Lovačka tema

Pun mi komsiluk takozvanih lovaca,i to je jedini razlog zasto ne idem u lov,ponasaju se ko kaznena ekspedicija,prvo pucaju pa gledaju u sta su pucali i prekinuo sam porodicnu tradiciju,odrastao sam pored oruzija i imam finu kolekciju,mislim da sam sagoreo do sada jedan fini petotonac municije,e sad, sinoc dok sam obilazio zivotinje bacim pogled na krov stale i ne mogu da verujem.lisica se mrtvo ladno po krovu seta,to su joj bili poslednji koraci,oduvao je vetar od 9mm.

Ubijanje fazana i zeceva mi nije uopste interesantno(cak je i tuzno) a za Divlju svinju koju volim da lovim moram da putujem 100km a to mi se ne isplati.
Zato sam se odavno manuo lova i sada aktivno idem na pecanje kad mi vreme dozvoli a kad mi se puca(a volim da pucam) odem na glinene golubove...

Lov u mom kraju vise nije kao sto je nekad bio.

Kad čujem priče starijih lovaca (a znam kako je sad)isto je svuda,nema više onog druženja kao pre.
E ja i NeLe 001 imamo svoju grupu i nemogu da se požalim,UVEK bude zajebancije,šale..........

@ Milos D.T Video ker da nema vajde od mene,pa priteko u pomoc da se ne obrukam,,,,
Meni je lov takodje prodicna tradicije i ja je s uspehom nastavljam,a nadam se da ce i moj sedmomesecni sin kad bude stasao krenuti stazama predaka svojih:haha:,tako da smo mi u grupi svi familijarno i sala i zezanje nikad ne manjka,,,ali

Лепо, верујем да нећеш остати на једном калибру. Мада, за лов је најбитнија добра екипа. Ја сам због неодговорних чланова одустао од лова а када сам се припремао да постанем ловац као ентузијаста сам набавио следеће калибре: 30-06 Спрингфилд, 7 Рем. Маг. и 7,62 х 39 (за дострељивање дивљачи 357 Маг. са цевком 6"); од неолучених цеви у калибру 12 ту је била положара Застава, бокерица ИЖ 27 са ејекторима и пумпарица Мозберг 835 Улти-Маг (патрона дужа за 13мм од магнума али то је било због лова барских птица челичном сачмом па да се компензује губитак). У Крагујевцу сам био резервисао и карабин 375 Холанд Холанд али су ме, због моје конституције, убедили да га не купујем јер је прејак а практично је то најмањи тропски калибар (велика енергија трзаја).
Meni je dovoljan on ti imas lepu zbirku svaka cast:ppozdrav:

Meni je dovoljan on ti imas lepu zbirku svaka cast:ppozdrav:
Ма све сам ја то раскрчмио. Још ми остале кратке цеви које ћу ових дана, вероватно, да поклоним, пошто неће нико да купи, да не плаћам џаба порез.
Док сам данас сређивао гаражу нађем лансер за глинене голубове и зеца па ћу и то да продам само да видим где ми је други за голубове и лименке па да рашчисим с' пуцањем.

Субота.

dsc0647.jpg

dsc0651.jpg

dsc0695.jpg

dsc0703.jpg

dsc0710.jpg

dsc0714.jpg

dsc0728.jpg

dsc0741.jpg

dsc0743.jpg

dsc0743.jpg

dsc0761.jpg

dsc0772.jpg

dsc0806.jpg

dsc0798.jpg

Хвала. Има још од Недеље и од јуче, али због глупих ограничења на форуму не могу све одједном да поставим.

Ево слике из јучерашњег лова, а слике од недеље ће морати причекати због тог ограничења броја слика.

dsc0889.jpg

dsc0885.jpg

dsc0887.jpg

dsc0891.jpg

dsc0915.jpg

dsc0939.jpg

Хвала. Требаће још један пресек.
pardon.gif

Недеља.

dsc0815.jpg

dsc0515.jpg

dsc0822.jpg

dsc0826.jpg

dsc0830.jpg

dsc0837.jpg

dsc0840.jpg

dsc0844.jpg

dsc0850.jpg

dsc0524.jpg

Надам се да ће сада сами да се увере они који су тврдили да су били у линији! Нека мало боље погледају и на десни крај слике где су остали учесници у "правцу".

dsc0534.jpg

Требало би да имамо још један излазак. Када ће бити, не знам. Знам само да ће бити у оквиру календара како је прописано.

dsc0540.jpg

dsc0545.jpg

dsc0551.jpg

dsc0555.jpg

dsc0563.jpg

Зец прави класичан точак.

dsc0564.jpg

dsc0565.jpg

А ево и пар слика где се види како су неки пуцали. Место посипа је у виду магле.

dsc0583.jpg

dsc0600.jpg

dsc0602.jpg

dsc0608.jpg

dsc0611.jpg

dsc0639.jpg

Зеца је мало одсрељено, односно нису сви подмирени. Разлог је "лоше" време за лов зеца. Дизао се много далеко тако да нас је многе оставио и без прилике да пуцамо. Али, све је то лов и није увек битно одстрелити. Некада је и битније оно пре и оно после лова. :ppozdrav:

Mi bi trebali imati jos 3 dva u decembu i jedan pred bozic a isto tako i za fazana ali ga slabo ima dosta ga je odtreljeno u prvim nedeljama.

Uh! lajkujem 4 i 5 sliku u trecem serijalu. I ja često vodim polemiku u lovu da li je bolje slaninu seći deblje ili tanje
fotografija1093.jpg
[/IMG]

Да. То сам од скоро узео јер сам имао жељу да направим по коју квалитетнију слику, а и волим да шкљоцам иначе.
Ове слике не сматрам нешто квалитетним, него само као оне које описују лов.

Nazad
Vrh