LTZ

taj traktor je kao i zombiu primamljivi za mene dobar za moaj brda moze se dosta prosiriti jak i jednostavan,prvo sto bih mjenjo na njemu je akbina jer je ova preuska i nepregledna napravio bih neku novu ili je sastavio od sipki pa da dode nesto kao rollbar

iaj sam sve te gledao preko oglasa zombi ali sve preskupo i lose stanje

MATRIX je napisao(la):
taj traktor je kao i zombiu primamljivi za mene dobar za moaj brda moze se dosta prosiriti jak i jednostavan,prvo sto bih mjenjo na njemu je akbina jer je ova preuska i nepregledna napravio bih neku novu ili je sastavio od sipki pa da dode nesto kao rollbar

iaj sam sve te gledao preko oglasa zombi ali sve preskupo i lose stanje

Ma ja, slabo će ko prodati a da valja...treba fakat imat sreće pa naletiti kad je nekom neka nuzda ili tak šta...ovako, male šanse da se nadje dobar. Ko ima iskustva s njima i malo para, pa da nadje kakav u lošem stanju i restaurira ga, al ono pravo, sa pravim dijelovima, baš za sebe...

Mislim da je to praktično jedina mogućnost sa se čovjek sigurno obezbjedi s ovim traktorom.

zombi ja tebi lijepo rekao prodam ti ja moj traktor , dajem i na probu ::namigivanje::
dozvljavam i ako hoces da rasklopiš svaki dio na njemu i pregledaš ako hoćeš

koliko traži taj u maleševcima ?

a taj što kažeš da si vidio pored puta pretpostavljam da je u Tobutu oko onoga plavog mosta , koliko znam ne prodaje se , prodavao je se jedno vrijeme ali se gazda predomislio

savoris je napisao(la):
zombi ja tebi lijepo rekao prodam ti ja moj traktor , dajem i na probu ::namigivanje::

koliko traži taj u maleševcima ?

a taj što kažeš da si vidio pored puta pretpostavljam da je u Tobutu oko onoga plavog mosta , koliko znam ne prodaje se , prodavao je se jedno vrijeme ali se gazda predomislio

Hvala Savo, al mnogo mi je para tvoj, jbga. Jah, to je taj sigurno, stoji uvijek pored kuće, ma ko curica se sjaji, sav sredjen.

mtz82 je napisao(la):
mislim da su zadnji t-40 pravljeni 94
T-40 1961-1977
T-40A 1963-1977
T-40M i T-40AM 1972-1995

Mada sa sajta gde sam našao nekoliko informacija o traktorima T-40 piše da T-40 i T-40A imaju 40KS/29,4KW a T-40M i T-40AM povećanu snagu motora na 50KS.

Stranica odakle imam informacije: http://www.avtomash.ru/pred/ltz/t40.htm
Stranica sa prevodom od Google: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ru&tl=sr&u=http://www.avtomash.ru/pred/ltz/t40.htm

savoris je napisao(la):
zombi pa koji ti je onda prodavao :sta: :sta: :sta:

MATRIX je napisao(la):
savoris je napisao(la):
zombi pa koji ti je onda prodavao :sta: :sta: :sta:

Pa taj svoj MTZ jbga. Traktor jest sila, vidio sam ga jednom u prolazu kako vuče roto-drljaču, ma ne osjeti je traktor. Nemam ja para za takav, skup je.

matrix možda te zbunjuje to što covjek traži ''rusa'' a to i i mtz i ltz
a nas dvojica smo kroz privatne poruke pričali o ovoem što prodaje svoga ltz iz maleševaca ma sam mu ja ponudio moga mtz
jasnije?

zombi ne reče mi koliko je ovaj tražio iz maleševaca za svoga ?

t-40 am ima 55 ks bar tako pise u knjizici,vladimirac 2048 novi,bar mislim da je taj broj ,ima tri klipa i po snazi nije ni sluga t-40

t40 sam vidio sa pločicom na motoru gdje piše 58LS a na nekom drugom 59LS tako da je to dokaz da ima prilično mnogo verzija

2048 ima 45 tj 48 zavisno od mjerenja ali on nije sluga ni za T25 ::namigivanje::

savoris je napisao(la):
a nas dvojica smo kroz privatne poruke pričali o ovoem što prodaje svoga ltz iz maleševaca ma sam mu ja ponudio moga mtz
jasnije?

Pričao ja s njim, nekako mi se nećkao, rekao je da je povoljan pravo, ali da nije siguran da ga uopšte prodaje...

zombie_666 je napisao(la):
savoris je napisao(la):
jasnije?

