Kod mene su se rese opustile a na cvetovima su se pojavili crveni končići.
Znaci sad bijes protiv monolije!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene su se rese opustile a na cvetovima su se pojavili crveni končići.
Može li umesto Chorus da prskam sa Signum jer imam od jagoda i u kojoj koncentraciji.
Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока[/QUOT
Moze, cak sta vise kazu da je najbolji za to.To kazu najiskusniji.U kojoj koncetraciji to ne znam.
Imam jedan lesnjak preko 10 godina star ali jako malo radja svake godine, sad kad je poceo cvetati gledao sam i ima samo poneki zenski cvet a muskih resa ima puno, jel zna neko sta bi tome mogao biti razlog jel to do gena ili do neceg drugog?
gibreline A4+A7
hormon za cvetanje lesnika, primena august prvi put, septembar drugi put
Litra kosta oko 50e i sa tom litrom mozes tretirati 2ha. Ja sam mesao u rucnu prskalicu (za tih 20 stabala) i u avgustu sam prvi put tretirao a pocetkom septembra drugi put. I kada dodje vreme resanja ovi naprosto podivljaju i budu puni resa i primeti se velika razlika. Koliko sam uspeo da prevedem sa boce najvise se koristi u jabukama dok covek koji mi je doneo (radi na jednoj plantazi u Itliji) kaze da oni sa time svo voce prskaju. E sad, jos sam probao i cistu giberlinsku kiselinu i ona nije toliko delotvorna na voce, ali je zato odlicna za povrce i uvecava broj cvetova nekoliko puta (npr. na krastavcima se svaki deseti cvet oprasi, ali kada imate mnogo vise cvetova onda imate i mnogo vise roda). Nadam se da nije zbunjujuce ovo sto sam pisao.
Imam jedan lesnjak preko 10 godina star ali jako malo radja svake godine, sad kad je poceo cvetati gledao sam i ima samo poneki zenski cvet a muskih resa ima puno, jel zna neko sta bi tome mogao biti razlog jel to do gena ili do neceg drugog?
babin koliko imas sadnica lesnika
Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока
Kolege kao sto sam napisao pupoljci poceli da bubre na vecini,pa se pitam da li mogu da bijem sa recimo talstarom u kombinaciji sa impaktom i kada?Da li je rano sada za vikend recimo ili onaj tamo?Da napomenem-sadnice jesenas posadjene!
- - - - - - - - - -
[/IMG]
- - - - - - - - - -
[/IMG]
- - - - - - - - - -
[/IMG]
- - - - - - - - - -
[/IMG]
- - - - - - - - - -
[/IMG]
- - - - - - - - - -
[/IMG]
- - - - - - - - - -
[/IMG]
Babin hvala na odgovoru a evo nesto sto sam nasao na netu o impactušenica - pepelnica (Blumeria graminis) Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1 Dodatne informacije: 0,5 l/ha iznosi 50 ml u 20-30 l vode na 1000 m2. U navedenoj količini značajno smanjuje zarazu slijedećih bolesti: septorioza lista i klasa pšenice (Septoria spp.), fuzarioza (Fuzarium spp.), uzročnika polijeganja žita (Pseudocercosporella herpotrichoides), mrežasta pjegavost lista ječma (Pyrenophora teres) pri čemu smanjuje zarazu sive pjegavosti lista ječma (Rynchosporium secalis). - hrđe (Puccinia spp.) Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1.
Valjda sve ovo pise i u upustvu a mene interesuje da mi neko kaze iz iskustva,za 200 sadnica na 30 ari, jel bi me pokrilo tri ove bocice od 50ml na recimo 60 litara i plus jos stavim i talstar(naravno sracunam kolko treba za 60 l)za ovo prvo prskanje u fazi misje usi!Ja to tako nesto sracunao!P.S.Babin ajde ako ti nije tesko reci mi kolko si imao kg ociscenih na tih 250 zbunova!?