lle de france rasa ovaca

muska septembarska jagnjad, zaluceni pre nekih 7 dana
24dlb1h.jpg

---------- Poruka napisana u 12:52 ---------- Prethodna poruka je at 12:44 ----------

11grh1y.jpg

---------- Poruka napisana u 13:00 ---------- Prethodna poruka je at 12:52 ----------

Zenska jagnjad, zaista je lijepo vidjeti dobrih grla na forumu ovih dana. Pozdrav svim odgajivacima!

---------- Poruka napisana u 13:02 ---------- Prethodna poruka je at 13:00 ----------

dy5flv.jpg

Sigurno da je dobro. Ja sam pre imo par cigaja i sa if davale odličnu jagnjad. Ali one nisu bile za ovaj teren. Nešto im ne odgovara.

nisam mogao da vjerujem jedan covjek iz mog kraja dobavio dvije cistokrvne idf ovce
ovce su ko balvani naravno kupiran rep sad sam se i uvjerio u kvalitete idf ali ih je kupio po veoma pavoljnoj cijeni
185 eura za jednu a ako bude imao jagnjadi uzimam i melezim sa nasom pramenkom

posto su jagnjad ujednacena sigurno su svi ojagnjeni u 7 dana, e sad ako nije bilo sundjerisanja bilo bi dobro da kolega objasni kako radi pripust (nemogu da napisem pocetnik kad je covek ekspert )

Pozdrav svim ljubiteljima idf ovaca.Imam trenutno 15 ovaca Sjenicke sorte ukrstenih ca cigajom...Pa me zanima dali bi bilo pametno da nabavim musko jagnje (malo starije) idf i da mi oplodi ovce? Gde bi mogao da nabavim takvo jagnje 100% zdravo pa nemora ako nema da je 100% cist idf.Ako neko moze da pomogne neka se javi na p.p Pozdrav!

Kada bi nasao musko jagnje IDF ali da je cisto i da je cena prikladna ja bi to kupio.Ako neko ima neka se javi na p.p

hvala kolege radim na hrani i genetici kad se svako dobro hrani i da ima da jede ogromne kolicine kvalitetne hrane svaka sorta moze biti eksta ni sjenicke ovce nisu vise ko sto su bile nekad su zivele na pasi i senu a sad se rane svime i svacim sve je je ovo hibridno kao mi sto zivimo brz zivot samo neki nece to priznati :ppozdrav:

Kolega @ ile de france, imas perspektivan podmladak sa kojim moze jako lepo da se radi.
Iskreno, ne vidim potrebu za bilo kakvom novom kupovinom.
Sto se debljine tice, sve je lepo kada je elegantno popunjeno (osim zene).

hvala kolega @zemun treba vremena da se covek nauci a covek se najbolje uci na svoim greskama pocinjem ozbiljnije da se bavim ovim poslom ovo mi je uslo u krv a kad nesto zavolis tesko odustajes posle mnogo padova nisam odusto davalo mi snagu i nadu a kad covek oce nesto i zeli onda ce uspeti u necim samo dobra i obilna hrana pravi dobro stado naravno da i genetika ali hrana je tu na prvom mestu

Nazad
Vrh