LJubitelji tomosa , apn i drugi modeli

@dukej
slazem se ja ga jos ne mogu prezalitit. Ali hteo sam jaci motor uzeo sam 125-ticu skutera da mogu se i dalje vozikati van mesta i na otvorenom putu da idem komotno 70-80km/h.

Danas sam dobio tomosa, nzm koji je model mislim da ima 125ccm i 5 brzina vozi ga A kategorija, sve radi, samo je menjač zaglavžen u trećoj mora da se otvori i popravi i gume su loše (propale od stajanja), neki čiča to vozikao, sad mator pa motor stoji. Šta mislite da li to ima račun da se sređuje?? :sta: :ppozdrav:

Dukanac je napisao(la):
Danas sam dobio tomosa, nzm koji je model mislim da ima 125ccm i 5 brzina vozi ga A kategorija, sve radi, samo je menjač zaglavžen u trećoj mora da se otvori i popravi i gume su loše (propale od stajanja), neki čiča to vozikao, sad mator pa motor stoji. Šta mislite da li to ima račun da se sređuje?? :sta: :ppozdrav:
Ma jaok , sta ce ti to , prosledi meni

Nemam sliku, slikaću kad doteram... Ako ništa, valja mi da se zanimam malo, a ako popravim valjaće za u štetu... Kad ga utegnem kao ersku mladu ima samo da prpuće uzbrdo :haha:

Vežbamo...
2nheyk3.jpg

ja bi kupio neki dobar tomos 3 6 ili 15 ako ima :)
inace proslog leta prodo automatik moje godiste :) gde taj nije iso i preso uz dve generalne tipa busenje glave i klipci uz nenormlano nisku cenu... eee kakav bre skueter ste ludi ? moj sadasnji automatik kolibri masina cepa pola tih kineza 2t a sve 4t ko od sale, manje trosi upravljiviji je... e sad cuje se pa cuje se kad sam rokno torin auspuh :p exxeexxeex i dimi a i treba da dimi.

dakle sad mi treba neki registrovan 4 6 apn ili t15 ma moze i t14 stanje bitno ali ne presudno legalan pod obavezno da ga mog registrujem mada ako bas jeftin ce zazmurim na jedno oko i ce napravim papire

@Dukanac ja sam vozio tog u Novom sadu ide ekstra jedan klip 4-taktna masina yamaha tako pise ostalo je tomos vukao je kao lud normalno novog sam ga vozio.
Jel neko zna kakav klip da kupim za ATX imao sam 39 mm ali je totalno otisao ostao na jednoj puknutoj karici.E sad ima cuo sam neki elko ja neznam sta bi bilo bolje da ubacim da mi traje celo leto posle bi nov cilindar kupio od 38 mm

Prva ljubav zaborava nema

Izuzetna Tema. :sreca:

Maločas mobilno razgovaram sa gospođom i pregovaram da kupimo skuter od 650 kubnih centimetara (da se vozimo dok još ima lepih dana i ovo malo mladosti i snage).

Interesuje me: da li da kupimo skuter i da se vozamo po Podrinju ?

Unapred zahvalan
Internet Bibliotekar

@Dukanac ja sam vozio tog u Novom sadu ide ekstra jedan klip 4-taktna masina yamaha tako pise ostalo je tomos vukao je kao lud normalno novog sam ga vozio.
Jel neko zna kakav klip da kupim za ATX imao sam 39 mm ali je totalno otisao ostao na jednoj puknutoj karici.E sad ima cuo sam neki elko ja neznam sta bi bilo bolje da ubacim da mi traje celo leto posle bi nov cilindar kupio od 38 mm

Pozdrav stevo, sto se tice klipa evo ti izbora:
DS Pistons-500din kvalitet solidan, dobar za apn-a koji ima prisilno hladjenje
Madjarski u zutoj kutiji-600-700din klip solidan, imam ga u BT masini dobro se pokazao
Meteor-1600din kvalitet extra, obrada super- moja preporuka
motins-2000din malo bolji od meteora.

Ako hoces samo jedno leto da ti traje onda uzmi onaj madjarski u zutoj kutiji za cenu nije los.
Razlika izmedju obicnog i elko klipa je sledeca- obican klip ima dve obicne karike, kompresija malo slabija, dok elko ili L klip ima gornju kariku u obliku slova L, razlika je ta sto je kod njega kompresija malo bolja.

Ako nekom treba neki savet u vezi sa tomosima nek mi se obrati rado cu mu pomoci.

A sad sto se tice mojih tomosa:
1. Tomos APN-6 1987 godiste, ja sam prezadovoljan sa njim, stajao je 16god u podrumu kod bivseg vlasnika, tako da sam ga dobio ja male pare posto je on mislio da je zaribao, motor je jos uvek na originalnoj specijali, masina nikad otvarana, u savrsenom stanju.
2.Tomos automatic 3m iz 1981 tata ga je kupio novog, lepo radi i lepo ide, tata ga povremeno koristi...
3.Tomos colibri t-12 dobio sam ga neki dan nisam ga jos probao.
takodje imam i 2 kartinga sa tomosovim masinama, kosacice....

E hvala na savetima cale ce uzeti danas kad bude isao sa posla on navalio na motins ko mutav covece imam 39 klip ni za godinu dana nije izdrzao neki covek mi tako sklopio opravlja svakakve motore vec ga 2-3 godine cacka nisam ga ni terao neki pun gas ali nevredi gledao sam pre par godina kod druga dok je imao ATX Sa 39 klipom isao kao lud a ovaj moj nikakoJa sam mu skinuo original auspuh posle godinu dana kad smo ga novog kupili jer sam morao isao jedva 40 km/h i kad sam procistio izduvnu rupu na cilindru od garezi mogao je jedno mesec dana da ide preko 70 km/h uglavnom lepse me je sluzio sa 38 mm klipom nego sada sa 38 mm sam presao nekih 30 000 km,danas sam otvorio da vidim pogonski lancanik ima 13 zuba verovatno ga je i to zaklalo jer nisam ni ja ni burazer lak bolje mi je sporije da ide i da vuce ja ga ovako vise teram po ataru.Ma kupicu ja CTX masinu nemora da ide brzo bitno da moze da vuce ko lud do 60-70km/h

Kad budes hteo da kupis skroz sredjenu CTX masinu, obrati se meni. :D

Sto se klipova tice, Motins nemas sa L karikom preko 39mm. Meteor klipovi na nasem trzistu su uglavnom fals..original je dosta kvalitetan ali ga nema. Elko je firma koja proizvodi klipove i po kojoj svi uglavnom kod nas krste klip sa gornjom L karikom. Kvalitet vrhunski ali se jako tesko pronalazi nov klip i to uglavnom u standardnoj dimenziji ili na prvoj specijali.
Najbolje ti ubaci Madjarski klip sa L karikom i kada budes busio cilindar reci da ti probuse na toleranciju od 0.06mm (spram klipa, normalno) jer obicno svi rade na 0.04mm i desava se da zalepi ako se malo forsira ili je dvotaktol losijeg kvaliteta ili pak malko kasnije paljenje pa onda imas vise stete nego koristi. Ovo govorim iz licnog iskustva jer je dosta motora u selu bilo kod mene na remontu.

Nazad
Vrh