Lovačka tema

Да, у питању је моја слика. Да, било је гостију.
Докле је то догурала моја слика, мислим где си је видео? :osmeh:

A prepoznao sam je po potpisu i ovom dvorištu sa tvojih slika. Naleteo sam kod jednog drugara na fb mislim da mu je deda ovaj prvi sa desna što stoji, nisam siguran.
U svakom slučaju izgleda da je bio lep i uspešan lov

Izvinjavam se sto upadam u temu,ali hteo sam da pitam jel ovo sakal ? Losa slika,velika udaljenost(a i nije na manje od 50 metara) je bio od mene dok sam brao kukuruz. I to onako lezerno seta po njivi.
107993181020513691785303.jpg

- - - - - - - - - -

Sad gledam ovde izgleda malo kao da je jazavac,ali je vece od lisice,a manje od vucijaka od prilike.

Pogledaj sliku sto je Nele okacio pa uporedi ga sa ovim sto si ti video,a ako je veci od lisice ko vucijak onda jeste 100% inace jazavac ima bela ledja i tesko da ces ga po danu naci da seta po ataru!

Znam kako jazavac izgleda,nije ni blizu jazavca. Kasnije sam gledao slike i to je sakal,ali mi cudno da mi se priblizio i ladno setao prvo par puta po uvratinama,a onda i duz njive prosao.

Verovatno je mlad i do sada nije imao kontakt sa ljudima pa je zato toliko opusten i kod nas ih se u zadnje tri godine dosta nakotilo i u pocetku su isto tako bili slobodni i u po bela dana se setali po njivama pore ljudi i masina!

Dan za lov.Vetar ce nas danas ubiti.

Да знаш да ветар уби. Мада и поред тог ветра лов је био супер. Пси су радили супер, само јбг када неки причају на телефон и не гледају када им петлине полећу. После их само испрате као војводе уз почасне пуцње. :haha:

dsc0005.jpg

Имамо ми још таквих паса. Наша група од почетка сезоне пролази најбоље. Увек се сви подмиримо, изузев прве недеље када смо имали 3 петла од 4 одстрељена тог дана, а 27 ловаца.

Данас један леп лов. Пси су били на врху задатка. Морам похвалити и Милоша који је овај пут оставио ону "мотку" кући и понео очеву положару. Кети стаје у марку и као по договору пуштам га да пуца, где петла обара из првог метка.

dsc0189.jpg

dsc0148.jpg

dsc0168.jpg

Danas bilo vremena pa se islo u lov,nas 5 na zbornom mjestu,slabo se dizala divljac zbog manjka pasa,jedino sam ja imo srece pa sam jednog pjetla i zekonju odstijelio :ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
NeLe001
A jel ga pustio sportski da poleti malo duze ili je odmah cim je uzleteo?? Obicno mladi lovci obaru cim uzleti a oni malo iskusniji pustaju malo dalje pa bude da i odleti....:haha:

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh