Letovanje 2020 ☺

Nisam izbirljiv tako da smo vec para godina u Metamorfozisu. Prosle presekli Tasos, ekipi ne odgovara dužona puta pa ponovo Metamorfozis u julu. Pristojan 5 krevetni apartman nekada placali 50,ove 58 evra dnevno.
A ja bi mogao voziti u cugu i preko 1000 km, al treba i društvo ispoštovati. Od prošle godine i otvaranja tunela stiže se prilično brže.
 
Ja zadnjih godina spavam na tamo. Uvek krenem umoran. Jest da zvuči penzionerski ali je mnogo komotnije. Prošle godine smo spavali u Negotino.


 
Ja zadnjih godina spavam na tamo. Uvek krenem umoran. Jest da zvuči penzionerski ali je mnogo komotnije. Prošle godine smo spavali u Negotino.


I ja krecem uvek pravo iz čizama. Prošle iz kabine traktora sam seo za volan auta. Ali nekako i ja a i supruga bi pobenavili kada bi i samo ranac izvadili iz auta da begde usput prespavamo. Doduše jesam utreniram za volan.
 
Probajte, spremi se jedna torba i to je to. Jedne godine sam zamalo zaspao u Makedoniji oko pola 6 ujutru, od onda spavamo.
 
Po povratku iz Grcke bi vam preporucio rucak-veceru u motelu Javor u Djevdjeliji ili restoran u Vranju "Kod Bake Na Rucak". Odlicna klopa i lep ambijent za smesne pare
 
Do sada nismo spavali ali ćemo videti za ovu godinu. Sa dvoje dece nema odmora.
 
Ja bih ljudima koji idu u Crnu goru naplaćivao taksu od 100 eura zato što ne poštuju sami sebe. Toliko poniženja nisam video nikada u životu. Poslednji put sam bio 2010 u Dobrim vodama. Išao sam je nisam imao pasoš. Smeštaj plaćao 24 eura a sledeće godine u Vurvuruu 25 eura krajem juna.
Okolo prazne ležaljke od 20eura a u jednom malom delu hiljade ljudi na peškirima gaze jedni preko drugih. Deca svih uzrasta plaču od velikih talasa i hladne vode i povraćaju od trovanja vodom koja se transportuje u cisternama i skladišti u podrumima kuća.
U prodavnicama nema cena i naplaćuju ti tako što te pogledaju pa po izgledu zaključuju da li imaš novaca ili ne. Voće na tezgama ne možeš da biraš nego ti trpaju najlošije komade i još se bune što ne želiš tako da kupuješ. Gde god mogu naplaćuju parking kojeg nema.
Put je veoma težak a policija samo čeka da ti naplati kaznu.
Crnogorci su jedan najneobrazovaniji, najnekulturniji i najneljubazniji narod koji sam video u životu. Kinezi koji pljuju po ulicama su pojam kulture za njih. Katalonci su med i mleko.


U Grčkoj me niko nikada nije popreko pogledao. Prvi put sam se osetio turistom. Plaže kilometarske i nekad se osetiš usamljen jer i kad su pune kupača ima dovoljno mesta.
Za kafu i sokiće i na leželjke možeš slobodno da se smestiš... a ima i bezobraznijih pa se samo smeste... ne prave Grci probleme ako nije gužva... Ima i privatnih plaža sa baldahinima i ostalim perverzijama... Svuda je pesak mada ima i plaži i sa sitnim i sa krupnim šljunkom.
Uvek možeš na drugu plažu. Put je sasvim pristojan i brzo stigneš ako se dobro organizuješ.
Policiju sam prvi put video u Skotini kad su stigla grupa beogračića koja je odmah pustila cecu i drala se sa prozora lokalnog hotelčića. Pre toga su gosti bili neka deca iz Ukrajine koju nisi mogao da čuješ...
S obzirom da su masovno otkrili Sitoniju koja je jedna prelepa destinacija a Kasandra je od ranije već zauzeta našim zemljacima, Paralija, Nei Pori i ostali vašari mi ne odgovaraju. Skotina je bila malo neotkriveno mirno seoce ali prošle godine preplavljeno Srbima i Makedoncima...
Otkrili smo Eviju što bi moglo da zadovolji ravnotežu izmežu cene i težine puta jer vožnja autom nije baš najprijatnija ako se ne pravi pauza i noćenje.
Evija je takođe biser gde se može lepo odmoriti. Dvosobni studio koji gleda na more i mogućnost da rano ujutru zabaciš štapove i piješ domaću kafu pored mora nema cenu...
Kefalonija je daleka i pretpostavljam skuplja destinacija. Ali nije nedostižna. Ima jedno malo prelepo mesto na putu ka Eviji koje se zove Ahilio ali to je za penzionerske dane...

Za moje pare koje sam mukom zaradio pre ću da ostavim pravoslavnoj braći nego turcima i albancima, ići ću tamo gde će me poštovati kao čoveka i turistu.... i gde će poštovati moj narod, moju veru i gde ću slobodno da nosim moj hilandarski krstić.
idi u boku kotorsku bilo gde videces da veze nemaju s ostatkom crne gore
 
idi u boku kotorsku bilo gde videces da veze nemaju s ostatkom crne gore

Bio sam u crnoj gori i letovao više od dvadesetak puta. I u zalivu i u Budvi i u Sutomoru, Baru... Ja bih voleo da je tamo kao i u Grčkoj. Ali nije i neće nikada biti. Čak i da se upristoje i prokulture u šta čisto sumnjam, lepota Grčke i to prostranstvo će uvek imati prednost. More je toplije, manje je talasa, plaže su lepše, domaćini su pristojniji, pošteniji i vole nas Srbe kao braću.
Uostalom ja sam patriota, ne želim svoj novac da dajem državama koje ne poštuju moj narod. Da smo pametni pa niko da ne ide tamo pa neka im dolaze albanci kad kad su ih priznali.
 
Nikola Indjija taj smestaj gde si ti bio , ja sam koristio prosle godine par dana jer nije bilo mesta odma kod ove nase Marijane. Taj gazda gotivi nemce jer je godinama bio gastos u Nemackoj. Ova nasa gazdarci govori srpski( studirala uciteljski fakultet u Bg) inace su iz Janjine , poljoprivrednici , gaje nektarine i limun. Otvorili su sada u Vurvuru kafe poslasticarnicu (rade dva sina i cerka) Domacinski uvek prema nama jer smo im godinama gosti. Kao i mnogi Grci ,malo lenji dosta kukaju. Ali uvek sve moze. Tako da za sada , dok su deca mala jos nista nemenjamo.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja sam proslo leto bio u Stavrosu na blef sto bi se reklo ... seo u auto i gas ,sa sve familijom - sitna deca (2,5 i 6,5 god.) . Nocu vozim tako da sam ujutru osvanuo oko pola 9 tamo i nasao ekstra nov smestaj za pola sata 40 € dan. Ali nikad vise tamo ...vetar svaki dan od 11- 12 do 6-7 pa se vozikan po nekim silnim krivinama trazi bolje plaze - mnogo cimanja...
 
Nazad
Vrh