Lovačka tema

Предлог за срнећи аранжман...
0cc177257e139018bfbabaacecee7049.jpg

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Pa konj je jeo detelinu iz hranilice i pri tom zaglavio glavu, poplašio se i prevrnuo hraniliste, konji su lepši nego da su u štali a prošla zima bila blaga pa su i vode uvek imali, izgleda da su sada vezani jer ih nevidjam

Рце му пукло 01.09.2019-те. Дали му да ће да живи до окробра и све му укинули. Он одловио целу сезону као змај :) У јуну је пао и до августа је баш лоше био. Само је лежао. Није могао на ноге никако. Хтели да га успавају али нисам дао. Први дан лова на препелице он је стајао на капији спреман за лов :) Жив упркос свим прогнозама. Никоме није јасно како. Синоћ на патке јутрос на препелице.
Види се да нема снаге и да то није он какав је био али жив је и иде :)

To su ti Bretonci mali ali zive vatre od pasa!Tako su i moju jednu kuju NKD-a hteli da uspavaju 13,5godina imala tumor i kad je veterinar dosao ja je pogledam,a ona mene gleda u oci i suze joj idu samo sam rekao veterinarima ajde tutanj iz dvorista.Na kraju je ona sama sebi odgrizla taj tumor na dojkama sto je imala usili joj ranu i prskali sprejom da rana zaraste i docekala je jos godinu dana zivota kada je samo legla i zaspala za uvek!

Da priupitam ovde mozda je neko upoznat .

Vazdusne puske se dele u 2 kategorije po brzini :

D brzina do 200 m\s

C brzina preko 200 m\s

E sada , ova C kategorija se prijavljuje MUP-u posle kupovine . Sta to znaci , da li mi oni tom prilikom izdaju

neku dozvolu , da li mogu da mi ne daju dozvolu , cemu to prijavljivanje i da li placam neki porez na tu pusku ?

Ne secam se vec tacno, ali odneses papire sto si dobio sa njom u mup i prijavis je uz neku taksu, posle nemas vise nikakvih troskova za nju

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Aha , ok mislio sam da je to prijavljivanje neka caka da mi kasnije nakace neku godisnju globu da placam .

a to je u stvari formalnost mada nije jasno cemu to a sta se sa tim postize ?

Ta pod C mora u Sup,samo se prijavi,nema poreza...Nije formalnost,posto ta preko 200m/s i diabolom 5,5 probusi kera na 50-70m,tako da bi i covek fasovao.

Mislite da nisu štetu napravili, ili mislite na domaće životinje?
Štetu u lovištu prave, jači je fizički nego lisica, tamo gde dominira šakal sve manje ima srneće divljači. Bar ovo što čujem od lovaca sa našeg terena.

Тренутно ови млади су јако неопрезни,али после првог ватреног крштења постају невидљиви у ловишту. Врло опасан и бескрупулозан предатор. Пре неколико година сам имао прилике да га гледам како гони две срне кроз жито,и кад су изашле на чистину да ја нисам кренуо нивом према њему и легао на сирену ухватио би срну као од шале. На терену где они обитавају реткост је наићи на лисицу,а зечија и срнећа.популација драстично опада. Оно што сам ја приметио код мене у логвишту у шуми где их имамо највише ту јако слабо имам ланади,а одрасле јединке срнеће дивљачи је обавезно у одличној кондицији.

Nazad
Vrh