MAHINDRA

Srđane nema ih baš puno prodatih kod nas, ja sam gledao malo u radu na Srbobranskoj brazdi i mogu ti reći da ide odlično za njenu konjažu sa tri brazde vogel l 950, da izvineš na izrazu baš kurčevit traktor.

i ja malo da pokusam da osvezim temu....
m.jpg

m1.jpg

mahindra_nova_1.jpg
mahindra_nova_2.jpg
Danas bio u Agropanonci kupovao neke delove i vidim ovu Mahindru kazu 83ks stigla pre par dana,itam dali su je testirali kazu jesu u oranju kazu da vuce kao luda i da je puna snage u sta ne sumnjam,niam stigao da pitam za detalje zurio sam.

Kako sluzi Landini, jel' on ono imao onaj filter zraka za kabinu sa aktivnim ugljem, ili tako nesto?

Колико знам два су продата,један у семберију један овамо и један воћарски...Воћарски се дуго вукао ал је продат ал су сви остали без гаранције јер је југометал напустио тржиште РС...на овом овамо је отишао неки вентил хидраулике.

Pisali su u poslednjem broju "Poljoprivrednika" o tim novim Mahindrama, ako sam dobro zapamtio oba su sa euro 4 motorima pa im je verovatno zbog toga jaka cena.

Ja sam ovih dana sa mojom Mahindrom 7030 prebacio 1 000 sati, za nešto preko 2 godine rada, i zaista sam prezadovoljan traktorom. Uzeo sam posle njega YTO 504 za voćnjak, i to samo zato što Mahindra nije imala neku verziju za voće sa prednjom vučom i dobro dihtovanom kabinom u snazi od oko 50 KS, ali mogu da kažem da je Mahindra ipak žilaviji i traktor koji je dosta ljut na gasu dok YTO oseća svaku uzbrdicu pa makar i prazan. Ovaj 4025 bi mogao da bude voćarski traktor, uz dobru kabinu, mislim užu , dobro dihtovanu i uz ukupnu širinu traktora oko 1.6m. Zovem ovih dana Agropanonku pa ću napisati cenu.

Evo upravo sam zvao Agropanonku, vezano za novu seriju traktora 4025. To je inače serija traktora koja se radi za Američko i Australijsko tržište i ima motor Euro4, što je jako savremen motor ali malo diže cenu. Traktor ima težinu oko 2,5t, što je jako dobra težina, ima prednju vuču, što je novina u ovakvim serijama, snagu od 41KS, što nije puno, ali moje iskustvo kaže da oni svoju snagu koriste do kraja, tj. nemaju skrivene konje pa ih imate na papiru a kad dođete do prve uzbrdice traktori ne mogu ni sebe da izvuku u 4. brzini. Obećavaju mali krug zaokreta, a moje iskustvo je da se sa Mahindrom 7030 okrenem na dosta manjem mestu nego sa YTO 504, a Mahindra ima duplo veće točkove napred. Cena je 15 300 sa PDV-om bez kabine a kabina se doplaćuje 1900 ili 2100 eura u zavisnosti da li je grejana ili nije, i kabina je Yariš turska, koja je za ratarstvo dobra jer je konforna, a za nas voćare bi dobro došla uža jer sa ovolikom kabinom ne možemo da idemo u red zbog grana. Ukupna širina traktora je 175cm. Trenutno u Agropanonci rade na posebnim oblogama kabine da bi se izbegla povećana buka u kabini koja je jedan od retkih mana ovih traktora. Inače menjač je 8+2, i nije sinhronizovan, mada tvrde da ide jako lako, što ostaje da se vidi na terenu.
Evo linka sa osnovnim parametrima:
http://www.agropanonka.com/portfolio_page/4025-4wd/

U pravu si za kolegu Duki78, moja greska. Izvinjenje kolegi Prnjavor.
Od novih 'nisko budzetnih' traktora najvece poverenje mi uliva mahindra. Odosmo u :off_topic:

Mahindra nema male vocarske modele sa prednjom vucom (ili ja bar nisam video). Meni najvise treba mali traktor ali sa prednjom vucom, jesenji i zimski radovi u vocu se obavljaju kad su atarski putevi u ocajnom stanju, pa je prednja vuca neophodna.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh