LTZ

@zombie,kardan prvog pogona ti nikad nece puknut osim ako se zajedu ripne,zato jer ima naprijed reduktore a bogami ni zadnje poluge,meni je riknula pumpa pa smo stavili jacu,sa stupom od viljuskara nosenim skidali smo cement sa kamiona 1800 kg,trojica napred za uteg i on nosi

Kardan prednje vuče puca kad traktor dobije luft u centralnoj bolcni prednjeg trapa zato što kardan nema zglob pa se vremenom zamori materijal.

i moj ima lufta na bolcnu pa nikad nije pukao kardan i savijn je jer je nasjeo na panj par puta,prirubnica na prvom mostu putuje na ripnama unutra-van inema brige,nije rus lud

savoris je napisao(la):
kupljeno :cool:

ja sam ga kupio i sada ću da ga sredim pa će kasnije biti na prodaju vjerovatno pošto mi 3 traktora ne trebaju , pogotovo dva sličnih karakteristika

Ajde stavi slike da vidimo kako izgleda sada a i kasnije kada ga središ daj neke slike i napiši šta si sve sređivao (koliko te je izašlo sve, traktor, delovi) ?

Bale je napisao(la):
savoris je napisao(la):
kupljeno :cool:

ja sam ga kupio i sada ću da ga sredim pa će kasnije biti na prodaju vjerovatno pošto mi 3 traktora ne trebaju , pogotovo dva sličnih karakteristika

Ajde stavi slike da vidimo kako izgleda sada a i kasnije kada ga središ daj neke slike i napiši šta si sve sređivao (koliko te je izašlo sve, traktor, delovi) ?

I ja sam ga isto pitao, al Save nema ev dva dana na forumu...jbga, a ja htio da pogledam taj traktor,mozda i da ga kupim :) .

zombi nije ti kasno ni sada da ga kupiš ::namigivanje::

aman ljudi sačekajte malo da ga dotjeram kući pošto mu riknuo planetar od sporohodne pa se bojim da ga tjeram izgleda morat ću ga donijeti kamionom ::novac:: ::lose::

skini tocak, onu deklicu sa cevkom izvuci ga celog, ceo sklop i pici

sasa22 je napisao(la):
skini tocak, onu deklicu sa cevkom izvuci ga celog, ceo sklop i pici
ja neznag gdje se on nalazi ali pretpostavljam da je to inaj dio ispod klipa za hidrauliku pored lijevog točka :sta: znači da bi se došlo do njega treba skinuti nosač klipa jel ?

i kada ga izvadim šta onda , može li bezbijedno da se vozi , vjerovatno samo u brzohodnim

jel to ovaj sklop :sta:
083.gif

upravo taj i upravo to(normalno ako se nije nesto raspalo pa uletelo unutra), u selu ima par komada kojima je taj deo amputiran

savoris je napisao(la):
zombi nije ti kasno ni sada da ga kupiš ::namigivanje::

aman ljudi sačekajte malo da ga dotjeram kući pošto mu riknuo planetar od sporohodne pa se bojim da ga tjeram izgleda morat ću ga donijeti kamionom ::novac:: ::lose::

Ajd kad stigne stavi slike i javljaj adresu, da dodjem da ga vidim. Jbga, sad ćeš i njemu zabiberiti cijenu :ppozdrav:

sasa22 je napisao(la):
upravo taj i upravo to(normalno ako se nije nesto raspalo pa uletelo unutra), u selu ima par komada kojima je taj deo amputiran
znači traktor može nesmetano da radi i sa amputacijom samo u brzom hodu , jel :sta:
ima li neko raspored brzina i brzine kretanja za pojedine stepene prenosa ?
čak cijelo radioničko uputstvo bilo bi poželjno

zombi trgovina ti je takva , niko nemora ništa . vidiš preračunaš se i onda kupuješ ili ne
::namigivanje::
ja sam ti lijepo rekao za traktor a drugo je to što ti nisi riješio da ga kupiš nego se nećkaš nešto , dok ti sakupljaš informacije drugi kupuju :cao:

4---I
R---I----1
3---I----2
5---I----6
Rucica bonog reduktora kada je u donjem polozaju njega iskljucuje i preko njega neide nista,u srednjem, sve brzine imaju obrnut smer kretanja,a u gornjem polozaju "spore" Ceo reduktor ti je oko 300e na najlonu i bitno za njega nekoristiti ga hladnog jer ima slabije resen podmaz preko one tepsijice na gornjoj slici i nekoristiti ga u 5 i 6 kaze da i tad oce da ::samo bes::
Za katalog i radionicko uputstvo, kad budes u NS najavi se pa cemo fotokopirati
nasoh i za brzine 1. 5.75/2.09;
2. 7,53/2,73
3. 8,88/3,22
4. 10,53/3,76
5. 15,5/not to be enganed
6. 22/ not to be enganed
reverse 3,12/1,13

hvala sasa :D

pa mogu ti reći da mu je svarno lijep raspored brzina skoro da mu reduktor ni ne treba
vidjeću šta je u pitanju kada ga rasturim pa ću odlučiti mijenjam li cijeli sklop ili samo polomljene dijelove , naravno dok se ne vidi stanje sve ostalo je nagadjanje

a imaš li radioničko uputstvo kakvo , katalog dijelova ima i na autosoft.ru kao online aplikacija

imam bas to radionicko uptstvo ali je sve na ruskom.Malo sta se u tom nadje sto nije u katakogu,jedino sto mi je pomoglo oko stelovanja volana .....

savoris je napisao(la):
sasa22 je napisao(la):
znači traktor može nesmetano da radi i sa amputacijom samo u brzom hodu , jel :sta:
ima li neko raspored brzina i brzine kretanja za pojedine stepene prenosa ?
čak cijelo radioničko uputstvo bilo bi poželjno

zombi trgovina ti je takva , niko nemora ništa . vidiš preračunaš se i onda kupuješ ili ne
::namigivanje::
ja sam ti lijepo rekao za traktor a drugo je to što ti nisi riješio da ga kupiš nego se nećkaš nešto , dok ti sakupljaš informacije drugi kupuju :cao:

Ma ti kad njega središ, svakako da će više vrijediti! Da je samo do mene, uzeo bih ja i T40, ali kada je otac vidio kako im je kabina mala, više mu se nikako ne svidjaju. Ako nadjem dobar, mozda uzmem i MTZ82 ili MTZ52 , on je i više nego dovoljno snazan, kabina je dosta veća nego kod T40. Kad dodje, stavi koju sliku, a posebno kada ga budeš rasklapao, ako budeš mogao slikaj koješta, baš me zanima kako je iznutra gradjen. Meni je T40 totalno simpatičan traktor, al pošto bi s njim radio i otac, to je malo vjerovatno da ćemo uzimati njega. Ovaj koji si ti uzeo ionako ne bi bio za mene, izgleda da on zahtijeva previše popravki, a mi ionako nemamo iskustva s rujanima da bi se odmah upustili u remontovanje. Ajd nekad ba javi na PM gjde ziviš kad ti stigne traktor, fakat bi volio pogledati ga detaljno.

@Savoris- Moj traktor nema zubcanike od sporohodnih brzina vec preko 10g. Nesmetano radi, bez ikakvih problema. Samo jedno ako budes popravljao to, nemoj nikad ni slucajno da ores u sporohodnim brzinama, odma potrga (tako je meni) ori u 1/2/3 brzi hod.

I sretno ::namigivanje::

Ja sam orao u sporohodnim dok nisam sredio pvp a znam ljude koji samo u njima i oru i nije bilo problema.

znam cak i coveka koji ore 5 spora i tvrdin da mu nesmeta.Neki majstor mi je objasnjavao da se bocni reduktor podmazuje iz one tepsijice od gore (Ima na prethodnoj str sika) pa je problem u sledecem: kad je ulje hladno i nezagrejano nezazbacuju ga dovoljno zubcanici i ne sakupi ga dovoljno tepsijica pa on ostane be podmaza.

Nazad
Vrh