lle de france rasa ovaca

IDF stari 10 dana

124vexj.jpg

jj5hdu.jpg

2ut3ixe.jpg

knezevicm je napisao(la):
IDF stari 10 dana
.........................

Pre svega, dobrodošli na Forum, čestitke za lep podmladak, ali molim da se lepo, domaćinski predstavite u Caffe-u, jer je to red kada negde "dolazite", pa makar to bio i Forum.

Ako budete ubacivali veći broj fotografija na Forum, molim da koristite program ImageBam, imate Uputstvo na: http://poljoinfo.com/index.php?topic=118.msg134161#msg134161.

:ppozdrav: Moderator

Kupio sam ile de france rasu ovaca na imanju u Opovu, 2008. godine. Da li neko od vas može da mi kaže da li su ovce sa ovog imanja kvalitetan lle de france?

pozdrav svim forumasima a narocito IDF-ovcima sve najbolje i HRISTOS SE RODI. Video sam na slici kod b92miki kamenu so gde se moze nabaviti i posto. hvala vam unapred

milosica je napisao(la):
pozdrav svim forumasima a narocito IDF-ovcima sve najbolje i HRISTOS SE RODI. Video sam na slici kod b92miki kamenu so gde se moze nabaviti i posto. hvala vam unapred

Kamenu so (rumunska-uvoz) nabavljam u Obrenovcu, ali tebi je to daleko. Cena zadnji put (pre mesec ipo dana) bila je 35 din./kg. Grumenovi oko 10 kg., ali ima i "sitnih" po 300 do 800 grama.

:ppozdrav:

milosica je napisao(la):
ako imas neki kontakt broj ili adresu mozda i moze nesto da se uradi
neznam odakle si iz backe al u svilojevu blizu apatina uvek ima ja kupio kamena od 45 kg pre nove god tada je bio cena 21 din/kg

Edi je napisao(la):
Kupio sam ile de france rasu ovaca na imanju u Opovu, 2008. godine. Da li neko od vas može da mi kaže da li su ovce sa ovog imanja kvalitetan lle de france?
Dali ste dobili i "papire" za njih i ako moze ubacite neku fotografiju da vidimo sta je preostalo?

Poštovani gospodine Zemun, papire sam dobio za sve jaganjce (plaćali smo ih, čini mi se, 3 evra po kilogramu žive vage plus PDV),a sa Novosadskog fakulteta još prošle godine trebalo je da podignem i pedigre (?) za jagnjad, 28 ženskih i 2 muška- od toga pola su šurakovi i moji, a druga polovina je kod kumova ( mada su oni velikim delom rasprodali svoje ovce iz samo njima poznatih razloga). O slikanju sam danas pričao sa tastom, naime voleli bi da Vam pokažemo našeg ovna ali i naše stado tako da očekujem da ćemo slike postaviti ovih dana.
Pažljivo sam ovih dana iščitavao Vaše i komentare gospodina Milovanovića o našoj rasi, naime na raspustu sam pa imam vremena, tako da mi je iskreno drago što ste baš Vi, čije mišljenje izuzetno cenim, tražili da postavim slike ovaca. Inače smatram da je Idf perspektiva ovčarstva u Vojvodini, moj otac je 80-ih godina imao stado od oko 120 cigaja, nešto somborki i čokanjskih, a naročito moja perspektiva u budućnosti,jer, obzirom na to da sam zaposlen u prosveti ne mogu da ''idem'' za ovcama već tragam za rasama koje su najbolje u intenzivnom načinu gajenja.

da li ill de france ovnic oko 28 kg sme da ima male rogove, vidi se kao da probijaju kožu, ili je tu došlo do nekog ukrštanja ?

Srdacan pozdrav svim clanovima foruma,

Vidim da se od mog poslednjeg dolaska na forum dosta diskutovalo, ja samo iscitam kada mi je sin tu posto uopste ne znam da koristim racunar.

http://picasaweb.google.com/farma.srbu/Ovce#

Nadam se da Vam je nova godina uspesno krenula kao kod mene. Do sada mi se stado uvecalo za 22 jagnjadi i iz dana u dan se jagnje. Na Novosadskom sajmu sam kupio ovna sa pedigreom i sve ove prinove su od njega.

Trenutno imam mlade priplodne ovnove u ponudi kao i jagnjad. Ko je zainteresovan za trgovinu i saradnju moze da me kontaktira na privatnu poruku.

