Lucerka

Nisi morao žuriti pošto nema kiše na vidiku...al neće joj puno ni smetati po suvom,problem napravi kad padne dve tri litre, onda isprovocira klicu i ako ubrzo ne padne još onda je prdnula u čabar...

Pozdrav. Ima li ko resenje kako spreciti napad miseva na lucerku? Ima li koji preparat ili sta je ciniti?

40 kg otrova je otislo na 1 ha lucerke... ono u zivotu nisam video. toliko su je satrali da nema zelenog lista na njoj. Sad se razmisljam za jedno 10 dana da je drljam ili plice istanjiram da se te rupe od miseva zatrpaju.

Ja sam na 12kj stukao 200kg...i moram opet proći...poblesavio sam,sve je na jednoj parceli na duplim dužima,znači ogromna je njiva i onda zabagujem,ne znam gde sam prošao a gde nisam,pa neke kvadrate obeležavam sa džakovima,da ima neki orijentir barem...a rupa na rupi...od proletos sam išao već 4 puta,i m8slim da sam potrošio 600kg otrova ukupno ove godine,al ovo sad u septembru i oktobru još nisam video,da ih toliko ima pa to je čudo...

Ja sam na 12kj stukao 200kg...i moram opet proći...poblesavio sam,sve je na jednoj parceli na duplim dužima,znači ogromna je njiva i onda zabagujem,ne znam gde sam prošao a gde nisam,pa neke kvadrate obeležavam sa džakovima,da ima neki orijentir barem...a rupa na rupi...od proletos sam išao već 4 puta,i m8slim da sam potrošio 600kg otrova ukupno ove godine,al ovo sad u septembru i oktobru još nisam video,da ih toliko ima pa to je čudo...
Jel nalazis uginule??

Imam ih i ja, bilo ih je i pre i po par zrna na vrh kašike rešava stvar. Po meni bespotrebne bacate toliko otrova, ali od volje vam.
No, bitno je da im se smanji brojnost. Kad bi došla neka magla par dana...

Kad bi video koliko ima rupa,i kolike su to oaze sve bi ti bilo jasno...

Da..mada ne nešto preterano..
Misliš ,sumnjaš na kvalitet i jačinu otrova?
Pa ne znam da li sumnjam, ali sa tom kolicinom otrova bi stvarno trebalo da ih bude na sve strane, mada bi trebao da pratis i rupe da li su jos uvek aktivne. Mozda okoncaju pod zemljom.

Imam u mladoj lucerki jesenas posejanoj dosta gorušice lucerka je 10-15cm a gorušica po metra davi je sta je najbolje raditi kositi, prskati Il uzorati.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Organizuj ekipu i ručno počupaj ako je izvodljivo ako nije prevelika parcela. Mi tako radimo, svake jeseni u tek posejanoj poraste, valjda su sva semena zaražena.

Posle kiše sam počupam 30 ari za 2 sata i to solidno zaraženu parcelu. Od savazona može da doživi stres mlada lucerka tek posejana.

Neznam te Vase kako se cupaju al ova tesko ide rucnim spricem cu prskati samo po njoj

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Iz mekane zemlje se lako vadi, ako neka neće malo mrdaš levo desno da ne izvadiš veliku grudvu zemlje i izađe lako, ona prvo pusti koren pravo dole pa se kasnije širi u stranu, zato treba tokom zime da se očisti dok ne ojača na proleće.

Kad bi se mogla prskati mlada djetelina i sa cim od mišovkinje trave?Nisam dugo obilazio kad ja juce ono strava.Moze biti da ce je ugusiti pa sad ne znam sta da radim.

Nazad
Vrh