lle de france rasa ovaca

zmaj druze isti je nacin ubacivanja kao i nekad,sa donje leve strane imas taster gde pise ubaci sliku kad pises odgovor
cekamo slike od vas obrovcana:)
@zemun druze ,ova 2 grla su spremljena kao za neku svetsku izlozbu(kakav kvalitet imas to se vec zna od ranije:)),svaka cast

2wnwdpl.jpg
au bre nije isto

valjda sam sad uspeo

Nažalost nisi uspeo, vidi uradi kao što si ranije stavljao fotke, koristi isti onaj program i samo, kada napraviš Upload ("zakačiš") uzmi link (adresu) sa Copy, a u ovom delu na forumu napravi Paste!

Mada mi se čini da ti je fotka prevelika pa ovaj program tinypic neće da je "prihvati". Proveri i napravi je da ne bude veća od par stotina KB.

2samihs.jpg

nemislim nista lose mozda lapsus za 3 mesto ali ja sam gledao kako ucesnici ulaze kod zirija i pricaju kako jedino drugo mesto nije namesteno mozda samo puno slucajnosti na jednom mestu i mozda jos neko zna skuvati cobanac sem obrovcana iskreni pozdrav i vidimo se dogodine

MA glup sam pokušao kao ranije na dva načina,ono smanjivanje slike kod mene je bog zna koji sistem,jel ima opcija na fotoaparatu imam nikonculpix.Ko ide u Mađarsku vidimo se ,krajnje je vreme da se udruženja dogovore oko saradnje na nivou države ,nije bitno ko će biti prvi svi želimo isto,žao mi je ako sam nekog ranije uvredio .Kao ovčari više ćemo postići zajedno.

Змај ће поставити слике на куково лето, слажем се стобом Милошице да је било ситних пропуста и да ћемо то исправити али ајде да се мало и ми мењамо сви су победници који су учествовали и који су се цивилизовано понашали а ја и даље тврдим да није било ништа намештено.Овце од земунца су за класу биле боље од осталих а баш сам јуче носио дневнице комисији и поред овна што није Земунац донео замерка њихова је да је код њега била једна двиска2009год а остало овце.По мени то није разлог али господа су тако одлучила.

Змај ће поставити слике на куково лето, слажем се стобом Милошице да је било ситних пропуста и да ћемо то исправити али ајде да се мало и ми мењамо сви су победници који су учествовали и који су се цивилизовано понашали а ја и даље тврдим да није било ништа намештено.Овце од земунца су за класу биле боље од осталих а баш сам јуче носио дневнице комисији и поред овна што није Земунац донео замерка њихова је да је код њега била једна двиска2009год а остало овце.По мени то није разлог али господа су тако одлучила.
Ne, obrnuto, bila je jedna mladja ovca i cetiri dviske, i to sam jasno i glasno saopstio komisiji.
A ovna nisam doneo jer koliko znam ne ocenjuju se ovnovi mladji od tri godine a moji su svi mladji, mada mi je posle kada sam video izlozene ovnove bilo zao sto nisam doneo barem jednog.Sledece godine cu zato doneti pun kamion i zauzecu vam ceo red boksova.
A sto se komisije tice , njen personalni sastav i nacin na koji se vrsi odabir sampiona, su razlog zasto vise ne zelim da izlazem na NS sajmu.
Naime, vec godinama se zalazem da jedan clan komisije obavezno bude iz redova odgajivaca.Znaci, neko ko je barem jednom u zivotu navukao cizme na noge i barem jednu ovcu u zivotu ojagnjio.Jer cinjenica da je neko zavrsio polj. fakultet nije dovoljna da bi se taj neko deklarisao kao strucnjak za ovcarstvo, tim pre sto i medju samim odgajivacima ima visoko obrazovanih i dovoljno strucnih ljudi.
Sledece je nacin na koji se vrsi odabir sampiona.Svuda u svetu se to vrsi sistemom eliminacije pa ne vidim zasto to ne moze i kod nas.Dakle, izvedu se grla u ring i komisija u prvom krugu eliminise najlosije grlo, u drugom sledece i tako redom do sampiona s tim sto komisija mora u svakom krugu javno da obrazlozi takmicarima i publici koje su zamerke i zasto eliminise konkretno grlo iz daljeg takmicenja.Tako bismo svi mogli nesto da naucimo od komisije sto bi nam pomoglo u daljoj selekciji.
Lepo je sto je clan komisije i jedan doktor nauka ali bi bilo jos lepse kada bi to bio neko ko je doktorirao iz teme ovcarstvo, a ima i takvih u zemlji Srbiji.

Poslednja izmena:
To sa ringom je tražila komisija da ove godine bude izvedeno na sajmu,neznam da li će biti videćemo.Slično ocenjivanje eliminacijom je bilo u Somboru za golobove lepezane 4 kom u 4 boksa najbolji ostaje za sledeći krug.Mi se zaista nadamo da ćeš nam doći i narednih godina i da ćemo moći da napravimo ring makar za ovnove.Očekujemo da sledeće godine bude prisutan i neko od jačih odgajivača virtaća.Što se tiče komisije tu smo spremni za sugestije.

BOCA jesu ovo tvoji slatki malisani
vidim u stadu je i jedna pramenka s cime je ukrstena i kakva su jagnjad
Ima 4 pramenke i tri su ukrstane domaca+sjenicka +virtenberg i ko zna sta jos dve su od njih dviske bliznakinje od kojih se jedna obliznila ali ona koju si ti primetio je cista domaca pramenka dviska,nema vise od 40 kg mozda i manje a posto je izgubila svoje jagnje prihvatila je tudje.Lici na one Bosanke o kojima je ranije pisano.

Nazad
Vrh