Pričao ja s njim, nekako mi se nećkao, rekao je da je povoljan pravo, ali da nije siguran da ga uopšte prodaje...

kupljeno :cool:

ja sam ga kupio i sada ću da ga sredim pa će kasnije biti na prodaju vjerovatno pošto mi 3 traktora ne trebaju , pogotovo dva sličnih karakteristika

ja sam ga kupio i sada ću da ga sredim pa će kasnije biti na prodaju vjerovatno pošto mi 3 traktora ne trebaju , pogotovo dva sličnih karakteristika

Ajd daj slike da vidimo prinovu! Gledao sam juče jedan T40 sa prednjim pogonom u Bijeljini na trznom, odličan traktor, al je kabina problem. Mala preko svake mjere, dvoje se ne moze ugurati ni u slučaju nuzde, a kod mene gotovo obavezno dvoje ide u njivu, pa mi je ti minus veliki. Zaprepastio sam se kada sam ga čuo kako radi, zvuk je nevjerovatno moćan, zvučio kao neki bager, posebno kada se da gas, sav se traktor zaljulja. Šteta samo za kabinu, ocu se zbog toga nikako ne svidja, a što se ostalog tiče, i on smatra da je to odličan traktor za oranje i tanjiranje.

zombie_666 je napisao(la):

Ajd daj slike da vidimo prinovu! Gledao sam juče jedan T40 sa prednjim pogonom u Bijeljini na trznom, odličan traktor, al je kabina problem. Mala preko svake mjere, dvoje se ne moze ugurati ni u slučaju nuzde, a kod mene gotovo obavezno dvoje ide u njivu, pa mi je ti minus veliki. Zaprepastio sam se kada sam ga čuo kako radi, zvuk je nevjerovatno moćan, zvučio kao neki bager, posebno kada se da gas, sav se traktor zaljulja. Šteta samo za kabinu, ocu se zbog toga nikako ne svidja, a što se ostalog tiče, i on smatra da je to odličan traktor za oranje i tanjiranje.
Tada si traži kakvog Zetora sa širokom kabinom, mogu 4-ica da sjednu unutra ili još jednostavnije kupiš traktor bez kabine.

Tada si traži kakvog Zetora sa širokom kabinom, mogu 4-ica da sjednu unutra ili još jednostavnije kupiš traktor bez kabine.

Ma to mi ne treba, kod većina Zetora kabina je katastrofalno prevelika, veća od ostatka traktora, čak su mi i ružni tako. LTZ T40 ima stvarno malo kabinu za dvoje, al za jedno je sasvim dovoljna, komande su OK sasvim, malo čudan mjenjač al i to se navikne. Gledao sam MTZ52 i MTZ82, kod njih je kabina dosta veća, moze dvoje sjesti bez ikakvih problema (i to kod onih starih tipa, sa uskom kabinom, ovi noviji kao 552 i 82.1 imaju kabinu gotovo kao neki Zetori). Ja sam pravo zagrijan za T40 al ocu smeta to što ne moze povesti mamu sa sobom, pa razmišljamo i o MTZ52 ili još bolje moj omiljeni MTZ82.

Juče baš gledam kako su kod T40 poluge nazad čudne, i duže i mnogo deblje i masivnije od onih na MTZ82. Ne znam o čemu se radi, ili je materijal slabiji ili nešto drugo. Fakat je ono čudan traktor, sve na njemu mi djeluje predimenzionisano, svi dijelovi debeli, masivni, ogromni. Jedino ono vratilo za prednji pogon, ono je tanko pravo, al bolje da rikne ono nego da podere mjenjač ili nešto drugo, skuplje. Mislim da je pametno ugraditi neku cijev oko onog vratila, u slučaju pucanja cijev bi "uhvatila" vratilo kako ne bi počelo da lomi sve oko sebe kad pukne u radu, a najblizi mu je karter (al je baaaaaš blizu!!!). Stvarno čudna mašina, al dobra. Ovaj u Bijeljini koji sam gledao je sav heban, nema na njemu šta nije razvaljeno, polomljeno, vareno...ne radi mu reduktor, pa nema one spore brzine...al on i dalje radi. Kaze vlasnik da ga praktično ništa ne odrzava, samo goni (i vidi se da ga ne odrzava) al on radi i radi i radi...to samo ovi primitivni rusi mogu...jbga, kad ima kamaru brzina, motor ogroman (traktor je startovao bolje nego mnoga auta, od prve i radi kao sat!). Zao mi je kad vidim kako ih ljudi upropaste. Da ja imam takav, udesio bi ga i čuvao da bude bolji nego nov.

Ja imam T-40 i preprezadovoljan sam sa njim, jako je zahvalna masina, robustan je, i sto je najvaznije nikad me nije izneverio! Zimi pali iz prve. Mada kad ga ljudi vide misle da je krs (posto je zardjo) ali kad ga vide u radu iznenade se. E sad za kabinu jeste da je mala, ali je udobna, mogu dvoje da se voze ali je jako tesno. Postoji mogucnost da se ugradi i veca kabina, i video sam ljude da to rade, ali onda cudno izgleda. Postavicu slike svoje T-40-ke da vidite kakav je, i kako sam preradio sediste da se mogu dvoje voziti.

Nazad
Vrh