Opet da podelim iskustvo..... nazovem coveka kod koga sam rezervisao sadnice da ugovorim pregled sadnica (rasadnik mi je na 170km od kuce, obezbedio sam strucno lice da ode i pogleda sadnice pre kupovine) i samo da potvrdim cenu i papire za subvenciju ako je bude bilo..... kad covek poce pricu kako sadnica vise nije 1,5E nego mora da ide na 1,8 zbog poreza i papira....... cek, cek, covece, pitao sam koja je cena sadnice, podrazuumeva se da mi trebaju papiri kad covek kaze da se ne podrazumeva....a opet onaj drugi koji me otkacio se skoro naljutio kada sam ga pitao da li je to cena sa porezom ili ne...... ma uzas.... uglavnom, vacarosa na sve strane, pazite sa kim imate posla...... Trenutno sam u pregovorima sa jos jednim rasadnicarem cije sadnice su vec pregledane i receno mi je da su kvalitetne, cekam samo da mi javi da li moze da mi obezbedi Tonde..... malo menjam pricu, ako bude moglo da se bira, onda cu izabrati 80 Tondi Romana, 80 Tondi De Lange ili kako li se vec pise, i po 30 sadnica oprasivaca (verovatno Cosvord i jos jedan) pa menjam i plan sadnje, ali ce razmaci ostati na 5x4.......
Ajd Jovo nanovo..... planiranje......
I jutros odem da potrazim po gradu fizikalce za kopanje. I nema nikoga. Nijedan fizikalac ne moze da se nadje.... raspitujem se tu, tamo, ovamo, onamo, nigde nikog... kaze mi jedan drug da ne moze da nadje ni u drva kad ide da izvlaci ko ce da mu pomogne za dnevnicu..... uzas, svi kukaju a niko nece da radi.......
Pozz