lle de france rasa ovaca

2hg474y.jpg

sta mislite jel ovo cist idf ili je mis? :ppozdrav:

Covek koji je stvorio MIS ovcu kaze da ona u sebi ima 70% idf, 20% w, i 10% pramenke.
Ako se pogledaju originali, vrlo je nezahvalno davati ocene da li u nasim stadima u opste ima i koliko cistog idf-a.
Zato mislim da nije primereno kada se npr. poredi, w, sarole i teksel koji su kod nas relativno skoro uvezeni i ne zaostaju puno za primercima iz njihovih maticnih zemalja sa ovim nasim idf-om koji samo ima isto ime kao onaj u Francuskoj.
Nadam se da kolege koje su imale priliku da vide idf barem na snimcima iz Francuske dele moje misljenje.

kolega zemun delim tvoje misljenje,imao sam prilike da vidim ile de franca na par mesta i nigde nisu isti bili,licno sam kupio dve zenke koje je gazda tvrdio da su ile de france dabi sada sa njihovih godinu dana se videlo da vuku na w,

npr ima jedan uzgajivac u emisiji u nasem ataru ja mislim da ima stvarno lepe primerke,a i nas prijatelj @zemun ima isto lepa grla .. zato sam ja i postavio ovu sliku da vidite i ocenite, zato sto kad oporedim ovog mog ovnica sa tim grlima ne izgleda mi to bas isto.. :ppozdrav: ja msm da je mis posto je poreklom sa farme soko salas.. :ppozdrav:

bez razmisljanja ! :D ::novac:: ali prvo nadji gde ces odmah da prodas ta dva za klanje .. :ppozdrav:

dobro sad neznam to 250 dali daju.neverujem
Post je spojen: [time]среда, 02. фебруар 2011. 06:37:53 CST[/time]

Post je spojen: [time]среда, 02. фебруар 2011. 13:42:06 CST[/time]

Odg: lle de france rasa ovaca-slike sa farme CULETIC.

by Maestro: popravljeni linkovi fotki, ali nedostaje malo teksta i objašnjenja za ove "lepotane" !!!

sblnhh.jpg

rljko8.jpg

rlhts5.jpg

5dw034.jpg

28ryz49.jpg

2zpjtw7.jpg

mvpy4y.jpg

2mea8uv.jpg

2m4tzzr.jpg

2s0hh6f.jpg

ovcar pocetnik je napisao(la):
..................................

Dobrodošao na Forum, izvanredni primerci ovaca, sve četitke, jer si imao šta da pokažeš. Ako farma Culetic ima web sajt bilo bi dobro da znamo adresu, medjutim o tobi skoro ništa ne znamo, osim toga da imaš lepa grla i da si iz južnog dela Bačke zato klikni ovde: http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.0 i prestavi nam se kako bi znali sa kim komuniciramo!!!

Dosta fotki, malo su veće po formatu, ali za sada, nema zamerki za početnika! Inače za ubacivanje većeg broja fotografija postoji drugi, bolji program, klikni ovde i probaj - lako je: http://poljoinfo.com/index.php?topic=118.msg255996#msg255996

:ppozdrav:

Kolega "početnik",hoćete biti ljubazni da nam kažete sa koje farme potiču Vaša grla?Moram priznati dosta dobrog su kvaliteta. ::svaka cast::

konačno sam i ja uhvatio vremena da ubacim slike tog ovnića što sam kupio, slike su žešći amaterizam jer je tata fotografisao, pa mi je poslao mejlom...

24b9lia.jpg

2cq1gfq.jpg

Nazad
Vrh