Lovačka tema

Pravim lovcima ne treba uredba.Sad je situacija takva da divljači treba pomoći da preživi.Ko sada lovi...nije lovac nego mesar.

Ljude koji love u mom selu bilo bi sramota nazvati lovcima, to su zvijeri. Ubijaju sve, mislim bukvalno SVE što vide. Niti se gleda sezona, niti šta, niti gdje, niti kako. U lov krene horda namrtvo pijanih divljaka i ovdje je pravilo da normalan narod ne ide u polje nedjeljom jer je stvarno opasno. Imućniji ljudi vode i djecu (od destak godina pa nagore) koja nose sačmare, karabine, to je užas. Kakve sve tu persone nose oružje, to je strašno, tu ima ljudi kojima bi bilo opasno dati drvenu motku u ruke. Pobili su sve što hoda ili leti, vjevericu nisam vidio najmanje deset godina, zec je velika rijetkost a o lisici ili srni da i ne pričam. Prije rata ovdje su se pojavljivali čak i jeleni, divlje svinje, divlja mačka, čaplje, nekoliko vrsta patke, jastreb...danas nema gotovo ničega. Prošle godine je u močvari blizu sela ostala neka velika čaplja, izgleda da je bila bolesna pa nije mogla da leti. Mnogo puta sam je vidio i divio se toj lijepoj ptici dok jednog dana isam vidio jednog od manijaka iz sela kako je nosi vezanu na haubi od auta...

Jesu li i kod vas zabranili lov??? Vamo zatvorili, kaže zbog ove vanredne situacije, vanrednog stanja!!!! Pa, JEB.. mu majku, nije ratno stanje!!!!!

Kako nije vanredna situacija ima po metra snega,zec skace kao antilopa nemoze da trci.Divljac ne moze do hrane.
Mi smo iznosili kuruze u hranilista a detelinu kacili uz put po granju i kanalima.

Od kad do kad je sezona lova na divlje guske? Naleću u jatima na neuzorana kukuruzišta. Ovo se dešava prvi put ove god.

Divlja guska Lisasta i Glogovnjaca se love od 01.10-28.02!Pa ako nam se posreci mozda cemo ih i loviti ove godine a ako ne bar cemo pamtiti ovu godinu po velikim preletima!

Слике од пре 2 дана, кум и ја сами у акцији.

p1060969.jpg

p1060973.jpg

p1060979.jpg

p1060981.jpg

p1060992.jpg

Овде је додато још кукуруза после сликања.
p1060984.jpg

p1060993.jpg

p1060998.jpg

П.С. Да вас обрадујем, дошло је до измене обавештења тако да је дозвољен лов предатора чекањем.

П.С.С. zombie_666, којој групи "заштитара" (зелених) припадаш???

Nazad
Vrh