LTZ

slusaj sasa, ja sam rekao da moze ali da nije preporucljuvo. I ja sam orao 5-6 spori hod pa se raspalo. Zasto izazivati djavla, kad u drugoj brzini ore ko nenormalan (kad se dobro nasteluje plug...) Mada ugarivanje radim i 3-4 brzi hod. Jedino sto mi smeta kod njega je velika razlika izmedju 4 i 5 brzine, kad vuces veliki teret tesko povuce u petoj i sestoj.

Dali neko nešto zna o traktoru LTZ 55A
image.aspx

image.aspx

image.aspx

image.aspx

image.aspx

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jjEfGdUMYLo&feature=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=weN4QOQEN5k[/youtube]
Najviše me interesuje snaga (KS)

Znam lika koji je imao takav traktor, znam da je bio jak ko vrag al je imao neki problem sa mjenjačem, valjda nije imao spore brzine ili nije imao brze brzine, tak nešto, pa ga je prodao jeftino pravo.

večeras sam dovezao drću kući

kada se traktor kreće povremeno se desi da mjenjač zablokira nevezano u kojoj je brzini , malo ga gurneš (cijeli traktor) rukama naprijed ili nazad i posle toga možeš opet se kretati
nisam smio da ga više tjeram samo dok se popeo na kamion i sišao sa njega , čini mi se da mu ne rade rikverci , znači mala ručica (reduktora ne radi u rikvercu) glavni mjenjač ide u rikverc

sporohodne nisam ni probao

ajd' malo mi dajte smijernice u kom pravcu da tražim kvar , šta skidati prvo i kontrolisati :sta:
večares sam ga oprao onako površinski , dok sam prao primijetio sam da je sa desne strane mjenjača već skidan jedan polkopčić jer je ispod njega silikon druge boje , to je odmah ispred bočnog reduktora
ovaj
abcd0018e.jpg

šta se tu nalazi i zašto li je to skidano :sta: , vjerujem da je skidano prije ovoga kvara što mogu zaključiti po zatečenom stanju

nazalost,rezervoar dole,plocu sa poda iz kabine,rucice menjaca ..... dole i gnjuraj.Nazalost, po tvom opisu ako sam dobro razumeo da se desava u svim brzinama prvi sklop konusnih sto skida silu sa spojnicke pravi problem.Nesto nesedi dobro.
Ako imas dobra kolena i manje od 170cm mozes bez skidanja kabine u suprotnom,jes da ima posla al mnogo je lakse kad je dole

Savo, ajd daj slike da ga vidimo cijelog.Ispade da je dobro da ga nisam ni gledao, mnogo je rasturen taj traktor, al ne sumnjam ja u tebe, kad ga središ ima da bude ko tvoj veliki Rus ::svaka cast::

otvorio mjenjač odozgo i ništa nisam otkrio :sta: , za sada sam samo skinuo poklopac sa mjenjača , nisam izvadio planetar niti sam otorio prednji dio mjenjača onaj odmah iza poklopca za štelovanje lamele

sam mjenjač je u odličnom stanju , mada sam malo bolje gledao i čini mi se da fali jedan seger :sta:
al mogu vam reći da je ovaj mjenjač prejednostavan za traktor od 60tak konja :D

de zombi šta si upr'o , biće slike

kvar je lociran :D
odvrnula se matica na spojničkoj i prešla u prednji dio spojničke i desi se da uleti izmedju spojničke i zupčanika koji prenosi za izlaz prednje vuče i sve blokira
broj 58
079.gif

sasa22 je napisao(la):
nazalost,rezervoar dole,plocu sa poda iz kabine,rucice menjaca ..... dole i gnjuraj.Nazalost, po tvom opisu ako sam dobro razumeo da se desava u svim brzinama prvi sklop konusnih sto skida silu sa spojnicke pravi problem.Nesto nesedi dobro.
Ako imas dobra kolena i manje od 170cm mozes bez skidanja kabine u suprotnom,jes da ima posla al mnogo je lakse kad je dole
al sam pametan :pcelac::
ako se pojebo navoj, traktor na pola pa ispocetka....
Obrati paznju na zubcanik broj 62 i zube gde on ulazi ako su osteceni, krivice ti viljusku koja naleze u njega

navoj na svu sreću nije zeznut , maticu sam lako vratio rukom , nisam je zatezao dok ne vidim kakav joj je sistem osiguravanja protiv samoodvrtanja ako ga uopšte ima
62 je dobar
ali ima veliku zračnost izmedju konusnih zupčanika , kako sam skontao da su 53,54,55 štelujući listići pa ću morati to malo smanjiti
i još moram provjeriti dali se nije iskrivila spojnička pošto je trpila pri zakivanju

koliko ulja ide u mjenjač pošto bi ga zamijenio i gdje je mjera , čini mi se tamo pored planetara da imaju dva vijka za kontrolu nivoa

ovako iz glave mislim da su vijci za nivo iza papuce na ulaznom vratima kljuc12.Nisam misliona 62 vec na na 32 gde 62 ulazi te unutrasnje zube

Nazad
Vrh