Tada si traži kakvog Zetora sa širokom kabinom, mogu 4-ica da sjednu unutra ili još jednostavnije kupiš traktor bez kabine.
Ma to mi ne treba, kod većina Zetora kabina je katastrofalno prevelika, veća od ostatka traktora, čak su mi i ružni tako. LTZ T40 ima stvarno malo kabinu za dvoje, al za jedno je sasvim dovoljna, komande su OK sasvim, malo čudan mjenjač al i to se navikne. Gledao sam MTZ52 i MTZ82, kod njih je kabina dosta veća, moze dvoje sjesti bez ikakvih problema (i to kod onih starih tipa, sa uskom kabinom, ovi noviji kao 552 i 82.1 imaju kabinu gotovo kao neki Zetori). Ja sam pravo zagrijan za T40 al ocu smeta to što ne moze povesti mamu sa sobom, pa razmišljamo i o MTZ52 ili još bolje moj omiljeni MTZ82.
Juče baš gledam kako su kod T40 poluge nazad čudne, i duže i mnogo deblje i masivnije od onih na MTZ82. Ne znam o čemu se radi, ili je materijal slabiji ili nešto drugo. Fakat je ono čudan traktor, sve na njemu mi djeluje predimenzionisano, svi dijelovi debeli, masivni, ogromni. Jedino ono vratilo za prednji pogon, ono je tanko pravo, al bolje da rikne ono nego da podere mjenjač ili nešto drugo, skuplje. Mislim da je pametno ugraditi neku cijev oko onog vratila, u slučaju pucanja cijev bi "uhvatila" vratilo kako ne bi počelo da lomi sve oko sebe kad pukne u radu, a najblizi mu je karter (al je baaaaaš blizu!!!). Stvarno čudna mašina, al dobra. Ovaj u Bijeljini koji sam gledao je sav heban, nema na njemu šta nije razvaljeno, polomljeno, vareno...ne radi mu reduktor, pa nema one spore brzine...al on i dalje radi. Kaze vlasnik da ga praktično ništa ne odrzava, samo goni (i vidi se da ga ne odrzava) al on radi i radi i radi...to samo ovi primitivni rusi mogu...jbga, kad ima kamaru brzina, motor ogroman (traktor je startovao bolje nego mnoga auta, od prve i radi kao sat!). Zao mi je kad vidim kako ih ljudi upropaste. Da ja imam takav, udesio bi ga i čuvao da bude bolji nego nov.