Sada bih zeleo Vasa cenjena misljenja o mojim grlima.
SDC13947.JPG
SDC13949.JPG
SDC13952.JPG
SDC13975.JPG
SDC13977.JPG
SDC14009.JPG

Skoro okoceni kucici karpatskog ovcara, svakodnevno provode vreme sa stadom.

SDC13993.JPG

To bi bilo od mene za sad a ko zeli da vidi i ostale slike moze pogledati na http://picasaweb.google.com/farma.srbu/Ovce#

@Srbu lepo stado svaka čast ::svaka cast::, ali nije osnovna uloga foruma da izneseš slike, izreklamiraš se i da te ništa drugo ne interesuje, forum pre svega služi kako bi se njegovi članovi međusobno ispomagali, razmenjivali iskustva, recepture, dolazili do novih poznanstava i težili ka maksimalnom profitu u poslu kojim se bave...postavio sam prosto pitanje, vidim da se razumeš u ill de france, mogao si da odgovoriš i da nastaviš sa postavljanjem slika...a imaš rubriku za oglašavanje... nemoj da zameriš ovo je bio drugarski savet, možda negde i grešim, brišite ako sam pogrešio, ali to je moje mišljenje.... ::namigivanje::

matke. je napisao(la):
da li ill de france ovnic oko 28 kg sme da ima male rogove, vidi se kao da probijaju kožu, ili je tu došlo do nekog ukrštanja ?
Rogovi kod idf-a nisu dozvoljeni i to se smatra za anomaliju.
Takva grla nisu za priplod.

Slikao sam juče ovce ali bezuspešno pokušavao da prebacim slike na forum. Obratio sam se za pomoć moderatoru tako da se nadam da ću uspeti da vam prikažem naše stado.
Pozdrav uz izvinjenje.

Edi je napisao(la):
Slikao sam juče ovce ali bezuspešno pokušavao da prebacim ................... da vam prikažem naše stado.
Pozdrav uz izvinjenje.

Pre svega, dobrodošli na Forum Ovčarstvo, i bez izvinjenja, jer smo tu da jedan drugom pomognemo. Inače, sada sam video tvoje predstavljanje i 3x ::svaka cast::. Savetujem svima da odu i pročitaju ivide kako to treba da se uradi!!!

Tvoj problem sa fotografijama je verovatno sledeći: Slikane su kvalitetnom digitalnom kamerom u velikoj rezoluciji, a samim tim njihova veličina se meri MB - 1.2 ili 1.5 MB (ako imaš vremena klikni na: http://poljoinfo.com/index.php?topic=118.msg106946#msg106946 i pročitaj sve o visokoj rezuluciji.
Da najlakše ubaciš više fotki klikni na ovaj lilnk i pročitaj Uputstvo: http://poljoinfo.com/index.php?topic=118.msg134161#msg134161), lako je samo treba ići postepeno.

Napomena: Ovim programom (ImageBam) možeš da ubacis sve tvoje slike bez obzira kolike su, samo će ih teško otvarati oni koji nemaju brzi Internet!

Sledeći put pre slikanja podesi (Idi u SETUP pa Format ili tsl.) na kameri rezuluciju u npr. 800x600 ili 1024x768, što daje veoma kvalitetne fotke za stavljanje na Forum (čija se veličina meri KB 300do 500KB).

Kako da smanjiš ove postojeće?

Idi na mesto na tvom PC gde su postavljene: desni klik i izaberi opciju Open With, kada se otvori mali prozor izaberi opciju Microsoft Office Picture Manager, otvori ga i otidji na Edit picture, desno ti se otvori prozor u kome izabereš Resize, otvoriti se novi prozor i u poslednjem polju klikneš na Persentage of original width x hight, pojaviti se 100%, umesto toga otkucaš 50 ili 60% i fotka se automatski smanji. Moraš da odeš gore levo u padajući meni File i da napraviš Save.

Biće mi drago ako sam pomogao!!

:ppozdrav:

..Jel moze neko da mi kaze kako se krecu kod nas IDF...Vec sjagneste ovce,siljezad,i naravno mladi ovnici...Imam prostora i volje za cuvanje,a mozda i bude neki poljo,kredit :) ...I naravno ko kod nas ima ovece stado Idf....Lep pozdrav :cao:

Nazad
Vrh