Lovačka tema

@ Nesko Druze nisam lovac ali imam drugare koji jesu iz druzenja sa njima naucio sam po nesto, najbolje ti je da ne kuvas trofej, samo ubaci u neki mravinjak za dva dana mravi ce ga ocistiti i ne rizikujes da ces upropastiti trofej tj rogove u vreloj vodi...

Poslednja izmena:
Da li neko može da mi kaže da li postoji neka posebna tehnika da se dobije trofej srndaća, tačnije jedan moj kolega ima glavu sa rogovima koju nije uspio da preparira, iz nekih razloga pa sad hoće da je iskuva da bi dobio kakav takav trofej?

- - - - - - - - - -

Da li neko može da mi kaže da li postoji neka posebna tehnika da se dobije trofej srndaća, tačnije jedan moj kolega ima glavu sa rogovima koju nije uspio da preparira, iz nekih razloga pa sad hoće da je iskuva da bi dobio kakav takav trofej?
Prvo treba da se glava opangluje odnosno da se skine koza sa nje ali sa gornje strane na nosu do blizu ociju ostavi kozu da ti se u toku kuvanja nebi raskuvala i raspala nosna kost.U posudu u koju ces kuvati gledaj da samo kost do rogova stane(ruza) njih nesme kljucala voda da dohvata jer ce izbeleti i izgubiti prirodnu boju koja nastaje trljanjem od grane i krvi ispod basta.glavu kuvati sat,sat i po dok meso nepocne lepo da se skida skoro da samo otpada a u vodu obavezno stavi kasiku,dve praska za ves da bi se lakse meso raskuvalo.Posle kuvanja glavu treba tankim nozem ocistiti od mesa pazeci da neslomis nosne kosti pincetom ili manjim spic klestima pocupati sve iz nosne supljine i obavezno ako uspes pre kuvanja ocisti nekom zicom mozak jer kasnije kad se skuva dosta teze ide ciscenje pa hoce da se usmrdi.Kad sve to odradis ocistis isperes onda nabavis u apoteci ili uzmes sto jaci hidrogen za kosu i dobro namazes lobanji i opet pazi da ti hidrogen neprsne po rogovlju da nebi pobeleli i zatim ostavis dva tri dana tako i gledaj bar dva puta na dan da predjes hidrogenom da bi kost dobila belu boju posle toga operes lobanju i napravis lepu podlosku za kacenje i kad stavis rogove na nju trofej je gotov i spreman za na zid!:ppozdrav:

Ako se neko odluči za postupak, odstranjivanja mesa sa trofeja. koji je predložio Saša P obavezno mravinjak ili samo trofej, zaštititi nekom ogradom jer će ga nanjušiti lisica ili psi lutalice a onda ........ ajmo ponovo.

Ako nemas dobrog terijera da se pozabavi tom gospodom uzmi dosta starih krpa preradjenog ulja i malo nafte natopi krpe ubaci u rupu i zapali i malo pokri zemljom da se nebi stvorio plamen, treba da bude jak dim i resio si problem.

Ako nemas dobrog terijera da se pozabavi tom gospodom uzmi dosta starih krpa preradjenog ulja i malo nafte natopi krpe ubaci u rupu i zapali i malo pokri zemljom da se nebi stvorio plamen, treba da bude jak dim i resio si problem.

druze mozes paliti sta god hoces ako su jazavci u pitanju dzabe se mucis jer sam ja palio krpe kad mi je terijer uginuo posle 3sata borbe sa jazavcem... dim je izlazio na sve otvore 2h:15min dok sam ja bio tu a posle toga koliko jos nzm jer sam otisao kuci... nakon 2 dana doveo sam drugog terijera,pustio u jamu ali jazavci su i dalje bili zivi...

Ovaj nacin sa dimom je delotvoran samo ako ima jedna rupa na njivi, ja sam se tako resio jazavca iz voca.

sinoc 179 koraka,
sdc10957.jpg
ovo je 4 bas velik,lep i debeo lisac.

lovim cekanjem i kod rupa,i na poljima,kod trscaka,sumica.a i vabljenjem.ovaj je dosao preko njiva dok sam ja ocekivao drugu kod rupe.inace evo jos jednog velikog lisca od pre jedno nedelju dana delio je jazbinu sa jazavcem,uz pomoc lampe nextorch 9 na 100 koraka video sam samo dve crvene tacke-oci,nanisanio izmedju i evo sta se desilo.
sdc10945.jpg
sdc10946.jpg

Jadna lisica a znas ti koliko je ona korisna u poljoprivredi osim miseva koji nam jedu psenicu isto tako jede i zeceve koji nam nagrdise suncokret!

Nazad
Vrh