Lovačka tema

Juče kupio pušku polovnu rusku bokericu TOZ 34 sa ejektorima?
Kakvo je iskustvo sa tim puškama?

Juče kupio pušku polovnu rusku bokericu TOZ 34 sa ejektorima?
Kakvo je iskustvo sa tim puškama?
Imam par kolega lovaca koji je imaju i samo reci hvale za nju izuzetno izdrzljiva puska pravljena po starom Ruskom receptu da traje!Sve cestitke na trgovini i da te dugo i bezbedno sluzi!

Odlicna puska,ja je koristim od prvog dana.Jedina zamerka je to sto nema automatsku kocnicu ali se na to vremenom naviknes.Uz pravo odrzavanje ima da ti traje dok si ziv a i deca ima da je koriste.
p.s. Zemljace izmani ono "Hercehovina" u Hercegovina :ppozdrav:

Puska je odlicna,ja je koristim od kako lovim( cetri god) i mogu reci da jos zeca nije promasila :D
Jedina zamerka koju ja imam je to da mnogo brzo siri olovo,tj na kratkoj razdaljini,mozda je to samo kod mene slucaj,ali jedino to imam kao zamerku :D

Ja imam onu" kremenjaču" orozaru msm da je oznaka 63, ja ne lovim, tata je bio lovac, jbg stoji na ekseru i čeka Božić. Kod mene je jedna cev čok a druga polu čok, e sada nisam siguran koja je koja.

Ja imam onu" kremenjaču" orozaru msm da je oznaka 63, ja ne lovim, tata je bio lovac, jbg stoji na ekseru i čeka Božić. Kod mene je jedna cev čok a druga polu čok, e sada nisam siguran koja je koja.

To je Orozara TOZ63, nema veze sa kremenima, kremenjace su prevazidjene posle drugog srpskog ustanka. Inace leva cev pun cok, desna polucok. TOZ63 je moja omiljena puska.

Ne idem u lov ali sam veliki ljubitelj oruzja imao sam priliku da pucam iz velikog broja pusaka, pistolja, reolvera, mitraljeza, haubica i ostalog :osmeh:

image-53ebfa39bf6618126b.jpg

image-0e4b368ffb93b22f52.jpg

Malo sam se raspitivao prije kupovine i dva puškara su mi rekla da je ova puška bolja od IZ bokerice.
Pucao sam nisam primjetio da nešto mnogo rasipa, a nisam sad neki laik imam kući zastavinu 12 hamerles očevu, imam jednu bokericu IZ koju sam do sada koristio i TOZ mi djeluje dosta ljepše, lakša je ljepše mi liježe ne znam vidićemo..

@Nesko svaka cast dobro ocuvana puska, u zdravlju da te sluzi :ppozdrav:

TOZ34 jeste bolja od ovih novih IZ27 koje su Made in Rusia. Inace IZ27 zdelano v sssr. je najbolja radna bokerica na svetu. Ruske puske novije proizvodnje su daleko losijeg kvaliteta od starih ruskih.
I ja imam Zastavinu polozaru 12/70 sa cevima 74cm. Dobro me sluzila dok sam lovio, jos bolje me sluzi sada kada stoji okacena. Dobre su zastavine polozare u odnosu na bokeric, zastavina bokerica je definitivno najgora bokerica na svetu.

@Kosjerac
Podseca na stare puske i na stari duh lova koji ne moze da se poredi sa ovim danasnjim. TOZ63 je naj sklesnija,vitkija definitivno naj zgodnija puska. O kvalitetu ne vredi trositi reci, znam takve puske na kojoj su se izmenjale po 3 generacije lovaca. Kalibar 16/70 pravi meracki kalibar, zao mi je sto izumire...

Ima i kod mene jedna u komšiluku i radi ko švajcarski sat.

Сад ради, када је била на каналу код Парошког. Пре тога је имала проблем са опаљивањем. Ако мислимо на Дешину.
А Ивицина ради без проблема.

А проблем са расклапањем ове пушке мучи многе.

Сад ради, када је била на каналу код Парошког. Пре тога је имала проблем са опаљивањем. Ако мислимо на Дешину.
А Ивицина ради без проблема.

А проблем са расклапањем ове пушке мучи многе.

Mislio sam na Ivicinu.

Ja imam IZ27E iz 1987 godine 12 kalibar hromirane cevi to nije puska nego TOP i posle toliko godina moram sa dve ruke da je prelomim sto se tice odrzavanja nije mnogo zahtevna cistim je jednom godisnje.:ppozdrav:

Nazad
Vrh