Kad kupim iPhone, onda svima kazem da sam kupio iPhone...kad kupim kineski xingguia, onda samo pricam preko njega (isto ko pi preko iPhone-a), ne hvalim se toliko ;-)
Salu na stranu, sigurno ima razlike u djubrivima koliko su "preciscena", koliko imaju nepozeljnih primesa, koliko se lako otapaju itt (u zavisnost od procesa kako se prave)..
Koliko sam ja video, skuplja dljubriva se koriste pretezno za fertigaciju (lako su rastvorljiva i ne zacepljuju dizne, zbog cistoce se generalno koriste), ali u principu se slazem s tobom, ako je manje vise isti odnos hranljivih materija, platiti 5 puta vise nema neko veliko ekonomsko opravdanje za djubrivo koje se baca direktno u zemlju...
Za folijarnu primenu i za fertigaciju, tu treba malo videti i sacunati koliki su troskovi odrzavanja sistema za fertigaciju u poredjenju sa cenom djubriva ili opreme za prskanje u slucajnu folijarne primene..
Ali opet, ima raznih kombinacija i za takve stvari (a i folijarna primena ide sa par litara/kilograma djubriva po hektaru po aplikaciji, pa i ako je malo skuplje, nije toliko strasno, a i to se generalno koristi za brzu korektivnu akciju (ako neceg treba brzo, da se ne ceka dok dodje preko korena ako se baca po zemlji)... Fertigacija je nesto izmedju, brze od bacanja po zemlji, ali za nijansu mozda sporije od folijarnog (ali mogu vece kolicine da se unesu fertigacijom, i jeftinije je generalno) tako da, mnogo je kombinacija, mnogo sitnica koje treba razmatrati...
Moracu i ja da probam to Yara djubrivo jednom da vidimo kakve magicne efekte ima pa cu da vam javim koje su razlike