zeljko_srb
Član
Evo moje analize pa bih da se posavetujem da li da bacim AN sada i koliko po zbunu, 4ta je godina sada. Jel je 300g taman ili koliko treba?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega, ja bih recimo bacio ništa sada na osnovu ove analize. Stoji ti preporuka od svega 50 kg aktivne materije po hektaru azota, pa sad izdeli to na broj stabala koji imaš, pa onda koliko imaš aktivne materije u đubrivu koje bi da baciš. Ako već hoćeš, baci 100-200 gr uree po stablu, kad krene vegetacija, a i to bih razdelio u dva puta.
Ali bih zato na jesen navukao stajnjaka za sve pare. Procenat humusa ti je baš mali, a to je poprilično bitno za lešnik, a i za sve ostale voćne kulture. Ne čudi onda preporuka na analizi od nekoliko vagona stajnjaka po hektaru. Msm dobro su ti napisali preporuku.
Krajem aprila, maj, gledaj malo vreme, kako ide vegetacija, kad krene da buja, ako nećeš zaoravati to, tj frezovati, baci pred kišuUkoliko sada bacim prvu polovinu posle koliko vremena treba da ide druga?
Ne idem totalom trenutno sam protivnik tog sredstva, ali iskreno prosle godine sam bas imao muku nad mukama, sa kosidbom,tanjiranjem ,freziranjem, valjano sam se oznojio sto se kaze plus motikica oko sadnice.... verujem da je i vecina vas u istom problemu..Filipe, pa za dve nedelje ti si već u aprilu, prati zasad.... dalje, imaćeš posla sa korovima, kako si mislio to da rešiš, prskaš totalom ili mehanički, frezuješ i šta ako bude kišovito pa ne možeš da uđeš? Tako da opušteno, prati šta se dešava, pa tako i reaguj
Recite mi sta se prska protiv grinja i da li uz svako prskanje moze da ide everest kao zastitno sredstvo? Hvala, da li neko zna da li mogu bakar da mesam sa combivit 20 i humistartom?Mislim da nema potrebe za brigom zbog ovog snega,gore bi bilo da su nastavili jutarnji mrazevi.Ovakvo vreme ce trajati tri do cetiri dana,od cetvrtka treba planirati prskanje protiv grinja.Leska nije nezna kao Kajsija i drugo rano voce.
HvalaProtiv grinja ,Abastate,Demitan,Envidor,Kraft ,Talstar,Fobos.Everest polovinom Aprila.
Koliko ide armadona na 10 l vode, i kada ga prskam ponovo?Filip 1
Bakar se ne meša ni sa čim...ako si prskao sad bakrom(everestom)sad pre ovog snega,to ti je dovoljno za sada,čini mi se da si ti pisao da jesi...tebi je zasad druga godina jel tako beše?Mozes protiv grinja sada kada se prolepša armadom i to ti je to...tada mu ubaci prihranu tu koju planiraš...