LTZ

na unutrašnje zube nisam obraćao pažnju , pogledat ću i to

koliko ulja ide u mjenjač , zamijenio bih ga pošto ga nema dovoljno a ipak novo je novo

У менјач иде 23 л ако има преднју вучу или 21,5 ако нема преднје вуче SAE 90. Мораш спремити виласти кључ 60 да стегнеш те две матице на зупчанику.

e hvala za info , ključevi nisu problem ::namigivanje:: toga ima k'o u priči samo ja ne vidjeh mjesto za kontra ključ gdje se stavlja :sta:

Iako nemam nikakvog iskustva sa ovim traktorima,na njima mi se ne sviđaju kabine ::traktor:: ali kod nas je jedan čovjek imao takav traktor i odsjekao mu je kabinu ::svaka cast::

Ту имаш две матице и између њих лимић који служи као осигурач против одвртања. Прву матицу затегни колико год можеш, а другу матицу стављаш заједно са спојничком осовином и сегером број 147 и исто затегнеш што јаче и осигураш оним лимићем или мало завариш. Подешавања лежајева нема јер је један обичан куглични а други равно ваљкасти. Лимови 53, 54 и 55 подешавају спрегнутост зубчаника.

pa meni se baš čini da zupčanike treba malo spregnuti , velika zračnost je izmedju njih
ležajevi su u super stanju

evo opet malo nadjoh vremena da pristupim ovome problemu

prva maticu i osiguravajuću podlošku sam našao u kutiji mjenjača na dnu :sta: , smatram da je to ispala kada je rasklapan traktor na pola (lamela ili ko zna što) spojnička se povukla malo naprijed i tada su spala ova sranja
e sad pitanje je kako vratiti tu maticu nazad , kako god sam gledao ne postoji nikakva šansa da se vrati sve dok se opet traktor ne razguli na pola :udri:

mišljenja? ? ? ? :sta:

ja koliko se secam, a bilo je pre pet godina i doduse radilo se sve, mora da se vezbaju razlomci 1/2+1/2=traktor

Нема шансе без растављања, а мораш да нађеш и сегер бр. 147 који иде на спојничку и држи је да неможе да испадне. То није стандардан сегер већ челична жица савијена кружно на пречник жљеба осовине.

Savo ,
Ne moras da rastavljas traktor na pola. Skini usporivac brzina , izvadi onaj caurasti zupcanik , skini viljusku sa poluge reduktora , izvadi desni konusni zupcanik izvadi osovinu snopa zupcanika i obavezno proveri! u desnom konusnom zupcaniku ima dva mala lezaja! izvadi zupcanik sa spojnicke i gotovo.Sve ovo ide veoma lako i brzo ,to je posao za jedno prepodne . Pozdrav

nono je napisao(la):
Savo ,
Ne moras da rastavljas traktor na pola. Skini usporivac brzina , izvadi onaj caurasti zupcanik , skini viljusku sa poluge reduktora , izvadi desni konusni zupcanik izvadi osovinu snopa zupcanika i obavezno proveri! u desnom konusnom zupcaniku ima dva mala lezaja! izvadi zupcanik sa spojnicke i gotovo.Sve ovo ide veoma lako i brzo ,to je posao za jedno prepodne . Pozdrav
mozda ja gresim al, kako skinuti zubcanaik sa spojnicke ako nju ne izvuces?

nono je napisao(la):
Savo ,
desni konusni zupčanik ima lufta , znači u njemu se nalaze ovi ležajevi sa brojem 172 , koje su njihove dimenzije

ja sam gledao pola sata kako da se ovo sranje rastavi a da ne ide traktor na pola , ne vidim rješenje , da ne kažem nema šanse
a ne pada mi teško da ga rastavim na pola pošto moram i lamelu zamijeniti ::namigivanje::

najteže od svega mi je to što sam ja visok metar i žilet i nemožem da dohvatim ništa u mjenjaču kabina me handri kao konja :udri:

ovaj što sam ja kupio ima na sebi utovarač
ne bih rekao da to njemu dobro stoji , nekako mi mnogo mekši traktor od MTZa
Post je spojen: [time]1280229050[/time]
uh led ti jbem lako je to napisati
ovako sam i rastavio s'tim što sam uz put razgulio još pola mjenjača :zli: da bi izvadio desni konusni zupčanik
ali sve to što sam uradio nije mi žao jer sam našao glavnog krivca za blokiranje mjenjača :D
eve ga mamicu mu spapandrljim

abcd0004.jpg

to je onaj valjkasni ležaj koji se nalazi na kraju konusnog zupčanika koji ide od spojničke šemi označen brojem 180
ustvari do sada je bio valjkasti , izgleda je u planu da mutira u kuglični :haha:

forvarder je napisao(la):
Ту су два лежаја 6007, димензије 35-62-14 или руска ознака 107.

i oni su izvadjeni da zamijene pošto imaju lufta ::namigivanje::

odnio sam kod tokara da mi se napravi ona matica ali imam jedan problem , čaura koja je označena brojem 60 se pojela sa obje strane usled toga što matica nije bila stegnuta ali me zeza to što neznam koliko je bila njena dužina :udri:
ovako potrošena je sada 59mm , napravit ću je malo dužu pa ću eksperimentom utvrditi njenu dužinu
ako neko ima rastavljen mjenjač ili dimenzije te čaure mnogo bi mi pomogao :ppozdrav:

079.gif

a savo ti si onaj traktor kupio po oglasima sto je sa utovarivacem bez prednje vuce sto kaze da mu ima 65ks ili koliko vec ::namigivanje::

Nazad
Vrh