Lovačka tema

frkani

Član
Učlanjen(a)
17 Sep 2012
Poruka
629
Lokacija
Kostajnica
Za osmatranje koristim MINOX nvd 650. Dobra sprava. Piše da je daljina osmatranja 350 m i vidi se divlja svinja na toj daljini. Znači tijelo svinje a ne samo mrlja na ekranu. Oči se vide i na većoj udaljenosti. Lisicu vidim na 250 m isto tijelo.
Pošto se bavim samo osmatranjem a ne lovom, duže posmatranje uznemiri divljač i ne ponaša se više prirodno ili se nastoji udaljiti razmišljam da uzmem iluminator 950 nm. Sad je na 850 nm. Interesuje me dali će se vidljivost znatno smanjiti?

Kad smo kod PARD. Komšija uzeo Pard 008. Već nekoliko dana uštimava. Ode kod nekog ko to zna podesiti. Ako je ono što je izvukao iz tog uređaja sve što može za mene je to bacanje para. Dobro nakićena končanica ali slaba vidljivost. Ne znam dali može smanjiti uvećanje , ima 6,5 x, i 13 x . Na 6,5 drhti končanica a na 13 bi trebalo 1 min da se izoštri i smiri.
Drugi komšo je uzeo samo taj nastavak 007. Kroz njega vidi a kad ga montira na optiku ništa ne vidi. Ode i on na uštimavanje.
 

nesic

Član
Učlanjen(a)
4 Okt 2010
Poruka
525
Lokacija
Novi Becej
Kod nas je poceo lov srnece divljaci a takodje se love predatori i ds.
Pitanje:
Juce sam prvi put upucavao 222rem na 50m. Dobio sam odlicnu grupu pogodaka, skoro sve metak u metak. Grupa je na nekih 3cm od crne tacke koju sam gadjao.. Da li ostaviti tako ili spustiti koncanicu na nulu?
 
Poslednja izmena:

DraleTD

Član
Učlanjen(a)
10 Sep 2017
Poruka
1.251
Lokacija
Vinogradi,Vrbas
Ostaviti ovako ili spustiti jos par klikova?
На 50метара да ти пребачај буде +2цм то ти је онда на 100м +4цм,а нула ти онда дође на неких 170-180м. И овако да оставиш имаћеш нулу на неких 200метара.Ако баш оћеш подигни кончаницу за два клика.
 

Nikola26

Član
Učlanjen(a)
16 Jan 2017
Poruka
45
Lokacija
Stanišić
Zdravo, da i ja nešto napišem u ovoj temi. Jako sam zavoleo lov od kako sam krenuo sa dedom, posle sam zvao i druga da ide sa nama i išli smo tako 4 godine ali meni se to nije svidelo jer to nije onaj pravi lov kada se lovi iz hobija, kada se obnavlja lovište, hranilce, čeke, fazani, lovci kod nas ne love tako, već samo da bi ubijali iz ko zna kojih razloga neiživljenosti i iživljavanja, izlovljavaju divljač pa čak i prodaju. Odustao sam na vreme od toga jer mi se to uopšte ne sviđa i ako ikada budem bio lovac a hoću kada se uslovi za to steknu, nikako u ovom lovačkom društvu jer to nije sportski lov kakav ja želim.
 

nesic

Član
Učlanjen(a)
4 Okt 2010
Poruka
525
Lokacija
Novi Becej
Juce cujem pricu da je covek ostao bez oruzja jer je ( pazite sad razlog 😁) prevozio rol balu na telehenderu kroz ulicu a komsija ga slika i prijavio policiji.. i sad naravno da se ovaj ne bi svetio komsiji dosli i pokupili cevi
 
Vrh