Lovačka tema

Lovci,strucnjaci i ostali imam jedno pitanje za vas,kazite mi kako da rasteram divlje svinje i srne(sa porodicom) a da ne koristim oruzje..zao mi da ih pobijem,a ima ih ko zutih..u coporima,ima li neka elektronska zezalica visoke frekfencije koja im smeta i tera ih?
Jedino da probas nekim pirotehnickim sredstvima vatrometima i kojekakvim petardama!

To resenje bi podrazumevalo da ih cekam..a to je gubljenje vremena,ima li nesto delotvornije?

Lovci,strucnjaci i ostali imam jedno pitanje za vas,kazite mi kako da rasteram divlje svinje i srne(sa porodicom) a da ne koristim oruzje..zao mi da ih pobijem,a ima ih ko zutih..u coporima,ima li neka elektronska zezalica visoke frekfencije koja im smeta i tera ih?

Kontaktiraj lokalno lovačko društvo. Kod nas su prošle godine dijelili neko sredstvo koje se postavi oko njiva, navodno jako smrdi i to ih tera...naročito je efikasno bilo za divlje svinje, prvi put nismo imali nikakvih šteta.

Kontaktiraj lokalno lovačko društvo. Kod nas su prošle godine dijelili neko sredstvo koje se postavi oko njiva, navodno jako smrdi i to ih tera...naročito je efikasno bilo za divlje svinje, prvi put nismo imali nikakvih šteta.
predsednik lovackog je moj dobar prijatelj i poznajuci mene smejace se kad bude cuo sta trazim...ima li to da se kupi negde???

neko vece iz trske izadjose u razmaku od 10-ak minuta,prvo lisac-daljina 70 koraka,malo posle i lisica-dalj.85 koraka.
sdc11019.jpg

puska je zastavin 223rem.sa japanskom optikom Richter 3-9x40mm.ove sezone do sada ja odstrelio 18 komada.

Има ли ко од колега да полако одбројава дане до лова на срндаће?
претпостављам да тома једва чека.

ја сам данас извео кују на vjp. куја положила, а ја задовољан. :cool: испит је био одржан у огару, у организацији клуба немачких оштродлаких птичара.

Ceka se taj 15.04 ali mislim da u mome L.D.mrka kapa moracu najverovatnije cekati avgust i negde sa strane samo malko da "otopli":cool:i::novac::jbg skupa setva ove godine,a kriza udarila:osmeh:!

Ево и која слика кује.

Ова је пре сликана пре 2 дана, док смо обилазили терен да видимо где ћемо одржати испит и уједно смо имали тренинг пред Пролећни Узгојни Испит.

keti.jpg

А ова је од данас, марка на коку.

imag1509-copy.jpg

Изводите ли младе псе, док не ступи забрана? Мени се овај период најбоље показао за обуку пса.

П.С. ваљда ће се муљов када види овако неку слику марке предомислити па набавити већ једном куче.

treba mi pomoc dali znate nekog ko ima stenad na prodaju engleskog poentera obavezno da im roditelji budu radni

Ја не знам никог у мојој близини да има штенце на продају.
Можда ти неко други од колега помогне.

Za divlje svinje kod mene upotrebljavaju kosu iz frizerskih salona. Razbacaju je oko njive i divlja svinja kad naiđe nezadržava se tu jer je miris opominje da je čovjek blizu. Čuo sam da negdje upotrebljavaju tranzistorski prijemnik. Podese na neku stanicu gdje se uglavnom govori i nepojačavaju mnogo. Nešto malo tiše od normalnog govora.
Ja spadam u one ostale ali savjet možda i pomogne.:ppozdrav:

pa da se i ja pohvalim rezervisao sam stene srpskog trobojnog gonica bice slike za koji dan

Nazad
Vrh