksploataciji. Kod nje nemojte tražiti dobro zaptivene kabine, ravan pod, klimu i sl, ali ćete dobiti traktor koji, kao nekada naši IMT traktori, ima da vuku do poslednjeg atoma svoje snage i da se ne bune. Naravno pričam o Mahindri, mada smatram da je i Tafe tu negde, s tim da je bitna razlika u tome što Tafe sa tim manjim snagama može da se uzme sa prednjom vučom a mahindra ne može.Za ratarstvo prednja vuča i nije toliko bitna jer će se taj traktor koristiti za lakše poslove, ali za voćarstvo je to jako bitna stvar, kao i dobro zaptivena kabina, a to vam ne mogu ponuditi ni jedan ni drugi.

I jedan i drugi imaju neke svoje prednosti i mane, a najbitnije pri odluci je za koje poslove planiraš da koristiš te traktore. Za Mahindru mogu da potvrdim da je traktor jako ŽILAV, i da ima jako malo kvarova u eksploataciji. Kod nje nemojte tražiti dobro zaptivene kabine, ravan pod, klimu i sl, ali ćete dobiti traktor koji, kao nekada naši IMT traktori, ima da vuku do poslednjeg atoma svoje snage i da se ne bune. Naravno pričam o Mahindri, mada smatram da je i Tafe tu negde, s tim da je bitna razlika u tome što Tafe sa tim manjim snagama može da se uzme sa prednjom vučom a mahindra ne može.Za ratarstvo prednja vuča i nije toliko bitna jer će se taj traktor koristiti za lakše poslove, ali za voćarstvo je to jako bitna stvar, kao i dobro zaptivena kabina, a to vam ne mogu ponuditi ni jedan ni drugi.

Najvise za rad u vocnjaku. Ako je neko radio u vocnjaku sa MAHINDROM 475DI neka napise kako se pokazala. Cena joj nije mnogo veca od fergusona, a pretpostavljam da je neuporedivo bolji traktor.

Ja sam skoro kupio još jedan traktor za rad isključivo u voćnjaku i pri kupovini sam prvo odredio budžet, zatim i prioritete, da li mi treba ili ne prednja vuča, kakvu kabinu hoću, koliku snagu, kolika širina je najpogodnija, koliko obrtaja na vratilu, da li mi treba ili ne reverzer, kakav menjač,garancija, cena servisa, i td. Onda sam otišao na sajam i izbor sveo na par traktora koji mi zadovoljavaju najveći broj kriterijuma i na kraju i kupio traktor. Da ne bi ovde ljudi nešto pogrešno razumeli, imamo na ovom forumu posebno deo sa Voćarskim traktorima, pa tamo može da se nastavi diskusija o odabiru voćarskog traktora ili njegove najpribližnije zamene, usled nedostatka para za pravi voćarski traktor. Ovo je ipak deo samo za Mahindru, koju posedujem, poštujem i izuzetno sam zadovoljan, ali ovo ipak nije voćarski traktor, mada bi mogao da bude uz par prepravki ili dopuna solidna zamena, a pre svega mislim da nedostatak dobre kabine sa ravnim podom kod slabijih serija i nedostatak prednje vuče (ukoliko vam je potrebna), a za ostalo može nešto i da mu se oprosti, a na uštrb ne velike cene i jako velike izdržljivosti.
Mada kad vidim sa čim ljudi sve prskaju ( bez kabine, bilo kakve maske), i šta sve rade sa običnim fergusonom, po pitanju penjanja po brdima i sl. onda ...

Nazad
Vrh