Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da stavim i ja slike moje puske. Nisam lovac i pusku sam nasledio. Puska je Belgia Liegge cal. 16. O njoj znam vrlo malo, retka je pa sam zato podelio slike sa vama. Pozdrav![]()
Malo je vise nego opasno je koristiti sa danasnjim bezdimnim barutom jer poledice mogu biti nedaj Boze i fatalne,inace puska je retka na nasim prostorima i treba je cuvati kao porodicnu i vekovnu tradiciju!Da puska je za crni dimni barut otkako mi nestao slabo je koristim.Malo je opasna sa danasnjim punjenjima.
1. polozis ispit za bezbedno rukovanje oruzjem koje hoces da nabavis.Pozdrav svima
Da li mi neko moze objasniti kakva je procedura(zakon) da se postane lovac?
Kod nas je ranije bila upisnina u visini dve clanarine,sada kako su clanarine poskupele i broj lovaca opada iz godine u godinu tako se i upisnina smanjila ili gotovo da je i nema,pojedina drustva donesu odluku na upravnim odborima da se oslobadja buduci lovac upisnine,konkretno ove godine je ostala ista visina kao i prethodne godine 18.000 din. stim sto je sada podeljena na mesecne rate,do pocetka na fazana moze se izmiriti celokupan iznos,mnogi placaju samo visim savezima za lovnu kartu(1000-2000din)i zatim kao gosti placaju svaki izlazak posebno ili krivolove na rizik...Bio sam danas kod mene u lovackom udruzenju da se raspitam sta i kako...i pitao sam kolika je upisnina i clanarina upisnina 20.000din clanarina 15.000din...koliko je u vasim lovackim udruzenjema?
Otprilike slicno.Clanarina 100 eura a upisnina dve clanarine.Bio sam danas kod mene u lovackom udruzenju da se raspitam sta i kako...i pitao sam kolika je upisnina i clanarina upisnina 20.000din clanarina 15.000din...koliko je u vasim lovackim udruzenjema?
Otprilike slicno.Clanarina 100 eura a upisnina dve clanarine.
Zapamti da bez puske nemozes biti lovac i to ti je najpresnije.
Dobar pogled
Nije mi jasno kako ce da te prime u lovacko drustvo bez puske jer po zakonu to nemogu.Mogu samo kao pomazuceg??? Lovac bez puske po novom zakonu ne postoji.Pa doce i puska na red prvo trebam da se uclanim,pa polozim ispit,onda dozvola za oruzije pa tek onda puska,znam i ja da mi treba puska nisam ni mislo da lovim bez puske![]()
Nije mi jasno kako ce da te prime u lovacko drustvo bez puske jer po zakonu to nemogu.Mogu samo kao pomazuceg??? Lovac bez puske po novom zakonu ne postoji.
Sve ostalo sto ti kazu su neistine.Ti uopste nemoras biti clan nekog LD da bi polagao lovacki ispit.
Ja te ne odvracam od clanstva jer se lepo druziti samo hocu da te uputim u zakon.Najbolje bi bilo da ti oni daju statut LD pa da ti to lepo procitas i da ti bude jasno jer ti tamo sve lepo pise u podnaslovu -clanstvo ili prijem novih clanova a mozes i da pogledas na sajtu LS Vojvodine -statut.
Zao mi je da placas clanarinu a nisi lovac zato sto ti neko nije rekao istinu .