Lucerka

Znaš kako su meni kazali kad sam bio mali, "kad porasteš kašće ti se samo.."

Radiću još jedan tretman .Valjda će dotle pokisnuti da dobijem neku volju za dalji rad.

Sremac, jel znaš da je u naseljenom mestu dozvoljeno do 50 km, a na njivama zabranjeno ići brže od 40 km?🚓

Rešio da je isprevrćem danas, sutra grabim i baliram, tako jaču i zeleniju... Nemam drugog izbora, dobro je da mogu i ovako.. U planu je da krave pojedu za dva dana što izbalirao na 2 jutra... I tako svako malo da kosim po 2 ili 3 jutra...

Ja više nemam ni papka u dvorištu, ali ima čovek kome prodajem detelinu... Kad sam rasprodato krave bilo mi žao da preorem savršeno lucerište i to mi otvorilo vrata za saradnju sa jednim čovekom koji ima baš puno muzara...

Na detelini je dobra para ali ima dosta posla i zajebana za radnju kad je ovakvo vreme da ne znaš kad da je pokosiš

Ja sma jedne godine tako zelenu radio. Isprskao je onim Inakulantom i isaplo odlicno nije se pokvarila a goveda jela odlicno. Jedino sto su bale bile krace i mekse zbog tezine...

Steta sto tog inokulanta vise nema u prodaji. Ja sam video ovde da si ti radio time. Nabavio sam naredne godine i probao u stvarno nije bilo kvarnog. Doduse nije taj inokulant za skroz vlaznu detelinu ali recimo 1-2 dana moze ranije da se izbalira od uobicajnog.

Ja sam moju oborio u subotu pa sta bog da, sva vec uveliko procvetala.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Druga pocela da poleze negde negde... Kako stvari stoje osusice se posle svetog Ilije :)
103936067_3073960065984841_3320433298386543703_n.jpg

Nazad
Vrh