Lovačka tema

Kako čujem kod nas na terenu juče, nastradao jedan mladić u teškom je stanju.Kažu pokačili se kerovi, on krenuo da ih razdvaja gurnuo kundak izmedju njih, puška opali i pogodi sebe u grudi.

Никада нећу схватити људе који кера туку кундаком или као овај да постављају кундак између керова. Пушка се ни празна не користи за то ако су се потукли керови, ногама их раздвој и више се неће тући, кад добију по коју чизму у ребра и Пит булови се разилазе.

Sta rano,sede pored traktora i cekaju da prodjem,sledece godine cu da otvaram vrata i sami uskacu u kabinu.Pre nedelju,dve sam bukvalno morao usporiti traktorom u njivi kad sam tanjirao glupi fazani se tuku mozda bih upucao nekog tockom,ne haju ni 2% za okolinu samo je bitno da se pobiju medjusobno.Zeceva,fazana kolko hoces po ataru,na jednoj parceli bilo sirka niklo do komsije u traci sirine 3-4 m pred kraj,i kako sam se priblizavao traktorom dok sam tanjirao rastrcalo se na sve strane desetak fazana,sve muski lol,neki gay gruping bio izgleda :LOL: ....Znaci nece ni da polete lencuge,samo pobegnu malo dalje i to je to ...

Kako čujem kod nas na terenu juče, nastradao jedan mladić u teškom je stanju.Kažu pokačili se kerovi, on krenuo da ih razdvaja gurnuo kundak izmedju njih, puška opali i pogodi sebe u grudi.

Meni je prosto neshvatljivo da se ovo dogodilo. Lovim 40 godina, možda i više. Ima kočnica, koja se otpušta samo onog momenta kad se opaljuje na divljač. Pa mi u grupi kad lovimo i provlačimo se gde i kako, svako malo se propitujemo da nekom nije puška ostala otkočena i gledamo da držimo liniju da ne bi bilo prangijanja preko glava.

Meni ova priča ne ide u glavu, nadam se da će biti čovek u redu

Sta rano,sede pored traktora i cekaju da prodjem,sledece godine cu da otvaram vrata i sami uskacu u kabinu.Pre nedelju,dve sam bukvalno morao usporiti traktorom u njivi kad sam tanjirao glupi fazani se tuku mozda bih upucao nekog tockom,ne haju ni 2% za okolinu samo je bitno da se pobiju medjusobno.Zeceva,fazana kolko hoces po ataru,na jednoj parceli bilo sirka niklo do komsije u traci sirine 3-4 m pred kraj,i kako sam se priblizavao traktorom dok sam tanjirao rastrcalo se na sve strane desetak fazana,sve muski lol,neki gay gruping bio izgleda :LOL: ....Znaci nece ni da polete lencuge,samo pobegnu malo dalje i to je to ...

Rano je zato samo što je toplo, datumski nije rano. nego ajd prepešaći ti 15 km i probaj da upucaš fazana u letu. Koja ti je fora da ti jede iz ruke i uskaće u traktor, to se svima nama dešava, pa ne ide se u lov zbog toga.... kapiraš :osmeh:

Meni je prosto neshvatljivo da se ovo dogodilo. Lovim 40 godina, možda i više. Ima kočnica, koja se otpušta samo onog momenta kad se opaljuje na divljač. Pa mi u grupi kad lovimo i provlačimo se gde i kako, svako malo se propitujemo da nekom nije puška ostala otkočena i gledamo da držimo liniju da ne bi bilo prangijanja preko glava.

Meni ova priča ne ide u glavu, nadam se da će biti čovek u redu
Ima skoro pa 20 godina, išli u goste u Kučevo na njihov teren, za starije organizovali traktor sa prikolicom da ih vozi, a neko loše vreme i blato.Jedno čičište krenu da se penje na prikolicu, omače nogom sede na **greška, a puška opali.

Od tad izbegavam ta okupljanja gde su gužve, izlazim samo kad je proverena ekipa.Pogotovo od kad se pojavila ekipa koja voli da šenluči i puca po svaku cenu.Ja za celu sezonu potrošim manje nego oni za jedan izlazak :ROFLMAO:

Džabe to da lopatom ubijaš.Nema tu draž da ideš lovištem na 22 stepena.Ništa lepše nego blag mrazić, a sunčano i vedro jutro samo škripi pod nogama :D A ovo ujutru hladno, za sat vremena, toplo pa si sav mokar, udješ u šumarak ne možeš da živiš od komaraca, umoriš se deset puta brže nego kad je normalno vreme.

A i nema tu čar, kad promrzao završiš, pa ti kuvano vino sedne kao budali šamar :D

Nazad
Vrh