LTZ

U rikvercu sve normalno, napred prvo pocne da lupa,a onda nesto struze i traktor se gasi.
 
Crko ti lezaj na nekoj osovini i to sa desne strane.. Imas 3 deklice kod desnog tocka skines i vidis koji je.. Lako se zameni nema potrebe da otvaras nista..
 
Evo samo da javim ako neko bude imao slican problem.
Otisao je unutrasnji lezaj na gornjoj osovini,a malo je ostecen i spoljni,pa cu zameniti oba.
Posle nadjoh da je identican problem, sa identicnim simptomima, imao jedan kolega ranije.
 
Isti slučaj kao kod mene od prije par godina.U konačnici,otišao jedan ležaj koji drži gornji snop zupčanika u mjenjaču.Spremi se na šarafanje a dijelovi ne koštaju mnogo.
 
Pozdrav, da li se na LTZ 60 AV filter hidraulike nalazi u rezervoaru ili je to ovaj odvojeni što je na drugoj slici?



 
Na oba mesta imaš filtere. Odvrneš ova 4 šrafa što drže kućište i izvadiš filter.
Gornja slika ti je rezervoar hidraulike, dole ti je rezervoar hidro volana.
 
Pozdrav ljudi, neka vas masine dobro sluze ovih dana. Treba mi jedan savet. Gledao sam pre par dana jedan t40 u Jagodini, generalno stanje je solidno, klasican traktor u Srbiji. Vozi ga brat mog kolege vec par godina. Hoce sa ga proda po nekoj razumnoj ceni. Od falinki ima to da ne rade spore brzine i pumpa za hidrauliku podize sporije kad se traktor ugreje, s tim sto servo radi normalno, ne secka. Oni ga sa samo brzim brzinama voze od samog pocetka kod njih i nije se kvario tj pravio problem. Da li je to ulaganje hitno i obavezno, obzirom da ja nemam zemlju u kojoj bi uopste koristio spore brzine? I koliko je hitno ovo sa pumpom? Radio bih 2-4ha ravnicarske zemlje u Sumadiji i prevlacio 5-6 prikolica drva pred zimu.

Sent from my H3113 using Tapatalk
 
Moj je dobrih 20g bez sporih brzina, konacno sam ove godine uzeo delove da ih popravim mada se ne zurim, nemam potrebe za njima... A pumpa je jeftina ako se odlucis na zamenu.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
Zdravo društvo. Čitam ovu temu već poprilično, ali nešto ne mogu da nadjemo.
Da li je moguće da dod sada niodakle nije iskrslo uputstvo na srpskom za ovaj traktor? Niko se nije zanimao time?
Nadjoh nekog lika na KP koji navodno prodaje korisnička uputstva za navedeni traktor na srpskom, u elektronskoj formi ili u štampi, po izboru, ali se čovek ne javlja na telefon niti odgovara na poruke... A uredno obnavlja oglas.

Prvi put da sam zažalio što ne znam Ruski...

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
:) Ruski

Ispravljam tu najbitniju stavku u svom gornjem postu, zarad onih koji možda nisu ukapirali

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
za sve vlasnike t40 duplaka kojima se bacaju predmji tockovi u voznji , evo da vam potvrdim da je problem u zadnjim gumama,kako sam ih zamenio moze da se vozi normalno i brzo da ne ljuljne ni malo
 
Pozdrav svima od skoro sam vlasnik jednog T40 uzo sam ga za relativno male pare od kvarova je imao samo druk lezaj jesenas sam orao sa njim i prezadovoljan sam i snagom i potrosnjom poceo sam da radim i setvopripremu sa njim takodje e sad pitanje gde bi mogao da nabavim bas radionicki prirucnik za njega radi se o modelu bez prednje vuce.
 
Koju rotodrljaču bi preporučili za T40.....2 ili 2,5 metra...sa ili bez teškog parker valjka?Klinovi ili noževi?
 
Pozdrav svima od skoro sam vlasnik jednog T40 uzo sam ga za relativno male pare od kvarova je imao samo druk lezaj jesenas sam orao sa njim i prezadovoljan sam i snagom i potrosnjom poceo sam da radim i setvopripremu sa njim takodje e sad pitanje gde bi mogao da nabavim bas radionicki prirucnik za njega radi se o modelu bez prednje vuce.
Imam ja na ruskom staru neku iz '72 imas oba modela u knjizi i sa prednjom i bez prednje vuce.
 
Kolege zna li neko sta bi ovde mogao biti problem?
Radio sam da kazem kompletan remont hidraulike, zamenjena je pumpa, prioritetni ventil, razvodnik i cilindar, zamenjeno je kompletno ulje.
Problem je sto posle pola minuta rada ulje pocinje da peni i hidraulika polako gubi funkciju, volan nastavlja nekako da radi, ali masinu nazad ne moze da odvoji od zemlje. Dok ne pocne da peni volan lepo radi, ali poluge pocinju da se pomeraju tek posle 5-10 sek.
Ispustio sam ponovo kompletno ulje,oprao rezervoar i izduvao kompletne cevi i creva.sipano je novo ulje i opet se isto desava.
Da li je moguce da je i nova pumpa losa?Da li jos neki razlog moze biti da ulje pocinje da peni?
 
Cini se kao da pumpa negde vuce vazduh, zapravo veliku kolicinu vazduha...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh