dragan.kovacev
Član
Bilo je 2021 da se osusila iz prolecne setve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko godina je služila,toliko godina se ne seje.Ja sam uglavnom sejao između Gospojina na strnjiku.Ako nisu postojali uslovi onda na proleće.Nisam primetio veliku razliku sem što u proleće imaš jedno košenje manje i veći problem sa korovima.U kukuruzištu mogu miševi da naprave dar mar u prolećnoj setvi.bukvalno
eto da dodam osim ledine jos
i pravilo minimalno 7 godina da je ta parcela bez lucerke
Prolećna se bolje formira i dosta duže traje od jesenje.Nije nam se još nikada desilo da se osuši, tuguje i muči se u sušnoj godini ali preživi.
Pisali smo o tome,tuci slobodno punu dozu...Ima li netko iskustvo sa primjenom fusilade forte ili sl...hemije za uskolisne korove, htio bih da resim travu u lucerni, 2 godina sada
Majku mu,ja uvek radio kontra,posejem lucerku pa onda rasipačem bacim zob odgore ...Код нас је увек било у, јесен да се сеје луцерка јер је на пролеће била чистија. Пред усев стрњика два гарења, разбацивање стајњак, дубоко орање, припрема и сетва. Пролећну су сви избегавали због траве, али ми смо и у пролеће сејали само мешано са зоби. Прво сејемо зоб поваљамо и онда сејемо луцерку преко. Зоб је штити од корова и лакше се косила мање је траварица чупала младу детелину. А некада је била обавеза да се прва луцерка ручно коси.