Lovačka tema

[video]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=493828614120512&set=a.1113377957029 31.19264.100004801322680&type=3&theater[/video]

- - - - - - - - - -

nadjoh na ovu zanimljivu zivuljku pa rekoh mozda ce vas zanimati :osmeh:

Poslednja izmena od urednika:
Po novom zakonu o oružju i municiji koji treba da stupi na snagu ovih dana za vazdušne puške neće trebati dozvola (ali mislim da ima ograničenje u vezi brzine dijabole i energije koju može isporučiti na cilj). To je za Srbiju, a i za Republiku Srpsku će biti slično čim prođe u skupštini (slabije mogu bez dozvole, a jače isto idu bez dozvole samo se mora prijaviti policiji da posjeduješ).

"A ka'ce neznamo"?

Meni liči na zezanje, neko je maznuo fotografiju šugave hijene, pa postavio u domaću grupu na FB namenjenu lovcima.

U oglasima nikad nije ni pisalo da li treba dozvola ili ne ali ti treba nabavka za kupovinu oruzija koja podleze zakonu o nabavci i koriscenju oruzija i onda ukoliko zelis pusku na svom imenu kao sto je po zakonu moras imati sva potrebna dokumenta:cao:
Kako nije Ivane,uvek pisalo licima sa dozvolom,sad valda neki to nestavljaju jel se podrazumeva/

4) kategorija D – hladno oružje, gasni sprejevi, uređaji za izazivanjeelektrošokova, vazdušno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzinaprojektila manja od 200 m/s i kalibra 4,5 mm ili manjeg, kao i oružje sa tetivom ilioprugom čija je sila zatezanja tetive do 450 N, odnosno čija je natezna težina do101libre.Dozvoljenost i zabrana nabavljanja, držanja i nošenja oružjaČlan 5.Oružje iz kategorije A ne mogu nabavljati, držati i nositi fizička lica, pravnalica i preduzetnici, osim u slučajevima predviđenim ovim i drugim zakonom.Oružje iz kategorije B može se nabavljati, držati i nositi – na osnovu ispravenadležnog organa.Oružje iz kategorije C može se slobodno nabavljati u slučajevimapredviđenim ovim zakonom, a držati uz prijavu nadležnom organu.Oružje iz kategorije D može se nabavljati i držati bez isprave i prijavenadležnom organu, u skladu sa ovim zakonom.Zabrana prometa, nabavljanja i držanja određ,,,,,,,,,,,,,,evo iz zakona mora biti kalibar 4,5 mm i netreba ti nista,a moze i veci kalibar al da ne prelazi 200 m/s

Kod nas u Obrovcu isto jako slabo ima zeca u zadnje 3-4 god, sakal se jako retko vidja i to na velikim daljinama, lisice smo mislili da ima jako malo dok nisu dosli ARAPI DA RADE ZEMLJU pa opet stavili u funkciju kanale za navodnjavanje oblozene folijom oko 4-5 km kanala tu se udavilo oko 50 lisica, zeceve i srne koji si se udavili niko i nespominje izgleda da se vade, iz kanala dok su svezi pa pretrce u neciji zamrzivac problem je veliki i sa lutalicama kao sa psima i mackama iz zadnjih redova kuce prema ataru, iako smo blizu DUNAVSKIH RITOVA 5-6 km nema svinja, dosta fazana nam uniste copori ovaca koji obitavaju na bentovima kanaka DTD kao i cobanski psi jer je tu na bentu (NASIPU)jedina remiza pogodna za fazana pataka ima jako malo iako ima dosta vodenih povrsina
Ja sam zakljucio a zvuci skroz sasavo da su ovce nesto naj gore u lovistu kuda prodje coban sa ovcama i psima nema lovac sta da trazi!
Sto se tice lutalica svi znaju ciji su to psi i niko nista ne preduzima!

Moguce je,fotoshop je cudo sta moze napraviti ali i pokrenuti mastu i naterati da se zapitamo.

Video sam ovu sliku, pomislio sam da se nije ukrstio šakal sa nekim psom ili jednostavno neka genetska mutacija. Sličnu živuljku koja neodoljivo podseća na hijenu iz daljine po načinu trčanja, građi i boji imao sam priliku da vidim i u našem lovištu pre dve godine dok sam išao na njivu u obilazak

U pitanju je prugasta hijena koja nastanjuje Afriku i Aziju inace neko je ovo skinuo sa FB i postavio kao da je kod nas negde ulovljena bilo je u grupi "Lovci Srbije" pisano o tome!

Ovu sliku su ubacili neki likovi na fejsu i navodno su izlavili da je odstreljena kod nas u okolini krusevca.ja ipak mislim da je ovo samo fotosop ili je skinuto negde sa neta pa samo nalepili sliku

Dobro bi bilo kad bi neko stvarno imao pouzdan izvor ili znao čoveka koji je istu odstrelio ako je baš ubijena u Srbiji. Azija nije daleko, a obzirom da se na prostorima gde je stanište pomenute divljači već godinama vode ratovi moguće je vrlo da su podstakli migraciju određenih vrsta. Jeste da su klimatski uslovi drugačiji ali kao što se može primetiti ni kod nas već par godina nije što je nekada bilo. Još malo pa ćemo pomorandže brati umesto Španaca koje zatrpava sneg dok istog kod nas nije ni bilo ove godine.

Ma to se vec koju godinu vrti na FB-u pisalo je o tome znaci odstreljeno je u Aziji,a ne u Srbiji neslana sala nasih nekih likova!

Imam jedan moj prijatelj da proda Iz 54 u savrsenom stanju.Ako nekog zanima neka pusti pp pa cu ga povezati sa drugarom.

Dobar je samo sto vise rada sa njim.ja imam veoma perspektivnu zenkicu nkd stara 3 meseca i uveliko radim sa njom na aport i marku

Nazad
Vrh