Lovačka tema

Није лов за свакога,због оваквих будала сам престао да идем у погонске ловове на дивље свиње.

Evo jedne lovačke ali istinite kod mene.
Grupa lovaca nabavili divlju svinju i kod komšije hranili 6 mjeseci pa odluče da je prebace u gater da obučavaju pse. Pošto je bila krmača pozovu veterinara, isto lovac, da da inekciju da prije ostane suprasna. Obave oni to sve i puste je u gater i ona odmiče a jedan kaže "Bog vas vaš pa ono je vepar" Svi se zagledaju pa za njom i utvrde da je vepar. Auuuu. Pojeo sam ih.

Ја колико видим, да овај није оверио вепра или вепрушу, мало ризично, имала би хитна помоћ да констатује или опасне по живот или смрт код ловца...бар ја тако видим.

Послато са Mi 9T помоћу плуга
Pa jesul to neki šipci?

Откуд знам који су.....мени звуче као турчини.

Послато са IQ1019N помоћу Тапатока

Od koje životinje je ovaj trag? Ako dobro tumačim (a nemam blage veze sa tim), ima 4 kandže i jastuče... Veličine je kao pesnica.

Неки расни дошо отуд преко тисе са банатске стране :)

Ne znam šta je, ali ne bih voleo da ga stretnem! Nedaleko od tog otiska je bandera pored koje je veelika rupa, taj deo zaobilazim u širokom luku. Trag sam slikao u jednoj maloj depresiji neposredno pored lenije gde se sliva voda sa lenije pa je tu bilo mokro i ostao je trag. Dalje se već ne vide tragovi jer je suvo, pa nisam mogao da vidim da li idu do te bandere.

Јазавац је по том питању неприкосновен,лисица ће отићи у дубину само ако је терен сувљи,а у већини случајева је на 2-3 ашова дубине.док јазавац тај иде и по пар метара у дубину и зна и по пар кубика земље да избаци напоље.

Poznaje se i po zemlji ispred rupe da li je jazavac ili lisica.
Jazavac je razvlaci ispred ulaza pa ta hrpa ima koritast oblik ,dok lisica pravi samo gomilu.
Lisicija jazbina koja je nastanjena prilicno zaudara dok to kod jaze nije slucaj.

Zajebani su ti lovovi pogonom,sto zbog neopreznosti,ovi npr pucaju jedan na drugog sacmarama,nemaju florescentni prsluk,haos.... I sto zbog divljaci,matori vepar uopste nije naivan,pocepa te kao novine.

Mora kod notara da odradi ugovor ,nebitno da l je poklon ili kupovina,i naravno mora i nabavna dozvola

Nazad
Vrh