Igor Grkajac
Novajlija
Imam zelje i volje,samo da izaberem dobru sortu i da uzmem dobre sadnice,sve ostalo je na meni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Rasadnik lešnik konjuh, a ako želiš samo 150 komada da zasadiš onda uzmi dunju i peci rakiju bićeš dobar top...lešnik nije za male zasade...bar po meni. A za sortu ako se ipak odlučiš za lešnik zavisi za šta planiraš da ga prodaš...rimski je najtreženiji...i pored njega halski i tonda kao oprašivač.Imam zelje i volje,samo da izaberem dobru sortu i da uzmem dobre sadnice,sve ostalo je na meni
Enis iskreno meni nije ukusan uopste...spomenuo sam ti rimski najukusnija sorta lešnika...a inače lešnik svaki podnosi hladnoću i uzmi kalemljeni ako ti finansije dozvoljavaju...imas vremena do jeseni ako imas blizu neki zasad idi probaj sve sorte lesnika pa ces sam videti.Hvala na odgovoru
Dosta sam se informisao i mozda se odlucim za stablo Enis(kazu malo bolje podnosi hladnocu i dobar je za maloprodaju)mada jos nisam 100% siguran.Naravno da ne planiram da zivim od toga ali svakako zelim da se posvetim ako ih posadim.Zemlju sam ispitao,kazu dobra je za lesnik,za sada 100 komada je taman posla za mene,videcemo za dalje
Hvala na savetu,svakako su sadnice kalemljenog dosta skuplje,dobro cu razmisliti sta i kako.Ne bih se zaletao nekom vecom kolicinom,videcemo kako ce se sve odvijati ako bude sve kako treba siricemo se dalje.Bitno mi je da znam koji se najvise trazi na trzistuEnis iskreno meni nije ukusan uopste...spomenuo sam ti rimski najukusnija sorta lešnika...a inače lešnik svaki podnosi hladnoću i uzmi kalemljeni ako ti finansije dozvoljavaju...imas vremena do jeseni ako imas blizu neki zasad idi probaj sve sorte lesnika pa ces sam videti.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Svi duguljasti se tesko čisteHvala!
Kod Istarskog duguljastog me isto najviše smeta što ne ispada iz ovojnice.
Šteta što ne znaš koja je sorta taj krupni duguljasti koji sam ispada iz ovojnice.
A zašto baš ureu? Jesi li radio analize možda ? Zašto nisi neku Yaru Complex bacio?Scim radite folijarnu prihranu u zasadu? I u kojoj razmeri? Nisam do sada radio folijarno, zasad je u 4oj godini. Deluju mi listovi svetlo zuti. Dao sam mu uree jedno 100g po stablu pre mesec dana.trebao bih da ponovim uskoro ureu.
Pozz. Zeljko i kod mene su svetlo zeleni listovi (peta godina) prepisao bih to promenjivom vremenu, Dobro bi bilo ako mozes da bacis saku Yare kompleks oko vocke, i da ima dovoljno vlage.A zašto baš ureu? Jesi li radio analize možda ? Zašto nisi neku Yaru Complex bacio?
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока