Lucerka

Код нас је задруга као инокулант користила сурутку из млекаре.

Veliki raspon cena,od 20 do 30 dinara čak neko traži,al to verovatno na manje količine...nešto što se realno trguje je od 20 do 25,u zavisnosti od količine,kvaliteta...

@sremac84 jel treba nekom imao bih oko 400 bala obicnih ili bi rolovao svejedno mi? Imam mladu ne mogu da stignem da je unesem zetva me uhvatila, najradiji sam da je prodam jer imam dosta kuci, a i nemam vremena da je unosim.

I od mene jedna fotka.
357145080_622550989643354_6656248568487745968_n.jpg

Jedno pitanje,pokosio lucerku ali nisam je ispeo izbalirati a vec krenula nova,jos malo pa nju treba da kosimjel problem sto je prvi otkos ostao dole?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nije problem, imaćeš novu pomešanu sa starežom.Ne smeta ničemu što se tiče ishrane životinja, smeta jedino što kao takva nije za prodaju.

Ima li ko kavih informacija ide li lucerka ili ostale travne smese rolane i zamotane u foliju u izvoz?
Kod nas neki ljudi ko sumanuti kose sve sto stignu, stocnog fonda u BiH nema koji ce to pojesti, jedino da se izveze.

Suva rolovana lucerka može da se proda kod nas u Al Dahru.Uslov je da bude, čista i lepa bez buđi i ostalih za.ebancija.Strečovanu ne znam da iko kupuje.

Ma ni meni nije jasno, kod nas recimo ne moze se na svim terenima sijati zitarice i njih je manjak i ogromne kolicine se uvoze ali sijeno se kosi na sve strane

Prošle godine sam i ja kosio seno gde god sam stigao jer je bila suša i nisam imao dovoljno lucerke.Ove godine sam kosio samo puteve oko svojih njiva da ne bude ardala u ružno a livade nisam ni pogledao jer mi sena uopšte ne treba.U sušnim godinama može svašta da se proda dok u suprotnom nema tržišta, bar kod nas.

Nazad
Vrh