@Dukanac ja sam vozio tog u Novom sadu ide ekstra jedan klip 4-taktna masina yamaha tako pise ostalo je tomos vukao je kao lud normalno novog sam ga vozio.
Jel neko zna kakav klip da kupim za ATX imao sam 39 mm ali je totalno otisao ostao na jednoj puknutoj karici.E sad ima cuo sam neki elko ja neznam sta bi bilo bolje da ubacim da mi traje celo leto posle bi nov cilindar kupio od 38 mm
Pozdrav stevo, sto se tice klipa evo ti izbora:
DS Pistons-500din kvalitet solidan, dobar za apn-a koji ima prisilno hladjenje
Madjarski u zutoj kutiji-600-700din klip solidan, imam ga u BT masini dobro se pokazao
Meteor-1600din kvalitet extra, obrada super- moja preporuka
motins-2000din malo bolji od meteora.
Ako hoces samo jedno leto da ti traje onda uzmi onaj madjarski u zutoj kutiji za cenu nije los.
Razlika izmedju obicnog i elko klipa je sledeca- obican klip ima dve obicne karike, kompresija malo slabija, dok elko ili L klip ima gornju kariku u obliku slova L, razlika je ta sto je kod njega kompresija malo bolja.
Ako nekom treba neki savet u vezi sa tomosima nek mi se obrati rado cu mu pomoci.
A sad sto se tice mojih tomosa:
1. Tomos APN-6 1987 godiste, ja sam prezadovoljan sa njim, stajao je 16god u podrumu kod bivseg vlasnika, tako da sam ga dobio ja male pare posto je on mislio da je zaribao, motor je jos uvek na originalnoj specijali, masina nikad otvarana, u savrsenom stanju.
2.Tomos automatic 3m iz 1981 tata ga je kupio novog, lepo radi i lepo ide, tata ga povremeno koristi...
3.Tomos colibri t-12 dobio sam ga neki dan nisam ga jos probao.
takodje imam i 2 kartinga sa tomosovim masinama, kosacice....