LTZ

Pozdrav kolege. Imam problem sa t40. Počeo je da izbacuje ulje na auspuh. Skinuo sam mu obe grane i vidim da je na prvoj glavi do stuba volana izlazna rupa jako masna. Šta mogu da očekujem od kvarova? Traktor lako upali i ne dimi, samo izbacuje ulje. Hvala

Najverovatnije vođice ventila. Skidaj glave i u masinsku radionicu na zamenu ventila i vođica i teraj dalje.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Kolege ponovo potrebna pomoc.
Traktor upali, radi dobro dok se ne zagreje na radnu temperaturu i onda krece da se gasi.Kada se ugasi vergla dugo i onda upali nekako i radi cudno jedno pola minuta, kao da negde povlaci vazduh, onda opet radi minut dva i opet isto.
Proveren ceo rezervoar, promenjeno crevo od rezervoara i holender na filteru, sve dotezano i proveravano vise puta.
AC pumpa pre mesec dana zamenjena.
Da li moze biti problem do Bos pumpe ili dizni ako se ovako ponasa?

Meni T40 od remonta pumpe troši ulje u pumpi visokog pritiska, jbg ja sam to prihvatio kao normalno stanje i svakih 20-30 moto časova dospem ulje u pumpu i gas. Jedan od simptoma je bas taj da traktor dosta teže pali kad fali ulja u pumpi, i ima zakasneli odziv na gas. Tako da možda je glupo pitanje ali da li si skoro proverio ulje u pumpi? Kad kažem da teže pali to se odnosi i na vruć i na hladan traktor kod mene....

Meni T40 od remonta pumpe troši ulje u pumpi visokog pritiska, jbg ja sam to prihvatio kao normalno stanje i svakih 20-30 moto časova dospem ulje u pumpu i gas. Jedan od simptoma je bas taj da traktor dosta teže pali kad fali ulja u pumpi, i ima zakasneli odziv na gas. Tako da možda je glupo pitanje ali da li si skoro proverio ulje u pumpi? Kad kažem da teže pali to se odnosi i na vruć i na hladan traktor kod mene....

Bas na to obracam paznju, ulja ima.
Provereno je jos jednom sve, probana jos jedna Ac pumpa, opet isto.
Na kraju su pumpa i dizne odneseni kod bosiste, pa cemo videti.

Mali update, uradjene dizne i bos pumpa kod Krivokuce i sve radi bez greske.Dizne i nisu bile toliko lose, ali pumpa otisla skroz.

pozdrav narode,
danas mi se desio problem sa t40as.Naime kad ga saltam u direktnim brzinama 1,2,3 i rikverc normalno salta, al kad ga pokusam prebaciti u 4,5,6 zakrci menjac i rucica od reduktora sama krece u srednji polozaj. Zvao kolegu i kaze mi da samo nasilu uzubcim reduktor zicom i kad to uradim traktor normalno salta u sve brzine. e sad sta to moze biti i jel mogu da se posluzim sa njim jer mi je sutra potreban?

@kibo ako imas neke brzine koje ti rade normalno zasto se sutra njima ne posluzis da ne bi napravio veci problem sa ostalim brzinama ?
pa moze samo do trece brzine a trebam proci put od 25km tamo i nazad. nego sad kad sam ga ovako vezao zicom(rucicu od reduktora) normalno salta i mislim da nebi trebalo napraviti neki problem jer ga ovo samo drzi uzupceno kako bi trebalo da bude da je sve ok. al svakako cu resiti cim pre ovaj problem.

Slazem se ali 2x97 je ako ne gresim i malo skuplja varijanta za nekih 5000-6000 od 136 ah, a sa druge strane za ovaj akumulator je potrebno i posebno napraviti nosac zbog njegovih dimenzija. Mada kao sto sam i ranije pisao za kombinaciju 2x97 + paljenje na 24V je odlicna kombinacija, ali pozeljno je imati sklopku za prebacivanje 24V na 12V da ne bi izgoreo alternator i instalacija.
Kako mislis sklopku za prebacivanje sa 24na 12

T40 dw ne moze se naci ispod 3000e u korektnom stanju,a obican t40 2500..poznanik uzeo bez dw za 2700e,i imao jos ulaganja u njemu izasao mu preko 3000...nabili su cene u poslednjje vreme,nzm sto,a vec prosle godine,tj 2012-e su bili mnogo jeftiniji...

- - - - - - - - - -

"Krajisnik"
U jednom tvom postu msm da sam video da si pre imao imt 560?? ako jesi,reci nam koji je po tebi bolji i zasto...takvo misljenje smatracu da je merodavno,jer ja sam probao nekoliko puta r65,558,560,ali nisam nesto bog zna sta radio sa njima,prvi utisci su da su igracke za t40..?
Pozdrav nakon sto godina
Nisam cesto na sajtu nema se kad.
Nisam imao 560 imao sam 565 zadnjak.
Moj konkretno imao tockove zadnje iste kao i T40 samo uze 13ice mislim sa tegovima.
Ovako o iskustvu taj traktor je imao 3 brzine plus rikverc.
Veliki tockovi plus tri brzine traktor neiskoristiv u mnogim poslovima.Puno snage u prvoj brzoj malo u drugoj u trecoj ne moze sebe da vuce o transportu i da ne pricamo sa teretom zmajevke recimo.
Vukao 214 berac katastrofa,prebrz na tockovima kad ga zbrzis zaglavljuje kad spustis stepen prebosa nikad izaci iz reda.Nisam imao ka kardanu onaj reduktor ili kako vec.Ubrzavan je berac islo to al nerentabilno kida se berac.
Ore solidno ima snage al nema brzine il ima brzine nema snage i jabaji ga.
Traktor je bio takoreci nov kao slika ali ppsle udesa nikad nije radio kako valja.A o rusu T40 AS sta reci.Ore po suvom kao i po blatu nisam se vratio iz brazde nezavrsenog posla.Sasvim uredan sa potrosnjom za nase uslove do 20h sasvim dosta pruza za ulozeno.Kupio sam 555 imt uz njega prosle godine.Ne bavim se poljoprivredom tako da sve to stoji doduse traktori se voze za drva i bastu itd.Sve u svemu neuporediva dva traktora rus ipak pored svih mana koje stoje on je ipak radnik ipo.

Nazad
Vrh