LTZ

Gospodine savoris,
Da li to kod vas zakon zabranjuje da imate sve prozore i vrata (mislio sam cele prozore i kompletna vrata)? :sta:

panonstib je napisao(la):
Gospodine savoris,
Da li to kod vas zakon zabranjuje da imate sve prozore i vrata (mislio sam cele prozore i kompletna vrata)? :sta:

a šta vam je to ''vrata,prozor,staklo'' :sta: ti pojmovi su u šumi strani tako da neznam o čem pričate :haha:

a savo koliko metara drva ima u toj prikolici,i moze li se na njega prikaciti ona tvoja kardanka za rusa sto si pravio

a neznam koliko ima metara jer sam vozio uslužno pa me nije ni interesovalo , dimenzije prikolice su 170X270 pa ocijeni sam

a što se tiče kardanke , nisam još provjerio uklapa li se prenosni odnos , T40 ima onaj sinhroni izlaz kardana ali nisam gledao odnose , to ću provjeriti prvi put kada budem kačio kardanku za njega

dobar mu je i ovaj utovarivac,masivan je,damo mala mu je korpa a fali mu cilindar za korpu jer koliko vidim okida se rucno ::lose::,a i glavni cilindri nisu dvoradni,jel se meni cini ili su mu prednji tockovi malo otvoreni na stranu,ne na gornju strani tocka,nego u donjoj rasireni,ko kad ficu natovaris pa se ona raskreci :haha: :haha:

Jel ima prikolica kočenje? Ja je ne bi sputšto niz veće nizbrdice bez zračnog kočenja , vidim ima tu tereta.

zombi malo ti se čini da su točkovi razvaljeni , volan je namotan malo u desno , optička varka

@bosonoga
kod nas svaka prikolica ima kočnicu , ovdje je hidraulična ali nije bila zakačena jer nisam imao ekstra izvod hidraulike na traktoru , a nije bilo nigdje nizbrdice

MATRIX je napisao(la):
dobar mu je i ovaj utovarivac,masivan je,damo mala mu je korpa a fali mu cilindar za korpu jer koliko vidim okida se rucno ::lose::,a i glavni cilindri nisu dvoradni,jel se meni cini ili su mu prednji tockovi malo otvoreni na stranu,ne na gornju strani tocka,nego u donjoj rasireni,ko kad ficu natovaris pa se ona raskreci :haha: :haha:
ja sam te pito savo ne zombi :cao: :cao:

Ljudi treba mala pomoc.Na ltz tornadu mi je volan postao puno tezak,greskom je sipano 3l sae 90 ulja i od tada je tezi.Pre neki dan smo ispustili deo ulja,dodali sae 30 ali nema nekog poboljsanja...

geometar je napisao(la):
Ljudi treba mala pomoc.Na ltz tornadu mi je volan postao puno tezak,greskom je sipano 3l sae 90 ulja i od tada je tezi.Pre neki dan smo ispustili deo ulja,dodali sae 30 ali nema nekog poboljsanja...
1. radi li ti ostala hidraulika normalno , mislim na poluge i hidraulične izvode ?
2. ima li ikakvog poboljšanja ako se zagrije ?
3. kolika ti je razlika u ''težini'' volana sada i prije toga incidenta sa uljom ?

ne vjerujem da bi gusto ulje moglo nešto zeznuti osim ako je došlo do kakvog pjenjenja ulja ili slično , da nisi ubacio kakvog trunja pa možda zaribao prioritetni ventil
odgovori na ova 3 pitanja pa ćemo misliti dalje :cao:

ostala hidraulika radi i jace i brze nego ranije
ima malog poboljsanja
postao je malo laksi ali je i dalje puno tezak i ne moze se brzo motati kad je to neophodno.
Radimo sada oranje sa njim ali se mora polako pri okretanju
Hvala unapred za pomoc :cao:

ako ti se povećala brzina ostatka hidraulike vjerovatno prioritetni ventil ne radi kako treba , a o njegovim detaljima ne vjerujem da bih mogao ja pomoći

ima neka opruga unutra pa je mozda ona problem...
pitali smo u servisu ali oni samo kazu da je gustina ulja u pitanju ali ocigledno da nije. ::lose::

ne bih rekao da je ulje , i da je samo 90tka nasuta trebao bi raditi uredno
a nemoguće je da ostatak hidraulike radi normalno ako je uzrok ulje , onda ni poluge ne bi išle pošto sve ide na jednu pumpu

na tom ventilu gde je opruga u crevo za volan ide veoma malo ulja kao da pumpa malo propusta jer je taj izlaz visi od izlaza za ostatak hidraulike.

neznam detalje oko toga ventila ali čini mi se kako sam ga gledao da ima mogućnost podešavanja , vjerovatno količine ulja po izlazu , nisam siguran nego pretpostavljam

ima ventil koji se zavija odozgo u pumpu on pritiska nekakvu oprugu unutra,a ispod opruge stoji ploca koja oprugu podize pod pritiskom ulja...nikakav drugi sraf nisam primetio u tom delu pumpe...

hm :sta: čini mi se da sam na čelu tog ventila vidio podesivi vijak , možda u nekih modela ima , nemogu ništa sa sigurnošću reći

Nazad
Vrh