Citam predhodne postove i ne znam da li da placem ili da se smejem.
-Poredjenje T40 dv i 577 dv. Glupo je porediti traktore cija je razlika u tezini preko 1000 kg i snazi 15ks, gume i hidraulik da ne spominjem. Sto se ovog poredjenja tice mogu reci samo da
postoji jedan clan kome nije mesto u ovoj temi cije postove vec duze vremena zaobilazim i ne citam, kojega necu imenovati, a sam ce se prepoznati, koji poseduje T40 a misli da vozi
Rolls Roys.
-Poredjenje T40 dv i 558.Traktor sa prednjom vucom i bez prednje ne treba porediti. Mozda 558 moze da parira T40 dv u idealnim uslovima oranja, ali gde je oranje blatnjavo ili brdo tu svakako prednja vuca dolazi do izrazaja.
- Vazdusar motor ne valja.
Ne kazem da je savresen, ali ne vidim neke bitnije nedostatke. Leti zahteva nekoliko pranja motora radi uklanjanja prasine sa hilzni, zimi nema antifriza ispustanja vode i sl. Iako je vazdusar pregrevanje je skoro nemoguce jer poseduje interkuler, ili hladjenje ulja. Zimi lakse pali jer ima dekompresor. Snage ima dovoljno. Sto se vadnog veka motora tice posle 37 godina kod mene jos uvek nije radjena generalna mada je motor pri izdisaju. Planiram izaci jos jednu sezonu sa njim pa onda generalni remont.
Ove stvari ne pisem napamet. Vec dugi niz godina posedujem T40 dv koji maksimalno koristim i sa njime i t 25 obradjujem oko 20 ha zemlje + usluge. Za snagu do 60 ks i cenu bolji traktor u ovoj klasi ne postoji. Velike manu su mu reduktor (koji ne koristim i nemam problema sa njim), neverovatno mala, bucna i nepregledna kabina. Ovo je traktor koji nije skup za odrzavanje i svako domacinstvo ga moze priustiti.